Ἐδικαιώθησαν; Λάθος! Ἀδικήθησαν ὅλοι οἱ ἄλλοι!

Δικαιώθηκαν λοιπόν οἱ ΛΑΘΡΟ; Ὡς τί;  Ὡς κάποιοι ποὺ δικαίως ἐπιβάλλεται νὰ δικαιωθοῦν  ἤ ὡς καταχραστές καὶ καπηλευτές τῶν ΔΙΚΩΝ μας δικαιωμάτων καὶ κεκτημένων;

Ἡ πλέον ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ κυβέρνησις ὅλων τῶν ἐποχῶν ὑποχωρεῖ καὶ παραδίδει σὲ 300 ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ νομιμοποίησι; ;

Ὡς τί λοιπόν ὑποχωρήσατε; Ὡς κυβέρνησις; Μὰ ἐὰν ἤσασταν κυβέρνησι θὰ τοὺς εἴχατε πετάξει ἔξω ἀπό τὴν χώρα ἀπό τὴν πρώτη στιγμή. Κι αὐτοὺς καὶ τοὺς προστάτες τους! Ἄρα κυβέρνησις ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ!

Καὶ τώρα; Τί φτιάξατε; Κάτι καλό ἤ κάτι ποὺ θὰ σᾶς στείλῃ στὰ τάρταρα; ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ!  ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Ἀκυρώσατε κρᾶτος, νόμους καὶ Σύνταγμα!

Τώρα λοιπόν ἀνοίξατε τοὺς ἀσκούς τοῦ Αἰόλου… Ἤ ὀρθότερα, τοὺς ΞΕΣΚΙΣΑΤΕ! ΑΘΛΙΟΙ! ΜΙΚΡΟΝΟΟΙ!!! ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ!

Δόσατε κάτι ποὺ δὲν σᾶς ἀνήκει, κάπου ποὺ δὲν τὸ δικαιοῦνται! Δικαιώσατε τὴν ἀνομία! Καταργήσατε τὸν νόμο καὶ τὸ Σύνταγμα τῶν Ἑλλήνων! Τώρα ξέρετε τὶ ἐπιτύχατε;

Ἀνοίξατε τὸν δρόμο καὶ σὲ ἄλλους «ἀναξιοπαθοῦντες» νὰ «βροῦν τρόπο καὶ δρόμο δικαιώσεως»;  Ἄει στὰ κομμάτια σας! ΑΘΛΙΟΙ!!! ΕΝΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ! Ἄει….

Φιλονόη.

Ὅλη ἡ εἴδησις ἀπό τὸ in.gr ποὺ μὲ τὸση χαρά παρουσιάζει:

Την απόφασή τους να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης έλαβαν οι μετανάστες-απεργοί πείνας στην Υπατία. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν, μετά την αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης για δυνατότητα νομιμοποίησης όσων βρίσκονται στην Ελλάδα για περισσότερα από οκτώ χρόνια και την ένταξη των υπολοίπων σε καθεστώς ανοχής. 

Όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί.

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

Το πακέτο των προτάσεων της κυβέρνησης οδηγεί, μετά από συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα, σε νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, με σχετική υπουργική απόφαση. Mειώνονται, έτσι, από 12 σε 8 τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα για να μπορούν οι μετανάστες να καταθέτουν αίτηση νομιμοποίησης.

Επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Οι μετανάστες αποδέχθηκαν τις προτάσεις, ύστερα από 44 ημέρες απεργίας πείνας.

Εκτιμάται ότι περίπου 100 από τους απεργούς πείνας θα νομιμοποιηθούν άμεσα.

Οι κυβερνητικές προτάσεις διατυπώθηκαν σε συνάντηση των εκπροσώπων των μεταναστών με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γ.Ραγκούση, Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα.

Κατά τη συνέλευση των μεταναστών, που ακολούθησε τη συνάντηση με τους υπουργούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση» δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε νωρίτερα δηλώσει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αποτελούν μια τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος.

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για το τι μπορεί να πράξει η Πολιτεία για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Από την αρχή είχαμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μαζικές ή και σε ατομικές νομιμοποιήσεις, ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε οι απεργοί να συμφωνήσουν σε αυτό, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και να συμφωνήσουν με τις προτάσεις που καταθέσαμε» δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται.

» Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι’ αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

«Ο αγώνας δικαιώθηκε» δηλώνουν οι μετανάστες, τερματίζοντας την απεργία πείνας

Αθήνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply