Αὐτός ὁ θεός πρέπει νά ἐκλείψη

Μιλῶ γιά τό χρῆμα. Εἶναι ἕνα ἐργαλείο συναλλαγῆς ἤ ἀνταλλαγῆς, ἄν θέλετε, τό ὁποῖο ἀνεκάλυψαν οἱ ἄνθρωποι γιά νά διευκολύνουν τίς συναλλαγές τους καί σιγά – σιγά κατέληξε νά γίνη κάτι σάν θεός καί νά τό προσκυνοῦμε. Χωρίς αὐτό δέν μποροῦμε νά κινηθοῦμε οὔτε μιά ἡμέρα. Ὅτι κι ἄν κάνουμε, ὅπου κι ἄν πᾶμε χρειαζόμαστε χρήματα. Ἄς φανταστοῦμε τήν ζωή μας χωρίς αὐτό. Θά μπορούσαμε ὡς ἔθνος ἤ ὠς χώρα καλλίτερα, νά ζήσουμε; Σέ περίπτωσι χρεωκοπίας; Δέν θά πρέπει νά τό ἀντικαταστήσουμε; Μέ τί καί γιά πόσο καιρό; Τί εἶναι πολυτιμότερο ὅλων;

Τό παρακάτω ἀπό αἰέν ἀριστεύειν

Ὁ θεός χρῆμα 

Το χρήμα είναι ανθρώπινη κατασκευή.

Κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τη ζωή μας.

Το πώς έγινε Αφέντης – Δυνάστης – Θεός του ανθρώπου, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για διδακτορική διατριβή και όχι μόνον!

Πρώτα όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποιους επείγοντες λογαριασμούς μαζί του.

● Το χρήμα είναι δυνατό γιατί είναι φορέας ανθρώπινης πίστης.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν, ότι με το χρήμα μπορούν να ζήσουν, να ευτυχίσουν, να δημιουργήσουν. Χωρίς αυτό παθαίνουν «μπλακ άουτ».

Αντίστροφα, αν συνέβαινε κάτι και μια μέρα όλοι οι άνθρωποι έχαναν την πίστη τους στο χρήμα και το πετούσαν σαν άχρηστο χαρτί, επιστρέφοντας σε άλλου είδους συναλλαγές, φανταστείτε πόσα «άαχ!» ανακούφισης θα ακούγονταν και πόσα «άαχ!» έκπληξης και  δυσαρέσκειας. Εγώ νομίζω ότι τα πρώτα θα είναι απείρως περισσότερα από τα δεύτερα!

Άραγε έχουμε χάσει κάθε άλλη πίστη και πέσαμε με τα μούτρα στο χρήμα; Είμαστε τότε άνθρωποι;

● Το χρήμα είναι μέτρο αξίας.

Μόνο που την αντιστοίχιση αγαθών – χρήματος, την έχουμε εμπιστευθεί στους αρχιερείς της απάτης.

Λοιπόν, οι πραγματικές αξίες περιέχουν τρία τουλάχιστον βασικά συστατικά: Κόπο – Χρόνο – Αγάπη.

Προσέξτε, με τι βουλιμία το «σύστημα» προσπαθεί να ροκανίσει τον κόπο σας (από την εργασία σας, αλλά και από τις ερασιτεχνικές και καλλιτεχνικές σας ανησυχίες), τον χρόνο σας (αύξηση χρόνου εργασίας, σπαστά ωράρια, νεκρός χρόνος…), πόσο έντεχνα σας αποσπά ότι αγαπάτε (Χωρίζει ζευγάρια κι αντρόγυνα με μέσο την ερωτική διαφθορά ή την οικονομική δυσπραγία. Παιδιά από τις οικογένειές τους αφού η αναζήτηση εργασίας οδηγεί σε μετανάστευση εσωτερική ή εξωτερική. Ανθρώπους που αγάπησαν με πάθος μια επιστήμη ή μια τέχνη, από την γη που τους γέννησε. Και αν πετύχει το πείραμα της Ελλάδας, χώρες από τους πολίτες της.).

Σαφώς ψεύτικο μέτρο. Προσέξτε τη δήλωση ότι το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκοσίμα θα κοστίσει τουλάχιστον 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή με 6,5 δισεκατομμύρια θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα είναι σαν να μην συνέβη τίποτε; Θ’ αναστηθούν οι νεκροί; Θ’ απαλλαγεί από τη ραδιενέργεια το περιβάλλον; Μάλλον οι αρχιερείς της απάτης υπολογίζουν ότι η συμπάθεια του κόσμου στην ατυχή Φουκοσίμα μπορεί να αποφέρει στις τσέπες τους κέρδη τουλάχιστον 6,5 δις… Ουαί υμίν!

● Το χρήμα βασίζεται στο χρέος.

Λέγεται ότι 1000 περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκονται στα χέρια περίπου 1600 χρηματιστηριακών οίκων, που θέλουν με κάθε τρόπο να τα ανταλλάξουν με εμπράγματες αξίες. Όπως γη, πηγές, τρόφιμα, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, κτίσματα, σχολεία, νοσοκομεία, μπακάλικα, νησιά, θάλασσα, και ότι άλλο σκεφτείτε. Σ’ ένα πλανήτη που παράγει 57 περίπου τρισεκατομμύρια το χρόνο, όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ανέφικτο αν δεν επιστρέψουμε στην δουλοκτησία. Εννοώ ότι αν οι άνθρωποι πειστούν ότι αυτά τα 1000 τρισεκατομμύρια έχουν δικαίωμα και δυνατότητα αγοράς – τοποθέτησης, τότε σύντομα δεν θα ανήκει στους πολλούς ούτε το δικαίωμα να υπάρχουν, αφού τα πάντα θα έχουν αγοραστεί από τους 1600 αυτούς χρηματιστηριακούς οίκους.

● Το χρήμα είναι ο υπαρκτός Δράκουλας.

Μπαίνει ύπουλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε τσέπη, ρουφά το αίμα και τις οικονομίες των αθώων και ενώ κάποιους τους εξαφανίζει, ένα μεγάλο μέρος τους κάνει βρικόλακες (όπως λέμε επιχειρηματίες), που ψάχνουν κι αυτοί ύστερα για αίμα και χρήμα, μα που όταν διαταχθούν από τον μεγάλο Δράκουλα (όπως λέμε Παγκόσμια Τάξη), τρέχουν να του τα προσφέρουν και τα δυο.

● Το χρήμα έχει δυο σημαντικές ιδιότητες.

Ο άνθρωπος που θελημένα ή άθελα τις παραχώρησε, έχει επιπέσει σε ύβρη. Δηλαδή όλοι μας.

Πρώτα του παραχώρησε την δυνατότητα να γεννά. Το κεφάλαιο γεννά κεφάλαιο. Κι αφού το κεφάλαιο θέλει κι αυτό να γεννήσει άλλο κεφάλαιο, κάποια στιγμή δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να θυσιάζονται για να γεννοβολά το χρήμα περισσότερο χρήμα.

Δεύτερη ιδιότητα, πιο αλαζονική από την πρώτη, είναι η αθανασία. Ούτε ο άνθρωπος την κατέχει. Φαίνεται ότι του δόθηκε αθανασία είδους, με την προϋπόθεση της αγάπης στον συνάνθρωπο και της πίστης στο δίκαιο και την αλήθεια. Κι αυτός ο ανόητος, έκανε αθάνατο το χρέος και το χρήμα. Υπάρχει και Νέμεσις!

Αν εξέδιδαν χρήμα και τίτλους με ημερομηνία λήξης; Αν το χρήμα το έπαιρνες μόνον από το κράτος με μηδέν επιτόκιο και την υποχρέωση επιστροφής του σε τακτό χρόνο;

● Το νέο χρήμα που μας ετοιμάζουν μέσω καρτών ή μικροτσίπ θα έχει πιο σπουδαίες ιδιότητες. Ούτε ν’ ανασάνεις θα μπορείς χωρίς αυτό. Άντε τότε να πεις: «ξέρετε εγώ είμαι άλλου δόγματος».

● Χρήμα και ιδιοκτησία πάνε μαζί. Ο Προυντόν έλεγε: «Η ιδιοκτησία είναι κλοπή!».

Οι νομικοί μας, (οι νομικοί όλου του κόσμου), έβγαλαν νόμους για ιδιοκτησία ύλης μέσα, πάνω και πέρα από τη Γη. Με ποιο νομικό έρεισμα; Έβγαλαν νόμους για ιδιοκτησία πνευματική. Για ψυχική ιδιοκτησία πότε θα μας ανακοινώσουν; Αφού η ιδιοκτησία είναι νομικό δικαίωμα και η απληστία των ζώντων δεν αφήνει τίποτε εκτός οριοθέτησης ιδιοκτησίας, στις επερχόμενες γενιές τι απομένει; Να έχουν δικαίωμα μόνο στο χρέος!!

Το σίγουρο είναι ότι αυτός που γεννιέται και ζει χωρίς δικαιώματα είναι σκλάβος. Το ποιος χαρίζει ιδιοκτησίες και δικαιώματα είναι καιρός να το ξανασυζητήσουμε σοβαρά. Αλλιώς τέρμα η Δημοκρατία.

● Το χρήμα χειραγωγεί την κοινωνική οργάνωση και την γνώση:

Έχει ανθρώπους του εγκατεστημένους παντού, ώστε την κατάλληλη στιγμή να εκτρέπουν και να διαλύουν κάθε αντίδραση. Ρουφιανιά και χρήμα είναι το ίδιο.

Η γνώση είναι δύναμη. Δεν είναι δυνατό να αφεθεί ελεύθερη. Την χρειάζεται η εξουσία για να την χρησιμοποιεί όπως ο μάγος το μαγικό ραβδί του. Για τους ανίδεους βέβαια. Προσέξτε όμως! Εδώ είναι το κλειδί! Όσο πιο πλατειά διαδίδεται η γνώση, όσο πιο βαθιά γίνεται κατανοητή από τους πολλούς, τόσο πιο αδύναμο θα γίνεται το χρήμα.

● Το χρήμα είναι παιδί της εξουσίας. Οι συμπεριφορές που σου επιτρέπονται όταν το κατέχεις, είναι βία, υποκρισία, αδιαφορία. Αν προσπαθήσεις να συμπεριφερθείς ανθρώπινα, απλά θα το χάσεις. Γι’ αυτό το χρήμα περιχαρακώνει την επιστήμη και την τέχνη, αλλά και υποβιβάζει σκόπιμα το επίπεδο των πολλών ώστε να τους είναι απρόσιτες.

Οικονομολόγοι:

Μετά το τέλος της «κρίσης» θ’ αναρωτιέστε πιο είναι το αντικείμενο της επιστήμης σας.

Όλοι θ’ αναρωτιόμαστε αν τα οικονομικά είναι επιστήμη.

Αντικείμενο της οικονομίας είναι να φροντίζει να έχει η χώρα, σιτάρι, φρούτα, καύσιμα, εργασία για όλους, επάρκεια αγαθών και μέσων παραγωγής.

Η οικονομία που μας έφερε στην κρίση, μοιάζει με τον υπηρέτη του Δράκουλα, που φρόντιζε να ξεγελά τα θύματα, ώστε να αποδέχονται την πρόσκληση στον πύργο του!

Νομικοί:

Μπορείτε να εξηγήσετε στους ανθρώπους γιατί ενώ διατείνεστε ότι νομοθετείτε το δίκαιο, καταλήγουν οι νόμοι σας εργαλεία παραγωγής και κίνησης χρήματος; Γιατί ο νόμος είναι τόσο μακριά από το δίκαιο;

Γιατί δηλητηριάσατε το Σωκράτη;

Γιατί κάψατε τον Τζιορντάνο Μπρούνο;

Γιατί καταδικάσατε σε περιορισμό κατ’ οίκον τον Γαλιλαίο;

Τις νεότερες εκτελέσεις αθώων που διατάξατε, μπορείτε να τις βρείτε και στις εφημερίδες.

Γιατί νομοθετείτε υποδούλωση της Ελλάδας;

Λοιπόν σε ένα μελλοντικό κόσμο, όπου ο κάθε άνθρωπος θα λειτουργεί με συνείδηση, θα είστε άχρηστοι, περιττοί κι επιζήμιοι.

Επιχειρηματίες:

Τα βαμπίρ του Δράκουλα!

Λέει ο Δράκουλας: -Θέλω αφρικάνικο αίμα! Τρέχετε, αρπάζετε καραβιές αφρικάνων και τους πηγαίνετε στην Αμερική να δουλεύουν σκλάβοι στις φυτείες.

Λέει ο Δράκουλας: -Θέλω Ασιατικό αίμα! Σκαρώνετε πόλεμο στο Βιετνάμ, στη Καμπότζη, από κοντά και το Αφγανιστάν, έχει λέει το 90% της παραγωγής του χασίς. Χάνεται τέτοια ευκαιρία;

Βρωμίσατε τις θάλασσες με πετρέλαιο και χημικά, για να βγάλετε χρήμα.

Κάψατε δάση για να τα κάνετε ξενοδοχεία, έχει χρήμα η υπόθεση.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι δικό σας κατασκεύασμα.

Η τρύπα του όζοντος επίσης.

Τώρα βαλθήκατε να ξεκάνετε την Ελλάδα.

Γιατί; Γιατί έβαλε μπροστά στο πρόσωπό σας τον καθρέφτη. Και τρομάξατε!

Ο Έλληνας δεν αντέδρασε ακόμη, γιατί του είναι δύσκολο να χωνέψει το: «Καλά αυτό το φίδι έτρεφα στον κόρφο μου τόσους αιώνες;». Αυτό δείχνει ότι ο Ελληνικός Λαός είναι στην πλειοψηφία του αγνός! «Μαλάκας» όπως σας αρέσει να μας λέτε εμάς τους πολλούς στις ιδιαίτερες συναντήσεις σας. Εσείς τι είστε; Θα σας θυμίσω μια γνωστή παροιμία: «Ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά, γ…. τα παιδιά του». Σας εύχομαι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε στους πολλούς να το γευτείτε!

Πολιτικοί:

Δεν καταδέχομαι να μιλήσω για σας. Ο λόγος είναι κάτι που το νοθεύσατε, το σκοτώσατε. Σας αξίζει να ζήσετε μακριά του. Εκτός κι αν ζητήσετε δημόσια συγνώμη.

Το χρήμα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι θεός.

Η λατρεία του είναι ύβρις.

Η αντικατάσταση του χρήματος θεού, από ένα χρήμα υπηρέτη του ανθρώπου, είναι παραπάνω από άμεσα επιβεβλημένη.

Το να πτωχεύσει η χώρα μου σε χρήμα, με απόφαση του λαού της και όχι των ξένων, το θεωρώ τιμή, αφού αυτό το γεγονός αυτόματα θα αναδείκνυε τον πλούτο της σε όλα τα υπόλοιπα! Και κυρίως στο πιο πολύτιμο! Τον Άνθρωπο! Το συνειδητό «ΟΧΙ» στο θεό χρήμα θα είναι εκατομμύρια φορές πιο άξιο Ελλήνων, από το «ΟΧΙ» του 1940.

Η πρόταση του Μαξ Κάϊζερ για έκδοση ασημένιας δραχμής, ταιριάζει και με το μύθο ότι το ασήμι σκοτώνει το Δράκουλα.

Γιώργος Χαραλαμπίδης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply