Κοινοβούλιον Ἑλλήνων τῆς διασπορᾶς.

WWW.HELLENES.INFO

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
(πρόθεσης δημιουργίας)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ

  • Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
  • Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, για πολλούς λόγους και αιτίες με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε τον απλό Έλληνα της Διασποράς και προσέγγισε μόνο τους αποκαλούμενους “επιφανείς” και αυτοαποκαλούμενους  “Ηγέτες”, κρατικοδίαιτους και μη, που αποδείχτηκαν, τελικά, εγωπαθείς κι επιζήμιοι για το σύνολο και το Έθνος.
  • Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο ‘Έθνος σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούμε.
  • Η κάθε ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας, εξήγαγαν τα άσχημα του ελληνικού πολιτικού βίου και στον Ελληνισμό της Διασποράς.
  • Η ατιμωρησία, διαπλοκή, ασυλία, παραγραφή αδικημάτων των Ελλήνων πολιτικών και ο αυτοευτελισμός του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οδήγησαν την πατρίδα μας στην απαξίωση και καταχρέωσή της.
  • Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ασχολούνται με τα ελληνικά θέματα, έχουν ελλειπή μάθηση για τον ελληνικό πολιτισμό, λόγω της απαξίωσης και υποβάθμισης εκ των έσω, των συλλόγων και οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς.

Για τους παραπάνω και άλλους λόγους,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  • Την ίδρυση ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, με την συμμετοχή ελεύθερα εκλεγμένων με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο Ελλήνων (μόνο) της Διασποράς, στις 5 Ηπείρους.

 

Τον ”Καταστατικό Χάρτη” του Κοινοβουλίου, ότι πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό έχει φιαχτεί -πιστεύουμε- ποτέ, θα δώσουμε για διαβούλευση-συζήτηση ηλεκτρονικά στους ‘Έλληνες της Διασποράς, σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Μετά την έγκρισή του θα κληθούν ελεύθερα και δημοκρατικά ‘Έλληνες της Διασποράς, να εκλέξουν και να εκλεγούν στις 101 συνολικά θέσεις -που θα κατανέμονται πληθυσμιακά- του (παγκόσμιου) Κοινοβουλίου Ελληνισμού της Διασποράς.

Οι σκοποί και η αποστολή του Κοινοβουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά στον ”Καταστατικό Χάρτη”.

περισσότερες πληροφορίες ἐδῶ

ΗΠΑ, 25 Μαρτίου 2011
[email protected]

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply