Τὰ τρωκτικὰ!!!!

Πολλοί φίλοι μοῦ ἒχουν στείλει τό ἲδιο μήνυμα, ποὺ παρουσιάζει τὴν κατάντια τοῦ Μετοχικοῦ Ταμείου Στρατοῦ καὶ καυτηριάζει τὴν μηχανή παραγωγς ….στρατηγν!!!

Στὸ μήνυμα (ποὺ ἒχει ἀναρτηθεῖ  ἀπό τὸ press-gr) διαβάζουμε:

Μετά τη μούγκα όλων των συνενόχων στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μιλάει ο πόντικας που δεν βρίσκει πιά τροφή στις αποθήκες της χώρας:
Η τελευταία απογραφή εμφανίζει την Ελλάδα να έχει 11.268.500 κατοίκους. Πρώτη στην Υφήλιο σε πληθυσμό η Κίνα με ένα δισεκατομμύριο 337. 722 εκατομμύρια! Και όμως η αχανής Κίνα έχει λιγότερους στρατηγούς από την Ελλάδα, όπως και η στρατηγοκρατούμενη Τουρκία, που έχει 71.517.100 κατοίκους…
Κρατηθείτε στη καρέκλα σας -όσοι δεν είσαστε “ανώτατοι”- στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έβαλαν επωμίδες στρατηγού 14.000 αξιωματικοί !!! Και μετά, πως να μη φαληρίσει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το οποίο έλαβαν πρόσφατα μέρισμα 2.150 αρχηγοί ΓΕΣ και 610 αρχηγοί Αστυνομίας!!! Διαβάζουμε στο “Έθνος” και δεν το πιστεύουμε, ότι παίρνουν και επικουρικό μέρισμα 9.050 “αντιστράτηγοι” και 7.100 “υποστράτηγοι” και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να μην έχουν φροντίσει τόσοι ανώτατοι βαθμούχοι με παράσημα στις στολές τους, να μην έχουν 250 τανκς πολεμοφόδια ή να παραλαμβάνουν άχρηστο υλικό…  Που΄σαι καημένε Λογοθετίδη στρατηγέ Δεκαβάλα, που όλοι οι γύρω σου ήσαν λαμόγια κι΄εσύ πάναγνος…

Από την εφημερίδα «Εθνος»: Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει ετήσιο έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ. Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος», εμφανίζονται 2.150 «αρχηγοί» ΓΕΣ και 610 «αρχηγοί» Αστυνομίας να λαμβάνουν  μέρισμα από το ΜΤΣ και από το ΕΚΟΕΜΣ. Επίσης και τα δύο παραπάνω επικουρικά ταμεία καταβάλλουν τριμηνιαίο μέρισμα από 350 ευρώ σε 9.050 «αντιστράτηγους», 300 ευρώ σε 7.100 «υποστράτηγους»! Στο ΜΤΣ ασφαλίζεται το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, οι εθελοντές οι ΕΜΘ, οι ΕΠ.ΟΠ. και το μόνιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., σε ποσοστό 68% Το 2010, το κάθε επικουρικό ταμείο του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας κατέβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα για 18.810 «ανώτατους» η συντριπτική πλειονότητα των οποίων απέκτησαν τους βαθμούς μέσα σε μία νύχτα από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Το «πάρτι» στήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000  ( νόμοι 2838/2000 και 3016/2002) όπου χορηγήθηκαν μισθολογικές προαγωγές στους εν ενεργεία μετόχους και στην εφαρμογή τους και στους συνταξιούχους.  Η «βιομηχανία» παραγωγής βαθμών λειτουργούσε ανεξέλεγκτα κυρίως την τελευταία πενταετία όπου ξαφνικά, με συνοπτικές διαδικασίες και αποφάσεις-εξπρές απλών υπηρεσιακών συμβουλίων, «ξεφύτρωσαν» 14.000 νέοι «στρατηγοί»!

Ὃμως, τὰ «εὐχάριστα» δὲν τελειώνουν ἐδῶ!!!

Δὲν φθάνει ποὺ ἒχουμε στρατηγοὺς γιὰ νὰ  μοιράζουμε καὶ στοὺς γείτονες!! (Δὲν ἀναφέρομαι σὲ ὑπό- ἢ ἀντί- φυσικά!!)

Τὸ καλλίτερον ἒρχεται ἀπό τὸ ὑπουργεῖον ἐξωτερικῶν!!!  Τὸ 1998 τὴν ἐδιόρισε ὁ κύριος «μαζί τὰ φάγαμε»! Καὶ  φυσικὰ παραμένει ἀκόμη ἐκεὶ ὡς δημόσιος ὑπάλληλος (δὲν ξέρω ἐὰν ἀνήκῃ στοὺς κοπρῖτες ἢ τοὺς ἀχρήστους!) Ἡ κυρία Ἀγγελοπούλου ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ μὲ μισθό 55.000 εὐρῶ ἐτησίως!! Καὶ δὲν ἒχει εὑρεθεῖ ἕνας νὰ τῆς ἐξηγήσῃ πώς μὲ τὸν μισθό της καὶ μόνον,  θὰ μποροῦσαν νὰ ζήσουνε τοὐλάχιστον  ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!!

Συγκεκριμένως γράφει ὁ φίλος Ἀντώνης Ἀντωνιάδης (ἀπό τὴν Φιλική Ἑταιρεῖα 2010) πρὸ ἡμερῶν:

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !

H ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010,  ΣΤΗΝ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ  ΕΞΗΓΕΙ το σημερινό κατάντημα που απειλεί  πλέον την επιβίωση του Εθνους μας, ότι είναι το νομοτελειακά αναμενόμενο,  ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ  μόνιμης, οργανωμένης και θεσμικά κατοχυρωμένης έκφρασης γνώμης-βούλησης των Πολιτών και ΕΛΕΓΧΟΥ των  διοικούντων,  οι οποίοι «κάνουν ότι θέλουν», καλώντας τους Πολίτες να πληρώσουν «τα σπασμένα» τους.

Δημόσιος υπάλληλος του  Υπουργείου  Εξωτερικών  ακόμη η Γιάννα Αγγελοπούλου, συζυγος  του γνωστού  βιομηχάνου,  με 55.000 ευρώ μισθό! ετησίως ! ! ! 

Την διόρισε ο ………. Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε  φιλανθρωπίες  ! ! !

Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού  Σώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου προκειμένου να μην επιβαρύνει το προϋπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου !

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε της θέσης είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που της εξασφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

Κι ἐρωτῶ:

Τὶς πταίει; Πταίει ὁ Πάγκαλος ποὺ διορίζει ὃσους θέλει; (Ἐννοεῖται ὁ κάθε Πακγκαλος ἢ Πάγκακος… Δὲν θὰ τὰ χαλάσουμε στὸ ὂνομα…)

Πταῖν οἱ στρατηγοί ποὺ αὐγατίζουν ὡς κουνέλια;

Ἢ πταίει ἡ κα Ἀγγελοπούλου; Ποὺ σὲ τελικὴ ἀνάλυσι ἒχει κι ἓνα καλύβι νὰ βάλῃ τὸ κεφαλάκι της….

Τὶς πταίει; Τὶς πταίει;

Τὰ τρωκτικὰ πταῖν!!!!

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply