Ὅταν τὸ Σύνταγμα γίνεται κουρελοῦ ἀπό τούς ἐξουσιαστές, τότε ἐπιβάλλεται ἡ ἐξέγερσις τοῦ λαοῦ!

 

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα 

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε από την τελευταία σοδειά της Βουλής.
Πρώτον: Διαγράφτηκε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το λαϊκοκτόνο νομοσχέδιο του ΔΝΤ.
Δεύτερο: Έχουμε το άρθρο 60 του Συντάγματος που λέει: “Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση (σημειώνω ότι αυτή την αντιδημοκρατική θεωρία και πρακτική καταπολέμησα ήδη από το 1992, με το άρθρο μου: “Η πειθαρχία των βουλευτών”, στα “Πολιτικά Θέματα” της 24/4/1992).
Τρίτο: Έχουμε τη διάταξη του άρθρου 30 που λέει ότι: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος”
Τέταρτο: Έχουμε τη διάταξη του άρθρου 33 παραγρ. 2 του Συντάγματος που επιτάσσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να φυλάσσει το Σύνταγμα”.
Αυτές οι συνταγματικές διατάξεις ισχύουν έναντι πάντων χωρίς παζάρια και εκπτώσεις.
Κανένας αρχηγός, κανένα κομματικό όργανο δεν έχει δικαίωμα να καταργεί την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.
Καμμία κομματική πειθαρχία δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, και το αντίθετο σημαίνει αρχηγικό κομματικό πραξικόπημα.
Όταν συμβαίνει αυτό υπό τα απαθή βλέμματα του Προέδρου της Δημοκρατίας αυτό ισοδυναμεί με παραβίαση του Όρκου του που ορίζεται από το Σύνταγμα και λέει: “Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και ομοούσιας και αδιαιρέτου Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα”.
Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος καταλύει το Σύνταγμα γιατί παρακο­λου­θεί απαθέστατα την παραβίασή του.
Ούτε ρυθμιστής του πολιτεύματος είναι ούτε τον όρκο του τηρεί. Δεν ψηφίστηκε ως Πρόεδρος για τις συναυλίες στον Άγιο Παντελεήμονα και για τα βραβεία των ποδοσφαιριστών.
Συνεπώς: Ανακύπτει η υποχρέωση του λαού – αν είναι λαός – να εξεγερθεί εναντίον του εθνοκτόνου και διεφθαρμένου συστήματος, που κατέλυσε το Σύνταγμα.
Αυτό είναι πια όχι δικαίωμα αλλά ΧΡΕΟΣ που επιτάσσει η παράγραφος 4 της ακροτε­λεύτιας διάταξης του άρθρου 120 του Συντάγματος που λέει: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.
Η εξουσία με τα διακοσμητικά της θεσμία το κατέλυσαν κατά συρροή με την παρηκμασμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν χρησιμοποίησε τα τανκς αλλά τις ένοχες ψήφους των δωσιλόγων βουλευτών που είναι πιο άνανδρη ενέργεια.
ΕΜΠΡΟΣ της Ελλάδας κολασμένοι. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες της εξουσίας. Τους βιαστές του Συντάγματος.

Ἐπιτροπή Ἐνημερώσεως γιὰ τά Ἐθνικά Θέματα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply