Ὁ «Ἑλληνικός» χρυσός;

Ἀναδημοσιεύω ὅπως τὸ ἔλαβα μὲ στόχο τήν ἐνημέρωσι καί μόνον. Ὁ Ἑλληνικός χρυσός, ἕνα θέμα ποὺ ΠΟΝΑΕΙ πλέον ὅλο καὶ περισσοτέρους, εἶναι κάτι ποὺ δὲν ἀφορᾷ τὴν Ἑλληνική Πολιτεία ἀλλά μόνον τοὺς ὅσους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τὴν ἀδυναμία τῆς πολιτείας νὰ δράσῃ μόνη της καὶ νὰ ἀπαιτήσῃ ἀνασύστασι τῆς οἰκονομίας της.

Λές καὶ ἕνα μυαλό  ἀόρατο ἔχει ἀποφασίσει νὰ μὴν ἀφήσῃ ΤΙΠΟΤΑ στόν τόπο! Τὰ πάντα στὸν βωμό τοῦ χρήματος! Τὰ πάντα στὸν βωμό τῆς ἀνομίας! Καὶ ἡ τιμωρία; Ἡ Νέμεσις; Θὰ ἔλθη μόνη της ἢ θὰ πρέπει ὁ κάθε ἕνας ἀπό ἐμᾶς νὰ ἀναλάβῃ τὴν δράσι ποὺ τοῦ ἀναλογεῖ;

Ἡ στιγμή τῆς ἀνατροπῆς τοῦ καθεστῶτος φθάνει. Ἀλλὰ τί θὰ τὸ ἀντικαταστήσῃ; Ἕνα νέο καθεστῶς ἢ κάτι ποὺ πράγματι θὰ φροντίσῃ τὸν τόπο καὶ τοὺς κατοίκους του;

Ἡ συνειδητοποίησις καὶ ἡ γνώσις εἶναι ὑπόθεσις ὅλων μας! Ὀφείλουμε στοὺς ἐαυτούς μας, στὰ παιδιὰ μας καὶ στούς προγόνους μας τήν ΕΠΙΓΝΩΣΙ!!! Τήν ἐνημέρωσι καὶ τὴν αὐτοεκπαίδευσί μας! Τὰ πάντα μᾶς ἀφοροῦν! Τά πάντα!

Γράφει : η Στεφανία Λυγερού

Ένας φίλος, συναγωνιστής με ενημέρωσε για το θέμα της Χαλκιδικής με σκοπό να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.

Όταν διάβασα το κείμενο (http://antigoldgreece.wordpress..com/2010/12/01/sarris/ ) μπερδεύτηκα. Ξέρω ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο, τον οποίο κατ’ εμέ πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να καταφέρουμε να γίνουμε μια αυτάρκης, ανεξάρτητη, δυνατή χώρα. Πώς θα μπορούσα να είμαι αρνητική σε τέτοιου είδους επένδυση;

Μου ήρθε στο μυαλό η Cosco, είναι μία θετική επένδυση ή αρνητική; Θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας ή αφορά στο ξεπούλημά της;

Η Cosco με βοήθησε να βρω την απάντηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στη Χαλκιδική.. Φίλε μου ΑΥΤΟΙ την κάνουν αρνητική την κάθε επένδυση!! Επειδή η εκμετάλλευση γίνεται ασύδωτα, τα κέρδη δεν τα καρπώνεται η χώρα, με προχειροδουλειά, χωρίς μελέτες, που αναγκαστικά θα έχει κακή (κάκιστη) επίδραση στο περιβάλλον.

Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, στο οποίο δεν υπάρχει διαφάνεια (δεν ξέρουμε ποιος θα καρπωθεί τα κέρδη), που τα κάνουν όλα στα μουλωχτά (για να μην τους πάρει είδηση κανείς), τελικά δεν κερδίζει ούτε η χώρα, χάνει και το περιβάλλον. Ποιος πολίτης θα το δεχτεί;

Πρέπει να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ!!

Πρώτα θα φύγουν οι βάρβαροι, θα φτιαχτεί εκ νέου το πολιτικό σύστημα και μετά θα προβεί η χώρα σε ενέργειες εκμετάλλευσης του πλούτου της.

(Έχω ήδη ετοιμάσει την ένσταση -βλ. συνημμένα-, θα πάει για πρωτόκολλο την Δευτέρα).

Υ.Γ. Για να εντρυφήσω στο ζήτημα είδα το βιντεάκι που έχουν αναρτήσει στη σελίδα τους:

Όλο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά.. μετά το πρώτο μισάωρο (00.30.00) και για μισή περίπου ώρα (01.10.00) είδα αυτό που πρόκειται να ζήσουμε!!! Βρήκα καταγεγραμμένο το αύριο!

Έχει την αντίδραση του κόσμου (η οποία είναι σίγουρη), την μαζικότητα (κι αυτή σίγουρη), την απάντηση της πολιτείας (η χούντα κι αν είναι σίγουρη), την αποφασιστικότητα, τον ηρωισμό των ανθρώπων (φημιζόμαστε άλλωστε), με ποιους τρόπους μπορούμε να αντέξουμε στην πίεσή τους και πώς θα “γεννηθεί” η αλληλεγγύη (το πρόβλημα σου αύριο θα είναι δικό μου).

Τα έχει όλα, πολύ διαφωτιστικό το βιντεάκι, καλό θα ήταν να τα γνωρίζουμε πριν τα ζήσουμε.

Επίσης ακόμα καλύτερο θα ήταν, να το αρχίζαμε συνειδητά ΠΡΙΝ αρχίσει από μόνο του. Προσπαθώντας να αποφύγουμε το αναπόφευκτο (να διατηρήσουμε την “ήρεμη” κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο), το μόνο που καταφέρνουμε είναι να το καθυστερήσουμε (καθυστερεί όμως και η ανάκαμψη), αλλά ΚΑΙ (το σπουδαιότερο) αν το αφήσουμε να βγει από μόνο του (όταν μας γυρίσει το κεφάλι), θα βγει ανεξέλεκτα..

Στεφανία Λυγερού

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπ’ όψιν: κα Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη

Πειραιάς 06/12/2010

ΕΝΣΤΑΣΗ /ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θέμα: Εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική

Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει στο περιβάλλον οι επενδυτικές δραστηριότητες για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Ολυμπιάδας, αρχικά διαμαρτύρομαι για την καταστροφή του φυσικού μας πλούτου και κατά δεύτερον δηλώνω την ένστασή μου στις νέες εγκαταστάσεις που θέλετε να φτιάξετε στη βόρεια Χαλκιδική.

Επειδή

Τα ίδια καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα αποτελέσμα (επίδραση στο περιβάλλον) θα φέρει και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή η επένδυση για εξόρυξη χρυσού

ΑΠΑΙΤΩ

  • Να φτιάξετε ολοκληρωμένη, νόμιμη περιβαλλοντική μελέτη ΠΡΙΝ δώσετε έγκριση σε οποιαδήποτε εταιρεία για εξόρυξη. Η οποία μελέτη θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων των περιοχών στις οποίες θα γίνουν τα έργα.
  • Αν ΔΕΝ έχετε περιβαλλοντική μελέτη, ώστε οι εργασίες εξόρυξης να μην βλάπτουν την υγεία των κατοίκων των περιοχών αλλά και το περιβάλλον, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η καταγγέλλουσα/αιτούσα

Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

Υπογραφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

–         κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

–         κ. Πρόεδρο Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Υ.Γ. Για το θέμα ενημερώθηκα από τον κ. Στεφανή Νικόλαο του Δημοσθένη, Επιθεωρητή Ε.Ε., Ο.Η.Ε., ο οποίος επιθυμεί να προσυπογράψει την παρούσα ένσταση.

πηγή: μήνυμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ὁ «Ἑλληνικός» χρυσός;

  1. Μπράβο της !
    Ἀλλά σιγά μήν ἀκούσουν … Ἦλθαν νά πάρουν ὅτι δέν πρόλαβαν… νά ξεπουλήσουν … νά ἁρπάξουν… καί νά ἐξαφανισθοῦν

  2. Τι είναι πάλι αυτά τα νέα Κυβερνητικά χάλια; Δεν φτάνει που μας έσπρωξαν στην κρίση, αλλά μας κατακλέπτουν, κι επιπλέον καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία μας;
    Όλοι, μα ΟΛΟΙ άμεσα ή έμμεσα, οι πολιτικοί είναι συνδαιτημόνες στο τραπέζι των διεθνών πειρατών που κατασπαράσσουν την Ελλάδα, και συνυπεύθυνοι για ό,τι γίνεται.
    Ας πάνε εθελοντικά κι ωραία στο εξωτερικό ΤΩΡΑ που ευκαιρούν ακόμα, διότι σε λίγο χρόνο δεν θα μπορούν. Η απληστία για δύναμη και η νοσηρή λαιμαργία για πλούτο θα τους φάνε.

Leave a Reply