Καὶ ξαφνικὰ οἱ ἀκαδημαϊκοί μας ἔγιναν πατριῶτες…

Στὸ Ῥεσᾶλτο διάβαζα πρὸ ὁλίγου ἔνα πολὺ ἐνδιαφέρον ἄρθρο ἀναφορικῶς μὲ τὴν πρόθεσι τῶν ἀκαδημαϊκῶν μας, τὶς τελευταῖες ἡμέρες, νὰ ἀναλάβουν δράσι κατὰ τοῦ μνημονίου. Λὲς κι ὅλα μας τὰ προβλήματα εἶναι τὸ μνημόνιο καὶ τὰ ὄσα αὐτὸ ἐπισύρει.

Καθυστερημένοι «πατριῶτες»… Καθυστερημένοι  «σωτῆρες»…. Καθυστερημένοι γενικῶς…

Καὶ πασχίζουν νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὴν εἰλικρινὴ τους ἀνησυχία. Ὅπως γράφει καὶ τὸ Ῥεσᾶλτο «ἂν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν γνωρίζουν…» Ἂν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν γνωρίζουν ἀναφωνῶ κι ἐγώ! Διότι ποῦ ἦταν τόσα χρόνια;Ὅταν σιωποῦσαν; Ἢ ὄταν μᾶς περιέπαιζαν θρασύτατα; Ἢ ὄταν παραποιοῦσαν τὶς εἰκόνες ποὺ ἔπρεπε νὰ δοῦμε; Ἢ ὅταν ἀλλοίωναν τὸ περιεχόμενον ὅσων ἔπρεπε νὰ γνωρίζουμε;

Νὰ ἀπαντήσω ἐγώ; Ἢ καταλάβατε μόνοι σας;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Στὸ κοπιᾶσθε πεινασμένοι τὰ ἔγραφα πρὸ μερικῶν ἡμερῶν… Ἀλλὰ μᾶλλον μόνη μου τὰ διάβαζα…

Τα ακαδημαϊκά «οχήματα» της πολιτικής εξαπάτησης

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα: Αυτός είναι ο πάγιος κανόνας των καθεστώτων και των πολιτικών τους απατεώνων.
Σήμερα αυτά τα «κυλίσματα» έχουν πάρει μορφή πυρετώδους και καθημερινού ρυθμού. Οι κωλοτούμπες είναι τόσο καθημερινές και τόσο θεαματικές που δεν προλαβαίνεις να τις παρακολουθήσεις. Το τοπίο έχει πλημμυρίσει από σαλτιμπάγκους…

Και δεν περιορίζεται αυτή η επιδημία της σήψης και αποσύνθεσης στα καθεστωτικά ιερατεία της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του …πνεύματος,αλλά και σε πολλά ιστολόγια. Θεματικές κωλοτούμπες και εδώ, προβάλλουν αυτό που έφτυναν μέχρι χθες.

Τέτοιοι καιροσκοπισμοί, σαλτιμπαγκισμοί και «μεταμορφώσεις» δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε με το «άλλοθι» της πολιτικής άγνοιας, ούτε με το «άλλοθι» της αγωνιώδους και απελπισμένης αναζήτησης πολιτικής διεξόδου.

Αν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν κάποιοι (μέχρι χθες γνώριζαν) το τι είναι οι διάφοροι ακαδημαϊκοί που ξαφνικά «ξύπνησαν» να μας μιλήσουν για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου και τα παρόμοια.

Δηλαδή όποιος σήμερα κατακεραυνώνει το Μνημόνιο ως «αντισυνταγματικό» παίρνει άφεση αμαρτιών;

Γίνεται η «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλους αυτούς που μέχρι χθες όχι μόνο δεν βγάζανε μιλιά για τίποτα, αλλά συμμετείχαν και ενεργά στους μηχανισμούς τους καθεστώτος και υπηρέτησαν πιστά τις κυβερνητικές πολιτικές και τους «νταβάδες»;

Βγαίνουν τώρα οι κύριοι Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Μπέης και κάποιοι άλλοι, παρέα με το Μάνο να μας μιλήσουν για την κατάλυση του Συντάγματος;

Είναι δυνατόν να χειροκροτούμε αυτή την κατάφορη κοροϊδία και απάτη;

Και δεν θα αναφερθούμε στο ότι όλη αυτή η ακαδημαϊκή «σάρα και μάρα» υπηρέτησε από υψηλά κυβερνητικά και καθεστωτικά πόστα την υποταγή της Ελλάδας στο λάκκο των λεόντων: Την ΕΕ και το ευρώ.

Και είναι αυτή η υποταγή που κατέλυσε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το Σύνταγμα.

Το Μνημόνιο είναι ο κώδικας αυτής της υποταγής, η τυπική επένδυση της ΟΥΣΙΑΣ που υπέταξε την Ελλάδα στους «νονούς» του χρήματος και μας οδήγησε στο σημερινό κατάντημα.

Αυτά, όμως περί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ υποταγής μας και κατάλυσης της εθνικής μας υπόστασης και του Συντάγματος δεν τα καταλαβαίνουν οι φορμαλιστές τυπολάτρες που γαυγίζουν σήμερα, εκ του ασφαλούς, για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου: Όλο το καθεστώς (και το ίδιο πασοκικό κράτος και παρακράτος) θα χρησιμοποιήσει το τυπικό του Μνημονίου για να επικαλύψει και να ξεπλύνει τα πάντα: Για να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Μια, λοιπόν και οι τυπολάτρες υπάλληλοι του καθεστώτος, καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν την ΟΥΣΙΑ, θα μιλήσουμε απλά, συγκεκριμένα και με παραδείγματα.

α). Η ψήφιση του νόμου για την Ιθαγένεια δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκαν εδώ οι Κασιμάτηδες, Μπέηδες και ΣΙΑ;

β). Ο Καλλικράτης, που χωρίζει την Ελλάδα σε καντόνια και θέτει τις βάσεις του εθνικού τεμαχισμού της χώρας δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Και εδώ σιγή ιχθύος όταν ψηφιζόταν…

γ). Τα πραξικοπήματα εναντίον της Παιδείας, της Ορθοδοξίας, των ιστορικών και εθνικών μας συμβόλων δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Αυτά τα προωθούν και οι «ευαίσθητοι» της «συνταγματικής νομιμότητας»!!!

δ). Η εισβολή και κατοχή της χώρας από τους λαθρομετανάστες, ο στιγματισμός, σαν «ρατσισμός» κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εναντίον αυτού του εγκλήματος, αλλά και εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι αντισυνταγματική πράξη;

Εδώ όχι μόνο δεν μιλούν, αλλά συμβάλλουν ενεργά στην κατάλυση του Συντάγματος!!!

ε). Τέλος τα εκλογικά πραξικοπήματα δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Δεν είναι αντισυνταγματική πράξη, η οποία καταλύει κάθε έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, να εκλέγονται νομαρχιακοί και δημοτικοί άρχοντες με ποσοστά γύρω στο 15% !!!

Αυτά τα λίγα παραδείγματα αρκούν για να δείξουν ΟΛΗ την υποκρισία και ΑΠΑΤΗ των ΟΨΙΜΑ, πολύ όψιμα, ακαδημαϊκών διαμαρτυρόμενων!!!

Βεβαίως, όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν ψέλλισε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Έρχονται σήμερα που και το ίδιο το καθεστώς «θεμελιώνει» τη νέα απάτη στην καταγγελία του Μνημονίου να μας μιλήσουνε για «αντισυνταγματικότητα»!!!!

Φυσικά δεν είναι τυχαίο αυτό το «ξύπνημα», από τον καθεστωτικό λήθαργο, των πανεπιστημιακών ιερατείων.

Ούτε είναι τυχαία η επιλογή του Κασιμάτη σαν τον «αντάρτη» υπεράσπισης του Συντάγματος, ούτε του Μπέη, κ.λπ…

Όλοι αυτοί αποτελούν το «όχημα» των νέων ιδεολογιών περί «αρίστων», το «όχημα» των νέων σχεδίων του καθεστώτος, το «όχημα» των «νταβάδων».

Θα αρχίσουν διακριτικά να περιφέρονται από τα ΜΜΕ και να προβάλλονται.

Ήδη, σήμερα (Πέμπτη) ο Παπαδάκης στον ΑΝΤ. φιλοξένησε τον κ. Κασιμάτη…

Αύριο θα δούμε και άλλες παρελάσεις από τα ΜΜΕ…

Και το Μίκη να παρελαύνει και να καλείται από τηλεστάρ…

Υ.Γ. Αναμένουμε να μιλήσει κάποτε ο Μίκης για τις βαριές καταγγελίες εναντίον της «κίνησής» του που έκανε ο Καζάκης, ο άνθρωπος που ο ίδιος διόριζε στην ηγεσία της «κίνησης».

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να σιωπά ο Μίκης για όλα αυτά που του καταμαρτυρούν οι δικές του ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην ηγεσία του «κινήματος»…

Ῥεσᾶλτο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

6 thoughts on “Καὶ ξαφνικὰ οἱ ἀκαδημαϊκοί μας ἔγιναν πατριῶτες…

  1. Άρα “κατάρα”
    στη σάρα και στη μάρα…

    ΟΙ ΑΓΑΘΟΔΑΙΜΟΝΕΣ
    ……………..
    αμέτρητα τα προσωπεία
    του “ευ κακουργείν”
    αμιλλώνται στην πανουργία
    κι αυτοί οι “αγαθοδαίμονες”
    της πολιτείας οι πνευματικοί ταγοί
    άλλοτε ένοχα σιωπούν
    κι άλλοτε με περισσή ευγλωττία
    παραλλάσσοντας την αλήθεια
    εγκωμιάζουν στο λαό
    αυτούς που απεργάζονται
    την κακοδαιμονία του

    Ευχαριστώ

  2. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;;; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ; ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;;;

    • Στὸν ἑαυτό μας πρῶτα ἀπὸ ὅλους. Στὰ ἀνοικτά μας μάτια! Στὸ ἔνστικτό μας. Κι ἐὰν ἀποφασίσουμε νὰ παραμείνουμε κάπου, νὰ ἔχουμε κάθε νεῦρο μας τεντωμένο. Ἐδῶ πλέον «παίζουμε» με Πατρίδα κι ὄχι πεντόβολα!

Leave a Reply