Βρὲ πῶς πᾶνε κι ἔρχονται τὰ ἑκατομμύρια….

Διάβαζα τὶς πρὸ ἄλλες γιά τόν πολύπαθο ἀγωγό Μπουργκὰς Ἀλεξανδρούπολη. Τί ἀπέγινε;

Ὅλοι ξέραμε πώς τὸ σχέδιο συμμετοχῆς μας στήν πορεία τοῦ φυσικοῦ ἀερίου γιὰ τὴν Εὐρώπη, ναυάγησε πρίν κἄν μπῇ στὴν διαδικασία ὑλοιποιήσεώς του….

Λεπτομέρειες ἄγνωστες στοὺς πολλούς….

Ἐδῶ ὅμως καὶ λίγες ἡμέρες μάθαμε…..

Γιατί ναυάγησε ὁ ἀγωγὸς ποὺ θὰ μᾶς ἔδιδε τὴν δυνατότητα νὰ εἰσπράττουμε κάτι κι ἐμεὶς, οἱ κάτοικοι τῆς Ψωροκώσταινας;

Γιατί λεφτά δὲν ὑπάρχουν!!!

Μὴ μένετε σὲ ἐκεῖνο τὸ χαριτωμένο «λεφτά ὑπάρχουν» ποὺ προεκλογικῶς (τὸ 2008) μᾶς γέμισε μὲ φροῦδες ἐλπίδες…

Πάει αὐτό!!!

Μᾶς ἐτελείωσε…

Ἀπό τότε ἔως καὶ σήμερα, λόγῳ τῶν πάρα πολλῶν ἐνασχολήσεων τῆς κυβερνήσεως μὲ τὸ πῶς θὰ εὕρῃ τρόπο νὰ ἀνακαλύψῃ τὸ ποῦ εἶναι χωμένα  τὰ ….λεφτά, ἔπεσαν κάτι ποντίκια («μετὰ συγχωρήσεως», μεγάλα ὡς ἀρουραῖοι) καὶ τὰ λεφτὰ …μᾶς τελείωσαν…..

Γιατί, ὅταν ἀπαιτεῖται ἕνα ποσό δυσθεωρήτου  ὕψους 1,3 ἑκατομμυρίων εὐρῶ γιὰ νὰ συμμετάσχῃς ὡς χώρα στὴν περάτωσι τοῦ ἀγωγοῦ, ἀρχίζεις καὶ ξανασκέπτεσαι τήν συμμετοχή σου… Ποῦ νὰ τρέχῃς τώρα νὰ μαζεύῃς τὰ ἑκατομμύρια;  Τί εἶναι τὰ ἑκατομμύρια; Στραγάλια;

Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως τί γράφει ὁ φίλος Ἰωάννης Δέμος:

Φίλοι μου
Τι να πω και τι να πρωτοσχολιάσω. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Γι αυτό με ζώσανε τα φίδια όταν τον άκουσα να λέει στην τηλεόραση ότι δεν πρόκειται να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία όπως ζητούσαν τα τρωκτικά του ΔΝΤ. Τελικά για να καταλάβουμε τι σχεδιάζει πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει. Νομίζω ; ; ;

Ἰωάννης Δέμος.

Ποῦ βασίζει ὁ Ἰωάννης τὰ ὅσα γράφει;

Μὰ ἐδῶ:

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο project του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη προχώρησε πριν λίγο ο εκπρόσωπος της «Τρανσνιέφτ» Ίγκορ Ντεμίν, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι απλά το έργο “παγώνει” και δεν θα διαλυθεί η κοινοπραξία: “Η Ελλάδα σταμάτησε την χρηματοδότηση της εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη” αποκάλυψε πριν λίγο μιλώντας στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ντεμίν και τόνισε ότι απλά βάζουν στο “ψυγείο” το όλο project και δεν θα αποχωρήσουν από την κοινοπραξία.

Πόσο ήταν το “τεράστιο” χρέος που δεν πλήρωνε η Ελλάδα και έκανε την Ρωσία να προχωρήσει σε “πάγωμα” του έργου; Λιγότερο από 1,3 εκατομμύρια ευρώ!

«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Η αποκάλυψη είναι πραγματικά απίστευτη: Όχι απλώς δεν πίεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόϊκο Μπορίσοφ, αλλά είχε σταματήσει και την χρηματοδότηση, την στιγμή που στην Ελλάδα δήλωνε παντού ότι υποστηρίζει τον αγωγό!

Σύμφωνα με τη ρωσική «Τρανσνιέφτ» το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατομμύρια ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για το μεγαλύτερο έργο γεωπολιτικής σημασίας δεν διέθεσαν λιγότερα από 1,3 εκατ. ευρώ, όσα στοιχίζουν στα κρατικά ταμεία οι χρηματοδοτήσεις μερικών εβδομάδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων!

Ο Ντεμίν είπε ότι αύριο στη Ρώμη από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί ρωσικής αποχώρησης από το έργο του αγωγού, τονίζοντας πως η Αθήνα θα περιμένει τις αποφάσεις της Μόσχας προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως.

«Υπάρχουν πληροφορίες για τις οποίες όμως περιμένουμε να υπάρξουν αποφάσεις για να υπάρξει και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης επίσημα», δήλωσε ο  Πεταλωτής ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, δεδομένου ότι ο Παπανδρέου είχε μιλήσει για αναθεώρηση της σύμβασης, απάντησε: «Οι φήμες δεν έχουν σχέση με την ελληνική πλευρά, αλλά με τη ρωσική, άρα ας περιμένουμε να δούμε πρώτα τις αποφάσεις της ρωσικής πλευράς και η τοποθέτηση η δική μας ούτως ή άλλως είναι πάγια».

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Βουλγαρία «δεν ενημερώθηκε επίσημα για οποιαδήποτε απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεόν Ντιάνκοφ.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι για διάστημα ενός έτους η Βουλγαρία δεν προέβη σε πληρωμές για το έργο και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να το κάνουμε (τις πληρωμές) έως ότου υπάρξει μια ξεκάθαρη απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου».

«Εάν, πράγματι παραιτηθεί (αποχωρήσει) η Ρωσία (από το έργο), αυτό θα είναι μια καλή λύση για τη Βουλγαρία, διότι έτσι θα παραδεχθούν ότι ήταν δικό τους σφάλμα και θα τους πούμε ”ευχαριστώ” και θα προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Ντιάνκοφ, προσθέτοντας πως η Βουλγαρία δεν θα επιβαρυνθεί με καμία ζημία, σε περίπτωση που η Ρωσία αποχωρήσει από το έργο.

πηγή

Ἀλλὰ ἐν μέσῳ ΔΝΤ καὶ παντελοῦς ἀφανισμοῦ…

Ἐν μέσῳ ἀπεριγράπτου οἰκονομίας (τοῦ λαοῦ), περικοπῶν, ἀποκοπῶν καὶ …διακοπῶν… ὅπως καὶ νὰ τὸ κάνουμε, εἶναι πολλά τά λεφτὰ (Ἄρη…).

Ἄς μὴν ἐξετάσουμε φυσικὰ τά διάφορα ταξειδάκια διαφόρων, τὶς ἀλλαγὲς διακοσμήσεως σὲ ὑπουργικά γραφεῖα, τὰ πατώματα, τὶς κουρτίνες, τὰ καφεδάκια (ναὶ, ἐὰν θυμᾶσθε τό εἴχαμε κι αὐτό… Πληρώσαμε καὶ καφεδάκια…), τὰ ὑποβρύχια ποὺ γέρνουν (τὰ ὁποῖα ἦταν τόσο «καλὰ» ποὺ «πᾶμε» νὰ παραγγείλουμε μία ντουζίνα ἀκόμη), τὶς δέκα φορὲς μεγαλύτερες χρεώσεις τῶν στρατιωτικῶν προμηθειῶν… Ἄς μὴ μιλήσουμε φυσικά γιά ΜΗΖΕΝΣ καὶ Βατοπέδια καὶ ΓΚΟΛΜΑΝΣΑΚΣ…. Οὖτε γιά τίς τρελλὲς προμήθειες ἀπὸ τὰ …τρελλὰ ἐπιτόκια ποὺ κάποιοι «φιλάνθρωποι» μὰς προσφέρουν!!!!

Ἄς παραμείνουμε στὰ καθ’ ἡμᾶς…..

Λεφτὰ δὲν ὑπάρχουν… Τὸ καταλάβαμε….

Δὲν ὑπάρχουν γιὰ καμμία ἀναπτυξιακή δράσιν καὶ δομή!!!

Κι αὐτὸ τὸ καταλάβαμε…

Γιὰ καταστροφική δράσι ὅμως; Ὑπάρχουν;

Γιὰ νὰ δοῦμε:

Να που πήγαν τα λεφτά (πόσα εισέπραξαν οι ΜΚΟ απο το υπουργείο Εξωτερικών)

Θα μπορούσε να ήταν απάντηση απ’ ευθείας στον Γ. Παπανδρέου, που ρωτάει συνεχώς εδώ και χρόνια “που πήγαν τα λεφτά”, αλλά είναι καλύτερα να το διαβάσουν πρώτα και να του το μεταφέρουν στα αγγλικά μήπως και αλλάξει άποψη για το πώς φθάσαμε σε αυτά τα οικονομικά χάλια…

Από το 1996 έως το 2004 τα ποσά που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ ξεπερνούν τα 68 εκατομμύρια ευρώ…

Θέλετε και κάτι ποιο συγκεκριμένο;

Για το πρόγραμμα μεταποίησης της ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική δόθηκαν 2.000.000 ευρώ

Άλλα 8 εκατομμύρια δραχμές για την ενίσχυση ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στην Κούβα…

Άλλα 142 εκατομμύρια για την οικονομική στήριξη του προγράμματος ανάπτυξης της Ιρορδανίας…

Και αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τους Αθανάσιο Τσούρα (Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) και τον Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ) που το αποκάλυψε πριν από λίγο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής…

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (Πρόεδρος της Επιτροπής) έκπληκτος: Σε όλα αυτά, εγώ έχω μόνον μια απορία, τα χρήματα τα οποία έχετε, είναι κατά βάση κοινοτικοί πόροι ή εθνικοί πόροι;

Σπ. Κουβέλης (Υφυπουργός Εξωτερικών): Όχι, είναι εθνικοί πόροι

Και για να μην ψάχνει την περίοδο της ΝΔ ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό τι είπε ο κ. Θ. ΤΣΕΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων): Έχουν υπάρξει τέσσερα προγράμματα την περίοδο 2002  – 2008. Ποιο συγκεκριμένα το 2002 το ένα, το δεύτερο το 2005, το τρίτο 2007 και το τέταρτο το 2008. Αυτά χρηματοδότησαν 760 μη κυβερνητικές οργανώσεις, με ένα μέσο όρο 58.000 € ανά οργάνωση. Το σύνολο του ποσού που δαπανήθηκε από αυτά τα τέσσερα προγράμματα ήταν περίπου 50 εκατομμύρια 500 χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι κοινοτικοί πόροι.

Όλες οι ΜKΟ που χρηματοδοτήθηκαν από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, επί Γ. Παπανδρέου

Μοιράστηκαν συνολικά  68.971.978 ευρώ ακόμη και στις πιο απίθανες Μ.Κ.Ο.

Το 1999 το υπουργείο του κ. Παπανδρέου μοίρασε συνολικά 4.404.713 ευρώ σε διάφορες Μ.Κ.Ο και ερευνητικά προγράμματα. Ξεκίνησε, από το “Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου” με 58.693 ευρώ και συνέχισε με το “Ίδρυμα Αγά Χάν “ ( 17.942 ευρώ). O “Κύκλος της Πάτμου” πήρε 376.228 ευρώ και η “ Πλατφόρμα ΜΚΟ” με επιχορήγηση 258.840 ευρώ ” .

Το 2000, το σύνολο των επιχορηγήσεων φτάνει στα 11.358.840 ευρώ. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα “το ΚΕΣΣΑ Δήμητρα που έλαβε 1.217.726 ευρώ , το “ Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης” που έλαβε 893.198 ευρώ, το Ινστιτούτο Κυβέλη που επιχορηγήθηκε με 208.412 ευρώ και οι “ Πολίτες της Αθήνας “ με 210.392 ευρώ .

Το 2001 τα ποσά που μοιράστηκαν σε Μ.Κ.Ο έφτασαν τα 13.012.310 ευρώ. Το “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” επιχορηγήθηκε με 1.185.619 ευρώ, το “Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης” με 410.858 ευρώ, η οργάνωση “Ανθρώπινη Άμυνα” με 70.432 ευρώ, ο “Νέος Περίπλους” με 117.388 και η “ΚΕΣΣΑ Δήμητρα με 839.759 ευρώ.

Το 2002, τα κονδύλια στις Μ.Κ.Ο ανήλθαν στα 16.076.332 ευρώ. Έτσι η “ Ανθρωπιστική Άμυνα “ εισέπραξε 172.697 ευρώ , οι “Πολίτες σε Δράση” 125.000 ευρώ , ο “Νόμος και η Φύση” 57.500 ευρώ, η “Χάρτα του Ρήγα” 21.000 ευρώ.
 Tο 2002 “εξακουλουθεί η επιχορήγηση του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου (155.000 ευρώ) και άλλων Μ.Κ.Ο που αποτελούσαν τους διαχρονικούς προνομιούχους των κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου”.

Το 2003 η χρηματοδότηση άγγιξε τα 24.120.083 ευρώ. Αυτή την χρονιά, το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης επιχορηγήθηκε σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση έφτασε τα 2.784.597 ευρώ και η δεύτερη δόση τα 1.660.620 ευρώ.

Σύμφωνα με έγραφα που αφορούν την περίοδο 1999 – 2003, η “ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” έλαβε συνολικά 2.357. 486 ευρώ και το “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης”, έλαβε 5.941.063 ευρώ.

Στα έγγραφα δεν παρουσιάζεται μόνο η συνολική χρηματοδότηση αλλά και τα ποσά που σπαταλήθηκαν ανά έτος σε ΜΚΟ των οποίων η πλειονότητα, σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν υπάρχουν καν.

Antiκοινοβουλευτικός

Μή τό πεῖτε…. Δὲν ἀκούει κάποιος!!!

Λεφτά πάντα ὑπῆρχαν, ὑπάρχουν καὶ θὰ ὑπάρχουν ὅσο σὲ αὐτὸν τὸν τόπο ὑπάρχουν ἀνθέλληνες!!! Ἀλλά ὄχι γιὰ τὸν τόπο καὶ τοὺς ἀνθρώπους του. Μόνον γιὰ νὰ περνοῦν κάποιοι καλά! Εἰς ὑγείαν τῶν κορόἱδων λοιπόν!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Γιὰ ὅποιον ἔχει ἀπορίες, ἄς ἀνατρέξῃ στὰ περί τῶν πρώτων δανείων ποὺ ἐλάβαμε ὡς νεοσύστατο κρᾶτος ἀπὸ τὴν Ἀγγλία…. Καὶ τότε λεφτὰ ὑπῆρχαν. Γιὰ νὰ γίνουν ἐμφύλιοι.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply