Καιρὸς γιὰ τὴν πρώτη μεγάλη μάχη!

Τὸ θέμα τῶν γκρίγκλις εἶναι κάτι ποὺ πονάει κάποιους πάρα πολύ! Ἐμένα ναὶ! Δὲν ἀντέχω νὰ βλέπω τὴν γλώσσα μας νὰ καταστρέφεται ἀπὸ πρόσωπα ποὺ ἀρνοῦνται νὰ σκεφθοῦν ΛΟΓΙΚΩΣ!!!

Τὸ μοναδικὸ μας προπύργιο ποὺ κράτησε ζωντανή τὴν μνήμη μέσα σὲ τόσων αἰώνων σκλαβιᾶς, ἦταν ΜΟΝΟΝ γλώσσα!

Ἐὰν συμφωνεῖτε, ἐφαρμόστε τὶς προτάσεις τοῦ Πανίκου!

Καλούμεθα σήμερα νὰ δώσουμε τὴν μεγαλυτέρα μας μάχη!

Αὐτὴν ποὺ θὰ κρίνῃ ἐὰν θὰ παραμείνουμε ζωντανοὶ ἤ θὰ χαθοῦμε γιὰ πάντα!

Φιλονόη.

Δεν μας φτάνουν τα greeklish με τα οποία η Νεα Παγκ. Ταξη μας ‘ψήνει το ψάρι στα χείλη’. Στην Κύπρο αρχίζουν να αποκλείονται τα Ελληνικά διότι βολεύει στον εκβαρβαρισμό της.

Με εκτίμηση,

Πολύδωρος

“Αἰὲν ριστεύειν κα πείροχον μμεναι λλων, μηδ γένος πατέρων ασχυνέμεν».
ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208

Φίλες και φίλοι, έχετε όλοι προσέξει την αυξανόμενη χρήση των “greeklish” από διάφορους (ασυνείδητους δυστυχώς) που προφασιζόμενοι την “ευκολία”, την “συντομία”, και την “πρακτικότητα”, δολοφονούν αλόγιστα την Ελληνική μας γλώσσα.  Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.  Για να αντιληφθεί κανείς πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, ας παρακολουθήσει τις ζωντανές αθλητικές εκπομπές με τα μηνύματα “sms” των φιλάθλων-τηλεθεατών που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ακολουθεί ένα σύντομο κείμενο παρμένο από την μηνιαία πολιτικοσατυρική εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ (Τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιιν), τέυχος Ιανουαρίου 2011.  Είναι ένα μικρό κείμενο, που δίνει όμως κάποιες σωστές κατευθυντήριες γραμμές σε όλους εμάς που δεν επιθυμούμε την κατάργηση της γλώσσας μας, που θα μας βοηθήσουν να αντισταθούμε στον εφιάλτη των “greeklish” και θα προστατεύσουν την Ελληνική γλώσσα (αν γίνει σε όλους βίωμα μας η αντίσταση στα απαίσια “greeklish”).

«Ακόμα και η Ακαδημία Αθηνών άρχισε να ανησυχεί για την αυξανόμενη χρήση των GREEKLISH όχι μόνο στους υπολογιστές αλλά και στα τηλέφωνα και στις τηλεοράσεις και όπως γράφουν στην τελευταία ανακοίνωση τους και από τις κρατικές υπηρεσίες.  Τα GREEKLISH είναι η απαρχή της μεταφοράς μας στο λατινικό αλφάβητο.  Όσοι δεν καταλαβαίνουν το τι σημαίνει αυτό, έτσι κι αλλιώς είναι ανίδεοι.  Εμείς οφείλουμε να υπερασπίσουμε τη γλώσσα μας.  Τα GREEKLISH είναι για τους νέο-οθωμανικούς, αυτούς που δεν τους νοιάζει πού θα καταλήξει ο λαός μας και το έθνος μας.  Προσοχή λοιπόν!

  • ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ GREEKLISH σε αυτούς που σας γράφουν σεGREEKLISH.  Εάν θα τους απαντήσετε, απαντήστε ελληνικά και γράψτε τους ότι ΔΕΝ πρόκειται να τους ξαναμιλήσετε εάν συνεχίσουν να γράφουν βαρβαριστί.
  • Στον υπολογιστή σας και στο τηλέφωνο σας επικοινωνείτε ΜΟΝΟ με αυτούς που γράφουν ελληνικά.
  • Μην παρακολουθείτε τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν μηνύματα στα GREEKLISH.
  • Μην αγοράζετε προϊόντα που γράφουν οδηγίες στα GREEKLISH.
  • Σαμποτάρετε όλες τις εταιρείες που διαφημίζουν έστω και μια λέξη στα GREEKLISH.
  • Καταγγείλετε οποιαδήποτε ατασθαλία από πλευράς κρατικού μηχανισμού και ημικρατικών οργανώσεων, όταν χρησιμοποιούν ταGREEKLISH
  • Μην μένετε απαθείς όπου δείτε την κατάχρηση, προσπαθήστε να την αλλάξετε.»

Θα πρόσθετα και την δική μου προτροπή για την αντιμετώπιση ενός άλλου απαράδεκτου φαινομένου που συναντούμε πολύ συχνά στην Κύπρο.  Αλήθεια, πόσες φορές έτυχε σε όλους μας, εισερχόμενοι σε κάποιο χώρο (εστιατόρια, υπεραγορές, καταστήματα κ.α.) να έρθουμε αντιμέτωποι με τον απόλυτο εξευτελισμό: Ένας αλλοδαπός υπάλληλος να απαιτεί από εμάς (πολλές φορές εμφανώς εκνευρισμένος), να του μιλήσουμε στα αγγλικά («English please!»)

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η καλύτερη αντίδραση ενός αξιοπρεπούς Έλληνα θα ήταν να ζητήσει να εξυπηρετηθεί από άτομο που ομιλεί τα ελληνικά, αλλιώς να αποχωρήσει αναφέροντας και τον λόγο που το κάνει στον ιδιοκτήτη (δόξα σοι ο Θεός τα μονοπώλια δεν υπάρχουν πια).  Μόνον έτσι θα έβαζαν μυαλό κάποιοι εργοδότες και κάποιοι υπαλλήλοι.

Με εκτίμηση,

Πανίκος Ελευθερίου

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ)!!!

σχετικὰ:

Γκρίκλις (εναλλακτικός τίτλος, «mi grafc etc»)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply