Ἕνας ἁπλὸς πατριώτης χονδρομπακάλης μπορεῖ νὰ σώσῃ τὴν οἰκονομία!

Σήμερα γράφει ὁ Δημήτρης. Σκέψεις του καὶ ἀπόψεις ἔχω μεταφέρει κι ἄλλες φορὲς, ἀλλὰ μόνον σὲ ἀποσπάσματα. Ὁ Δημήτρης εἶναι οἰκονομολόγος.  Καὶ μάλιστα ἐπιτυχημένος οἰκονομολόγος. Καὶ δὲν εἶναι κομματόσκυλο. Ἄρα ἔχει τοὐλάχιστον τρία θετικά:

  • κρίνει βάσει οἰκονομίας τὰ οἰκονομικὰ δεδομένα κι ὄχι βάσει κρυφῶν πόθων.
  • δὲν σέρνει πίσω του «ἀμαρτίες» καὶ γραμμὲς. 
  • δὲν χρωστάει ποὐθενὰ καὶ σὲ κανέναν. Οὔτε ταξίματα οὔτε ὐπογραφές.

Αὐτὰ λοιπόν, μὲ βάσει τὰ προσωπικά μου κριτήρια, κάνουν σημαντική τὴν γνώμη του καὶ τὴν γνώσι του. Μακάρι νὰ εἴχαμε κι ἄλλους Δημήτρηδες… Θὰ τὴν εἴχαμε νοικοκυρέψῃ πιό γρήγορα τὴν Ἑλλάδα μας. 

Ἔχει καὶ μερικὰ ἀκόμη καλὰ ὁ Δημήτρης. Γνωρίζει πάααααρα πολὺ καλὰ τὴν  ἱστορία. Μὰ πάάάαααααρα πολὺ καλά! Κι ὅταν κάποιος γνωρίζει καλὰ τὴν ἱστορία, ἔχει κάποιες δυνατότητες, ποὺ οἱ μὴ κατέχοντες δὲν ἔχουν. Συνεπῶς, τὰ συμπεράσματά του μπορεῖ νὰ τὰ βασίσῃ, ἐκτὸς ἀπὸ τὰ οἰκονομικά, καὶ σὲ ἀνάλογες καταστάσεις τοῦ παρελθόντος. 

Φιλονόη.

Στις ημέρες μας οι  Έλληνες  έχουν μετατραπεί  σε οικονομολόγους,  αναπαράγοντας τα όσα ακούνε  από τα  ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ  τούς λένε αυτά που η διατεταγμένη τους υπηρεσία  τούς υπαγορεύει .

Η ιστορία,  ή καλύτερα η προσπάθεια αποδόμησης της Ελλάδος,  έχει ξεκινήσει από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή,  με διακοπή την  επταετία .Οι κορώνες και τα περί δικτατορίας και φασισμού είναι  ιστορίες για μικρά παιδιά, και μάλιστα για παιδιά καθυστερημένα.. Στη σημερινή κατάσταση, οι αριθμοί είναι προτιμότεροι  των πολιτικών ετικετών. Για την ιστορία; θα έλεγα ότι ο Φασισμός και ο Κομμουνισμός,  όπως εφαρμόστηκε, είναι δύο  ετεροθαλή αδέρφια,  γεννημένα από τον ίδιο πατέρα,  τον Διεθνή Σιωνισμό, με διαφορετική μάνα,  τη μια Γερμανίδα και την άλλη Ρωσίδα. Οι Γερμανοί έκαναν πόλεμο με εβραϊκά κεφάλαια,  αλλά και με τα γνωστά Σύμφωνα  μη Επιθέσεως με τους Ρώσους για όσον καιρό χρειαζόταν,  ή  για όσο έκριναν οι  τέσσερις Εβραίοι σιωνιστές πρωθυπουργοί του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Και η συνέχεια του δράματος: αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου και συμπρωταγωνιστές  οι πέριξ αυτόν. Το 1981 η χώρα παρήγε τα πάντα, ή το 47% των αναγκών της  από πλευράς βιομηχανίας– και δεν λογαριάζω γεωργικές,  κτηνοτροφικές και μεταποιητικές  παραγωγές–  ενώ σήμερα δεν παράγει ούτε το 10%.

Πριν προσθέσω και τη δική μου άποψη για τη θεραπεία, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον  κύριο Πάγκαλο. Συμφωνώ στο ότι «μαζί τα φάγαμε», θα ήθελα όμως να μου καθορίσει πόσα έφαγαν οι κυβερνώντες και πόσα οι κυβερνώμενοι. Όσο για το ποιοι είναι οι κυβερνώμενοι είναι ηλίου φαεινότερο ότι εννοεί τους πράσινους σοσιαλιστές.

Σήμερα λοιπόν, χρέος δυσβάστακτο, και χρέος επί χρέους,  και του χρέους ουκ εστιν αριθμός και μέτρον . Και αυτό είναι σίγουρο, διότι  εδώ και ένα χρόνο που ο «θεόσταλτος» ΓΑΠ ανέλαβε, το χρέος μεγάλωσε και το έλλειμμα μάς πήρε και μας πήγε …Και τι θα γίνει; Υπάρχει σωτηρία;

Με την υπάρχουσα κατάσταση και πρακτική, όχι. Χίλιες φορές, όχι. Σωτηρία όμως υπάρχει και μπορεί να την φέρει ο οποιοσδήποτε πατριώτης Έλλην, ακόμη και αν γνωρίζει μόνον γραφή και ανάγνωση. Παλιά, οι πλούσιοι ήταν οι χονδρομπακάληδες. Αν λοιπόν ένας τέτοιος αναλάμβανε τα οικονομικά,  είμαι σίγουρος  ότι θα ακολουθούσε τα πιο κάτω βήματα, διότι θα ήξερε τι θα πει  επιχείρηση ,πρόοδος, κέρδος, δημιουργία. Θα ήθελα να ερωτήσω τους κυβερνώντες μας αν έχουν έστω και ένα ένσημο δουλειάς. Για να  καταλάβω εάν θα καταλαβουν.

Παραθέτω λοιπόν τις ενέργειες:

  1.    Πόσα χρωστάμε   

Ο Έλλην πατριώτης χονδρομπακάλης θα ζητούσε το λογαριασμό αναλυτικά. Θα κοίταζε και θα ρώταγε. Τότε θα έβλεπε ότι το χρέος ,σχεδόν όλο, προέρχεται από   εξοπλισμούς  και μίζες. Θα  σύγκρινε τις τιμές και την ποιότητα  των αγορασθέντων με τις τιμές και την ποιότητα άλλων αγοραστών, και να είστε σίγουροι ότι το χρέος δεν θα έμενε ούτε το μισό. Αυτά που είχαν δώσει οι «αξιοσέβαστοι» εταίροι μας για μίζες, θα τους παρέπεμπε να τα εισπράξουν από αυτούς που τους τα έδωσαν, διότι τώρα κουμάντο θα κάνει΄ο Έλλην πατριώτης  χονδρομπακάλης.

Αυτό το λένε οι «μορφωμένοι» επαναδιαπραγμάτευση.   Ο Έλλην πατριώτης χονδρομπακάλης  θα το έλεγε αναγκαίο νοικοκύρεμα,  και τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.

.      2.       Σε ποιους τα χρωστάμε και τι είδους χρέη είναι

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα χρωστάμε  στους διεθνείς τοκογλύφους  και διά   της μεθόδου των ομολογιακών δανείων.

Τα μεν ομολογιακά  δάνεια  μπορεί οι πολιτικοί να μην τα ξέρουν, όμως οι Έλληνες πατριώτες χονδρομπακάληδες  ξέρουν ότι είναι επένδυση ή συνομολογούμενος δανεισμός, ο οποίος  συνομολογούμενος δανεισμός δεν δίδει το δικαίωμα  στον δανειστή να προβεί σε αναγκαστικές εισπράξεις, και έτσι ο Έλλην  πατριώτης χονδρομπακάλης θα ρώταγε: θες, αφέντη, τόσα από το τίποτα;

Και ξέρεις κάτι αφέντη;  «Όποιος κλέβει κλέφτη είναι συγχωρεμένος για τα επόμενα  πενήντα χρόνια». Και είσαι θεοκλέφτης, αφέντη, γιατί έχεις δώσει χαρτί τυπωμένο και θες να πάρεις πίσω αίμα και ιδρώτα λαού.  Ο αφέντης θα άστραφτε, θα βροντούσε, θα απειλούσε, αλλά θα δεχόταν. Μην κοιτάτε που τώρα δεν δέχτηκε. Κυβερνάει ο δικός τους άνθρωπος, δεν κυβερνάει ο ΄Ελληνας πατριώτης χονδρομπακάλης.

Και ο Έλληνας πατριώτης χονδρομπακάλης  θα ρώταγε την αφέντη:

θες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου ή να με καταστρέψεις ως  λαό και κράτος;   Γιατί με το Μνημόνιο και τα ρέστα, αποκλείεται να πάρεις πίσω τα λεφτά σου, και το ξέρεις καλά. Το αποτέλεσμα είναι προ οφθαλμών. Το κράτος κερδίζει από τους φόρους και το τζίρο. Φόροι χωρίς ανάπτυξη φέρνουν  ύφεση. Αυτό το ξέρει ακόμη και ο ΓΑΠ. Και αν δεν με πιστεύεις,  κοίταξε τα προεκλογικά VIDEO. Τότε έτσι έλεγε.

Μην κοιτάς που τώρα λέει  άλλα!  ΓΑΠ είναι και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.  Και ο αφέντης –να είστε σίγουροι– ότι θα έδινε περισσότερα  στον Έλληνα πατριώτη χονδρομπακάλη, διότι ξέρει ότι δεν έχει να κάνει με  πολιτικό, και ειδικότερα του γένους των Παπανδρέου.  Και φεύγοντας το αφεντικό, θα του έλεγε ο πατριώτης:

.       3.   Πού ‘σαι, αφεντικό, από αύριο κόβω δραχμούλα.

Το ΑΕΠ μου, ακόμη και τώρα, μπορεί να συντηρήσει τους Έλληνες.  Όσοι θέλουν μπορούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε δουλειά, ακόμη και με πτυχίο Χρηματοοικονομικών. Όσοι θέλουν δημόσιους  διορισμούς και γραφεία ατύχησαν.

 Από τον ημερήσιο Τύπο, διάφορες εφημερίδες,  διαδίκτυο και  elliniki-grothia : 

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο, δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις:

Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές την ημέρα από τους «παπαγάλους» του.

Και όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη: Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών:

 2010

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στις 20/5/2010, διαβάζουμε:

«Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».

Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει, μέχρι το τέλος του χρόνου, να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.

*

Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το Μνημόνιο:

— Δάνειο 20 δισ. ευρώ τον Μάιο.

— Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στον Σεπτέμβρη.

— Δάνειο 9 δισ. ευρώ, που θα εισπραχθεί μέχρι τον Δεκέμβρη, εφόσον η Τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το …«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Άθροισμα: 38 δισ. ευρώ.

*

Συμπέρασμα:

Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό,

ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις! Όλα τα νέα δάνεια (38 δισ.) της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.). Όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι, και ακόμα μεγαλύτεροι, τόκοι!

2011

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (σ.σ.: μάρτυς μας, εκτός από τον Θεό, και το «Βήμα» της 10/10/2010), για το έτος 2011 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δισ. ευρώ.

Άθροισμα: 47,3 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια: από τα 40 δισ. ευρώ της «σωτηρίας», που βάσει του Μνημονίου θα «εισρεύσουν» στην Ελλάδα το επόμενο έτος, ούτε δεκάρα δεν θα πάει για μισθούς και συντάξεις.

Όλα (μα όλα!) θα επιστρέψουν στους «καλούς» δανειστές μας, προς τους οποίους θα μείνουμε και με ένα επιπλέον χρέος ύψους 7,3 δισ. ευρώ!

2012

Όπως και πάλι τα κυβερνητικά στοιχεία ομολογούν, το έτος 2012, οπότε θα έχουμε την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δισ. ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.

Άθροισμα: 42,8 δισ. ευρώ!

Φράγκο, δηλαδή, για μισθούς και συντάξεις. Όπως θα «έρθει» η… «βοήθεια», έτσι θα γυρίσει στους δανειστές. Μάλιστα, γι’ αυτό το «πήγαινε – έλα», θα μας έχουν φεσώσει και με 2,8 δισ. ευρώ – επιπλέον – τόκους…


Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;

Από τα περιβόητα δάνεια, που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ «εξασφάλισαν» για το λαό,  από τα δάνεια που αν στους «φίλους» μας δεν αρέσει (!) το αποτέλεσμα των εκλογών τότε δεν θα τα εκταμιεύσουν (και τότε – σύμφωνα με τους «πατριώτες» – θα επέλθει χρεωκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις), ούτε ένα ευρώ (αριθμός 1) δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις!

*    Όλα τα δάνεια, μα όλα!– είτε ως τόκοι, είτε ως χρεολύσια, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιχορηγήσεις, είτε ως φορολογικές απαλλαγές– επιστρέφουν κατευθείαν (!) και με το αζημίωτο (!) στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Στον ελληνικό λαό, το μόνο που απομένει είναι ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός Μεσαίωνας, οι ακόμα μικρότεροι μισθοί και οι ακόμα μικρότερες συντάξεις, για να αποπληρώνει τους ακόμα μεγαλύτερους τόκους, τα ακόμα περισσότερα χρεολύσια!

  •  Τελικά, δηλαδή, ένα μόνο απομένει στον ελληνικό λαό:

Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει. Να τους στείλει από κει που ήρθανε. Για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου, που αυτός και μόνο αυτός παράγει.

Δημήτρης Νικητάκης

Σημείωσις: Ὅπως καταλάβατε, εἴμαστε ὅλοι μπακάληδες. Τὸν πατριώτη χονδρομπακάλη κάπου ἀνάμεσά μας τὸν ἔχουμε. Λίγο σκάλισμα θέλει καὶ θὰ πέσουμε ἐπάνω του. Ἀρκεῖ ὅμως πρωτίστως νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὰ νύχια ὅλων αὐτῶν ποὺ ἦλθαν γιὰ νὰ μᾶς «σώσουν»… Καὶ εἶναι πολλοί… Πάρα πολλοί… Οἱ «σωτῆρες»…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἕνας ἁπλὸς πατριώτης χονδρομπακάλης μπορεῖ νὰ σώσῃ τὴν οἰκονομία!

  1. KAΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ “ΣΩΖΕΤΕ” ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ …ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΟΙΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ……

Leave a Reply