Γιατί ὀνομάζεσθε «ἑλληνική κυβέρνησις»;

Στὸ ΠΑΡΟΝ τῆς Κυριακῆς διαβάζουμε τήν μεγάλη ἀγωνία τῶν «Ἑλλήνων» ἐπιχειρηματιῶν τῆς Θράκης, νὰ πωλήσουν τίς ἐπιχειρήσεις τους σὲ τούρκους ἐπιχειρηματίες!!

Στὸ news247 διαβάζουμε γιὰ τὴν νέα δυνατότητα τῶν τούρκων νὰ πωλοῦν ῥεύμα στὰ ἑλληνικά νησιά…

Κι ἀναρωτιέμαι…

Αὐτή ἡ κυβέρνησις γιατὶ δὲν βγάζει τὶς μᾶσκες;

Γιατὶ δὲν πολιτογραφεῖται κι ἐπισήμως ὡς «κυβέρνησις προστασίας τῶν τουρκικῶν συμφερόντων» γιὰ νὰ μὴν ἀποροῦμε κάθε φορὰ ποὺ διαβάζουμε κάτι ἀνάλογο;

Μία μέ τὰ τουρκικά στὰ γυμνάσια… (Καλός καὶ Δραγώνα…)

Μετὰ μὲ τὸ ξεπούλημα τοῦ Αἰγαίου…

Μετὰ μὲ τὴν ἄρνησι καθορισμοῦ ΑΟΖ…

Μετὰ μὲ τὴν παραχώρησι τῆς Θράκης σὲ κάθε ὀθωμανικό κεφάλι ποὺ ἀλωνίζει καὶ καθορίζει τὴν πορεία της…

Μετὰ μὲ τὶς περίεργες δραστηριότητες στὰ οὐσιαστικῶς ἀφύλακτα σύνορα..

Κόβει καὶ τὶς βίζες….

Βᾶλτε ἐπὶ τέλους μίαν πινακίδα ποὺ νὰ ξεκαθαρίζῃ τὸ ποιοὶ εἶστε….

Νὰ ξέρουμε κι ἐπισήμως μὲ ποιοὺς  ἔχουμε νὰ κάνουμε…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἐγώ δὲν τοὺς ἐψήφισα! Ἐσὺ δὲν τούς ἐψήφισες!!! Ποιός τοὺς ἐψήφισε ῥὲ παιδιὰ κι ἔχουμε χάσει τόν ὗπνο μας;

Τουρκικό ρεύμα στα ελληνικά νησιά

Την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η τρόικα δίνοντας την δυνατότητα στους Τούρκους να προμηθεύουν με ρεύμα τα ελληνικά νησιά. Με μια απλή αίτηση στη ΡΑΕ οι τουρκικές εταιρείες θα ανοίγουν τον διακόπτη

Με ρεύμα θα μπορεί να προμηθεύει η Τουρκία τα ελληνικά νησιά καθώς με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο η τρόικα ζητά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στο ακριτικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όμιλοι από την γείτονα χώρα θα ζητούν άδεια λειτουργίας για να ανοίξουν τον διακόπτη για τουρκικό ρεύμα στα νησιά.

Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τον περασμένο Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει το θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μ. Ασία από τούρκικες εταιρίες αλλά η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη είχε αρνηθεί.

Ωστόσο η τρόικα τώρα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα σπάζοντας το μονοπώλιο της ΔΕΗ, δίνοντας πράσινο φως στις τουρκικές εταιρείες να προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα τα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη έχει ήδη στα χέρια της σχετικό κείμενο-πρόταση για την ηλεκτροδότηση των νησιών μας από τουρκικές εταιρείες παραγωγής και εφόσον η πρόταση πληροί τις προϋποθέσεις η ΡΑΕ δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί.

Με το άνοιγμα της αγοράς σε πρώτη φάση θα μπορούν να ηλεκτροδοτούνται από τη Τουρκία τα ακριτικά νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Κως ή το Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι είναι κάτι ανάλογο με την αγορά τηλεφωνίας όπου εάν επιθυμούσε τώρα κάποια τουρκική εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας θα μπορούσε εάν δεν υπάρχουν βασικά κωλύματα με το υπ. Εθνικής άμυνας.

«Έλληνες» επιχειρηματίες παρακαλάνε Τούρκους να αγοράσουν τις επιχειρήσεις τους

Προηγουμένως γράφαμε για το “τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα σε ελληνικά νησιά” !

Διαβάστε τώρα τι γίνεται στα άλλα σύνορα με την Τουρκία:

Θα πρέπει να το είχαν σκεφθεί πολύ αυτοί που αποφάσισαν να οργανώσουν τη 2η Ελληνοτουρκική Επιχειρηματική Συνάντηση στην Κομοτηνή. Όχι μόνο ακούσαμε τις γελοίες εκκλήσεις «Ελλήνων» επιχειρηματιών να έρθουν Τούρκοι να αγοράσουν τις κλειστές επιχειρήσεις, αλλά είδαμε και τις κινήσεις των τούρκων επισήμων που έσπευσαν στην Κομοτηνή.

Όσο για τις προσφορές των «κλειστών επιχειρήσεων», δεν βρέθηκε κανείς να τους ρωτήσει ποιοι έκλεισαν τα εργοστάσια στη Θράκη. Κι αν ήταν κάποιοι από τους ίδιους που είχαν τσεπώσει για χρόνια τις επιδοτήσεις και αφού λειτούργησαν μερικά χρόνια τα εργοστάσια, φρόντισαν να τα βουλιάξουν για να ζητάνε τώρα από τους Τούρκους να τα αγοράσουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι αυτή η νέα εθνική αστική τάξη. Οι θεωρητικοί απόγονοι αστών που διέθεσαν τις προσωπικές περιουσίες τους για την απελευθέρωση και μετά την επιβίωση της Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν έκαναν το συνέδριο αυτό στην Κομοτηνή, φρόντισαν και κάτι ακόμη. Να είναι η όλη ιστορία πριμοδότηση των παράνομων μουφτήδων. Ο Μετέ, πρόεδρος της Συμβουλευτικής, έδωσε ρέστα αναδεικνυόμενος στον πραγματικό τοπάρχη που υποδεχόταν και φρόντιζε τους εκ Τουρκίας προσκεκλημένους.

Τι κι αν το ελληνικό κράτος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον Μ. Τζεμαλή, τον μουφτή Κομοτηνής του οποίου η θητεία ανανεώθηκε επ’ αόριστον (το καλοκαίρι αναμένεται να ανανεωθεί και του κ. Σινίκογλου στην Ξάνθη), επιχειρεί να απορρίψει την τουρκική επιχειρηματολογία; Μια απλή ερώτηση αρκεί: Όλοι αυτοί οι παράγοντες που οργάνωσαν το επιχειρηματικό συνέδριο είχαν φροντίσει να καλέσουν τους νόμιμους μουφτήδες; Ή απλώς ήθελαν να φανούν αρεστοί στους τούρκους προσκεκλημένους και έτσι άφησαν τον κ. Μετέ να αλωνίζει;

Παρόν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply