Οἱ Σκοπιανοὶ κάνουν παράπονα!

“Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους μιλούντες την σλαβική γλώσσα”, όπως την παρουσιάζει το σκοπιανό κανάλι.

Ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνησις δὲν ἀναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, λὲν τὰ σκοπιανά! Μήπως ἀναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα ὁ Ἑλληνικὸς πληθυσμός;

Πόσο ἀνόητος καὶ μονομερὴς πρέπει νὰ εἶναι κάποιος γιὰ  νὰ μὴ μπορῇ νὰ ἀντιληφθῇ τὰ στοιχειώδη;

Ὅπως κι ἐὰν ἔχῃ, τὰ παράπονά τους εἶναι μεγάλα… Ἀλλὰ δὲν φταῖν αὐτοί.. Ἄλλοι τοὺς ἔχουν βάλει σὲ αὐτὴν τὴν φούσκα… Καὶ τώρα ὅλοι χορεύουμε… Καὶ οἱ ὑπεύθυνοι τρίβουν τὰ χέρια τους καὶ γεμίζουν τὶς τσέπες τους…

Φιλονόη.

«Η Ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη σλαβικής διαλέκτου που έχει την ονομασία ‘μακεδονική’ στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, αν και ο μικρός αριθμός των ανθρώπων που μιλούν αυτή τη γλώσσα επιμένει στην αυτοδιάθεσή του, ως «Μακεδόνες», γεγονός το οποίο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους υπόλοιπους πολίτες, γράφει στην ετήσια έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα», αναφέρει η Σάνια Ρίστοβσκα/ Сања Ристовска σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα για το σκοπιανό Κανάλ 5.
Στο κεφάλαιο που αφορά τις μειονότητες, αναφέρεται ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο τους Μουσουλμάνους, αν και υπάρχουν άτομα ως Μακεδόνες, Τούρκοι, Ρομά, Βλάχοι, τονίζει η αναφερόμενη δημοσιογράφος και συνεχίζει:
Οι Σλάβοι που ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση,  υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ακολούθησε μια πολιτική για την απαγόρευση της χρήσης της γλώσσας τους.
Κυβερνητικά στελέχη και τα δικαστήρια απέρριψαν τα επιχειρήματά των σλαβικών ομάδων να προσδιοριστούν ως ‘Μακεδόνες’, υποστηρίζοντας ότι περίπου 2,2 εκατομμύρια  ελληνικής καταγωγής πολίτες κάνουν χρήση τον όρο «Μακεδών» για τον καθορισμό τους.
Στην Ουάσιγκτον πέρσι αναφέρθηκαν παρατηρήσεις στην έκθεση του 2009, από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων του αυτοπροσδιορισμού, της ελεύθερης έκφρασης και να επιτρέπεται ο όρος «Μακεδόνας» και «Τούρκος» στην ελεύθερη έκφραση της ταυτότητας των πολιτών.
Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας διαπίστωσε ότι εκείνοι που σαφώς είναι ‘εθνικά Μακεδόνες’ υφίστανται διακρίσεις και παρενοχλούνται και εμποδίζονται στην εγγραφή τους στο σωματείο «Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού» της Φλώρινας.
«Стејт Департмент: Грчката влада не признава постоење на македонски јазик во северниот дел на земјата»
Канал 5

Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Οἱ Σκοπιανοὶ κάνουν παράπονα!

Leave a Reply