Ὁ νέος Δούρειος Ἵππος!


ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι προτεινόμενες αλλαγές της Υπουργού Παιδείας κρύβουν κινδύνους ή τουλάχιστον αστοχίες που δίνουν την εντύπωση ότι το φάντασμα της ανεκδιήγητης Δραγώνα είναι παρόν στις αποφάσεις. Συγκεκριμένα και από τα αναφερόμενα στο κείμενο που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Υπουργός Παιδείας:

Ενισχύεται η Σχολική μονάδα ώστε να αποφασίζει μεταξύ άλλων και για: α) το περιεχόμενο των σπουδών, β) τα σχολικά βιβλία, γ) το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, δ) τα επιλεγόμενα μαθήματα, ε) τα πρόσθετα υποχρεωτικά μαθήματα, ε) τον αριθμό ωρών ανά διδακτικό αντικείμενο.

Άραγε με βάση τα παραπάνω είναι προφανής ο κίνδυνος σε περιοχές που υπάρχει έντονη παρουσία πολιτισμικών μειονοτήτων, τα Ελληνικά, η Ελληνική Ιστορία, τα θρησκευτικά να αντικατασταθούν με βιβλία τα οποία διδάσκονται σε άλλα κράτη ή με περίεργες εκδοχές για την Ελληνική Ιστορία, με την Ελληνική γλώσσα να επέχει θέση ξένης γλώσσας  ενώ τα παιδιά θα φορτίζονται με την θρησκευτική επιθετικότητα  του Ισλάμ. Το όνειρο της Δραγώνα αλλά συμπτωματικά και των εντός και εκτός Ελλάδος υποστηρικτών των διαφόρων μειονοτήτων, κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εκτός από την Θράκη, και στα ακριτικά νησιά ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελλήνων μαθητών. Π.χ. στο νησί της Τήλου, στο μεν δημοτικό επί 20 περίπου μαθητών, οι 14 είναι βουλγαρικής, ρωσικής και αλβανικής καταγωγής, στο δε γυμνάσιο και λύκειο πάλι το 80% των μαθητών είναι αλλοδαποί. Άραγε αν ο σύλλογος γονέων της Τήλου, που σύμφωνα με το σχέδιο Διαμαντοπούλου συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων, αποφασίσει υπέρ των αλλοδαπών μαθητών, τα Ελληνόπουλα σε ποιά γλώσσα και τι ακριβώς θα διδάσκονται. Και βέβαια μεγιστοποιούνται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και υποστηρίζονται διασπαστικές νοοτροπίες, σε διάφορες Ελληνικές σήμερα περιοχές της χώρας.

Εκτός αν  πιεστεί για άλλη μία φορά η “Ελληνίδα” Υπουργός και οι λοιποί υποστηρικτές της να αποσύρει τις ανθελληνικές διατάξεις.

Διεκδικούμε μία Ελλάδα που θα διδάσκονται η Ελληνική γλώσσα και η Ελληνική Ιστορία, μακάρι και η Αρχαία Ελληνική. Μιά Ελλάδα που πρώτοι στο κάθε δικαίωμα είναι αυτοννόητα οι Έλληνες.

Άλλωστε θυμόμαστε και την πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου ως ευρωβουλευτού, να γίνουν τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα του Ελληνικού Κράτους.

Ιωάννης Δέμος

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων – Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία…

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής – έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του – εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι νέες γενιές την Ιστορία του ελληνικού Έθνους. Το πρώτο βήμα για να ξεχαστεί το ίδιο το Έθνος…

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply