Τελικῶς, τὸ κορόϊδο φταίει!

Σήμερα, ὃπου καὶ νὰ στραφῇς στὸ διαδίκτυο, ὃλοι γράφουν γιὰ τὸ σκάνδαλο τῶν φωτοβολταϊκῶν!

Ἄλλοι κατηγοροῦν  τοὺς βο(υ)λευτὲς… Ἄλλοι τὴν ὑπουργὸ… Ἄλλοι τὴν Δ.Ε.Η…. Κι ἄλλοι τὸν κακό τους τὸν καιρό…

Μερικὰ ἀπό ὅσα διάβασα (γιὰ νὰ μὴν σᾶς ζαλίσω καὶ πολὺ):

«Πρόκειται για μια είδηση βόμβα που βάζει μαχαίρι κυριολεκτικά στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών και ουσιαστικά κόβει ένα μεγάλο μέρος από τις 6.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από αγρότες. Μάλιστα πρόκειται για ένα γαϊτανάκι το οποίο δείχνει να ξεδιπλώνεται στις πλάτες των αγροτών, οι οποίοι εκτός από τις επενδύσεις που έκαναν για διάφορες μελέτες, εκτός των αμοιβών που κατέθεσαν σε εταιρίες συμβούλων, κλήθηκαν να πληρώσουν και παράβολα στη ΔΕΗ για να εισπράττουν σήμερα την απάντηση από την πλευρά της ΔΕΗ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις τους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των νομών που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή μεταξύ των 18 νομών, αναγκάστηκε να ομολογήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Δ.Ε.Η. πως βρίσκεται και η Φθιώτιδα. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο ισχυρισμός του προέδρου ότι έχει ενημερώσει την ΡΑΕ για την αδυναμία της Δ.Ε.Η. να εγκρίνει τις συγκεκριμένες αιτήσεις σε 18 νομούς και μεταξύ αυτών και τη Φθιώτιδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η ενημέρωση έχει γίνει γραπτώς. ……

……Μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει με το υστέρημά τους μερικές χιλιάδες ευρώ ο καθένας, αν υπολογίσουμε ότι οι αμοιβές μόνο των συμβούλων ξεκινούσαν από 1000 € την αίτηση και έφταναν μέχρι και 3000 €. Συγχρόνως άλλες δαπάνες που είχαν σχέση με τα σχέδια, την έκταση και συνολικότερα τις διαδικασίες για την εγκατάστασή τους που προωθήθηκαν εν τω μεταξύ έχουν ανεβάσει τα έξοδα σε δυσθεώρητα ύψη.

Έτσι οι εταιρείες που ετοιμάζουν επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά έκαναν χρυσέςδουλειές. Ακόμα και τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα και είχαν διαγνώσει ακόμη και πρόσθετες εισροές από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.»

τὸ καφενεῖον τῶνbloggers

«Με βάση τη δήλωση του επικεφαλής της Δ.Ε.Η. είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ακόμη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξαπατήθηκε καθώς υπερψήφισαν έναν νόμο οι Βουλευτές χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία τα οποία τους απεκρύβησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους εισηγητές του νόμου για τις Α.Π.Ε..

Απορίας άξιον, ότι έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα αλλά η Υπουργός Περιβάλλοντος απαξιώνει τους χιλιάδες αγρότες με τη σιωπή της, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Ερωτηματικά ανακύπτουν και από το γεγονός ότι ενώ, ο νόμος για τις Α.Π.Ε. ψηφίστηκε τέλος Μαΐου, οι διευκρινίσεις σχετικά με την προτεραιότητα αιτημάτων εκδόθηκαν επτά μήνες μετά, στις 27/12/2010 με το έγγραφο: ΑΔΑ 411ΡΟ-Ξ

Για άλλη μια φορά κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους εξαιτίας των εισπράξεων, κάποιοι άλλοι χαμογελούν, έτοιμοι να κερδίσουν μεγαλύτερη πίτα στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ οι αγρότες βλέπουν το υστέρημά τους να εξαϋλώνεται από τις μαγικές δυνατότητες της Υπουργού Περιβάλλοντος και της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ήδη κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους κάνουν λόγο για ωμό εκβιασμό προς τους αγρότες ώστε, όντας εγκλωβισμένοι και εκβιαζόμενοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της Δ.Ε.Η.. Ώστε όταν πουληθεί σε ιδιώτες η Δ.Ε.Η. να είναι ελκυστικότερη και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της θα είναι μια ευγενική χορηγία των εξαπατημένων αγροτών….

Η απομάκρυνση της Υπουργού Περιβάλλοντος από τη θέση της επιβάλλεται μετά την διαφαινόμενη εξαπάτηση, των αγροτών αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ημέρες χρηματιστηρίου 1999 φαίνεται ότι ζουν για άλλοι μια φορά οι αγρότες. Και το τελευταίο τους υστέρημα χάνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης που ήρθε ευαγγελιζόμενη την πράσινη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου προς τα ασθενέστερα στρώματα.

…….Τέλος, πιθανολογείται ότι η καρατόμηση της κ. Μπατζελή από Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με όλο αυτό το αλαλούμ»

alfavita.gr

«….εφόσον διαθέτετε το ειδικό βάρος –να μη πω άλλη λέξη-  και θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τους εξαπατηθέντες αγρότες, στην εξαπάτηση των οποίων και εσείς συμμετείχατε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις

  • Ζητήστε άμεσα τη παραίτηση της Υπουργού Ενέργειας κ. Μπιρμπίλη και του προέδρου της ΔΕΗ κ. Ζερβού για τον πέρα έως πέρα ερασιτεχνικό χειρισμό του θέματος, το οποίο αποτελεί σκάνδαλο

  • Ζητήστε τη παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη προστασία των αγροτών των 18 νομών και αν δεν μπορεί να παραιτηθεί

  • Ζητήστε την ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης της ΡΑΕ χορήγησης της άδειας παραγωγής 5,5 ΜW στη θυγατρική της ΔΕΗ   ΄΄SOLARLAB A.E΄΄  για τη περιοχή της Στράτου, αυτό σημαίνει 55 άδειες 100 ΚW  σε αγρότες

  • Ζητήστε την άμεση αναβάθμιση του Δικτύου της ΔΕΗ για τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αδειών των αγροτών»

ἀντιnews

Κάποιοι, ἐδῶ καὶ μῆνες φωνάζουν γιὰ ὃσα θὰ   …βγάλουν τὰ φωτοβολταϊκὰ! Εἶναι οἱ κλασσικοί γραφικοὶ!

Τώρα ξεκινήσατε νὰ  μιλᾶτε γιὰ σκάνδαλο!  Ἀλλὰ εἶμαι σίγουρη πὼς δὲν ἒχετε δεῖ  ΤΙΠΟΤΑ ἀπό φωτοβολταϊκὰ σκάνδαλα ἀκόμη!!!

Τί θὰ γίνῃ  ὅταν θὰ ἀνακαλύψετε  τὶς τιμὲς ποὺ θὰ δίνῃ ἡ Δ.Ε.Η. σὲ μερικὰ χρόνια (ἐὰν θὰ δίνῃ φυσικά!!!); Διαβάσατε τὶς συμβάσεις; Τὶς ζυγίσατε; Μὴν φωνάξετε μετὰ….  Μὴν πεῖτε πώς ἐκεῖνος ὁ ἄλλος φταίει… Γιατὶ κάποιαν φορά πρέπει νὰ φταῖμε κι ἐμεὶς…

Νὰ φταῖμε ὅταν δὲν διαβάζουμε τὶ ὑπογράφουμε…

Νὰ φταῖμε ὅταν γινόμαστε ἐργαλεῖα ψηφοθηρίας….

Νὰ φταῖμε ὅταν ὥς πειθήνια  ὄργανα ὑπακοῦμε σὲ κάθε νεωτερισμό…

Κι ὅταν πᾶμε νὰ καταθέσουμε τὸ χωραφάκι μας ποὺ μᾶς δίνει τὴν τροφὴ μας,  στὰ χέρια τοῦ κάθε ἐπιτηδείου…

Δὲν ξέρω πῶς θὰ ξεμπερδέψετε μέ ὅλα αὐτὰ…

Ἀλλὰ, ξεκινῆστε τὶς μηνύσεις (κατὰ  τὴν συμβουλὴ τοῦ  ἀντιnews) καλοῦ κακοῦ καὶ ξαναπιᾶστε τὸ φτυάρι…. Σκληρό ἀλλὰ σίγουρο!!!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply