Ψάχνουν «θησαυρούς» στὴν Ἑλλάδα…

Πανικὸς! Ἔχουν παλαβώσει ὅλοι! Γνωστικοὶ καὶ ἀνισόῤῥοποι! Γδᾶρτες καὶ παλουκοκαῦτες.  Γενικῶς, μάθανε πὼς @@@ πλάκωσαν καὶ οἱ …Κινέζοι, Νορβηγοί, Γερμανοί, Κογκολέζοι, οἱ Καταριανοί, οἱ Πυγμαῖοι… Κάθε καρυδιᾶς καρύδι…

«Θησαυρό» στην Ελλάδα ψάχνουν οι ξένοι

Μαραθώνιο… για την προσέλκυση ξένων επενδυτών ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το ημερολόγιό του είναι γεμάτο από «ραντεβού» με Γερμανούς, Ολλανδούς και Γάλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού αλλά και των τροφίμων.

του Χρήστου Κολώνα

Πρώτοι έρχονται στην Αθήνα οι Γερμανοί στις 6 και 7 Οκτωβρίου με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ. Αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας, ενώ πρωτεύοντα ρόλο αναμένεται να παίξει το σχέδιο «Ήλιος» του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που προβλέπει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών σε έκταση 200.000 χιλιομέτρων. Οι επενδύσεις μπορεί να ανέλθουν στα 20 δισ. ευρώ και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια τα 10 γιγαβάτ, που θα εξάγεται στη Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες της Ε.Ε. Βέβαια, οι ξένοι θέτουν προϋποθέσεις για να έλθουν στη χώρα μας. Τέτοιες είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το σταθερό φορολογικό πλαίσιο και στο βάθος… η δημιουργία ειδικών ελεύθερων οικονομικών ζωνών με ευνοϊκά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης κρατάνε χαμηλά τους τόνους ως προς το εγχείρημα της προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Προσπάθεια που ξεκίνησε σιγά σιγά να χτίζεται από το καλοκαίρι, όταν ο κ. Ρέσλερ κάλεσε σε ειδικό φόρουμ στο Βερολίνο επιχειρηματικούς συνδέσμους της χώρας του, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Συμμαχία»
Η νέα φάση αυτής της προσπάθειας, που ονομάστηκε τότε από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη», αρχίζει να λαμβάνει πια σάρκα και οστά…

Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 και 7 Οκτωβρίου επισκέπτεται την Αθήνα ο κ. Ρεσλερ συνοδευόμενος από πλειάδα Γερμανών επιχειρηματιών. Κάποιοι θέλουν να είναι γύρω στους 80 με 100. Θα διοργανωθεί ένα μπίζνες φόρουμ όπου εκεί θα παρουσιαστούν διεξοδικά οι ευκαιρίες επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ένα φιλικότερο περιβάλλον προσέλκυσης επιχειρήσεων.

Στις προθέσεις των Γερμανών είναι να επενδύσουν στην ενέργεια και δη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Η χώρα μας έχει άφθονο ήλιο και το Βερολίνο στο πλαίσιο των αποφάσεων της γερμανικής καγκελαρίας για απόσυρση των πυρηνικών εργοστασίων «καίγεται» για αντικατάσταση της ενέργειας με φθηνή ηλιακή. Οι Γερμανοί, επίσης, λύνουν τα… χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και ως προς την πρόσβαση στη ρευστότητα. Ο κ. Ρέσλερ την περασμένη εβδομάδα έκανε γνωστό στον κ. Χρυσοχοΐδη πως θα χρηματοδοτήσουν με δικά τους κεφάλαια τις επενδύσεις των επιχειρήσεών τους. Κι αυτό θα γίνεται μέχρι η Ελλάδα να βγει ξανά στις αγορές. Το σχέδιό τους είναι μέσα από κεφάλαια και δάνεια της επενδυτικής τους τράπεζας της KfW να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εταιρειών τους.

Βέβαια, με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε διάφορες κινήσεις τους, αλλά και σε διεκδικήσεις έναντι της κυβέρνησης. Εξάλλου, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να προσφέρουν και τεχνογνωσία στη δημιουργία ελληνικής επενδυτικής τράπεζας. Κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη διάρκεια της παρουσίας της γερμανικής αποστολής στην Ελλάδα. Κινητικότητα, όμως, υπάρχει και από την ολλανδική πλευρά. Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ο Ελληνο-ολλανδικός Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί μελέτη της Boston Consulting Group για τους τομείς που ενδιαφέρονται οι ξένοι να επενδύσουν, καθώς και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ασκήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Επαφές
Στην ημερίδα θα μιλήσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι των ξένων πολυεθνικών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς και από άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να έλθουν.

Πληροφορίες, λένε ότι οι Ολλανδοί θέλουν να επενδύσουν στους τομείς των τροφίμων, των γαλακτοκομικών και των κρεάτων. Επίσης τις προσεχείς μέρες, λένε πληροφορίες, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρηματικών συνδέσμων.

Ο τουρισμός και η ενέργεια είναι οι κλάδοι για τους οποίους ενδιαφέρονται οι Γάλλοι επιχειρηματίες. (ἡμερησία)

Λοιπόν, γιὰ νὰ μὴ γινόμαστε κουραστικοί….

(Τὰ εἴπαμε, τὰ ξαναείπαμε, τὰ ξαναματαείπαμε… )

Παλληκάρια καὶ κοπελλιὲς ἐκ τῆς ἀλλοδαπῆς…

Μὴ βιάζεσθε!!!!

Τὸν χρόνο σας, τὸ χρῆμα σας καὶ τὸν κόπο σας χάνεται! Ὅσα κι ἐὰν ὑπογράψετε, ὅσα κι ἐὰν συμφωνήσετε, ὅσα κι ἐὰν …λαδώσετε… Ἄδικος κόπος!

Ἐμεῖς, μόνον ἐμεῖς, οἱ πραγματικοὶ ἰδιοκτῆτες τοῦ τόπου, θὰ μπορέσουμε νὰ ποῦμε τὸν πρῶτο καὶ τὸν τελευταῖον λόγο! 

Δὲν σᾶς γράφω ὡς ἐκπρόσωπος ἀλλὰ ὡς κοινωνὸς αὐτοῦ ποὺ σᾶς καὶ μᾶς ξημερώνει! Σᾶς ἐνημερώνω γιὰ πολλοστὴ  φορά: 

τὰ κουδουνισμένα δὲν ἔχουν καμμίαν ἐξουσιοδότησι ὑπογραφῆς! Μὰ καμμίαν! Ὅσα κι ἐὰν ἔχουν ὑπογράψει, ὅσα κι ἐὰν ἔταξαν, ὅσα κι ἐὰν δρομολόγησαν,

ἐμεῖς δὲν ἀναγνωρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Μὴν βιάζεστε λοιπόν! Δὲν πουλᾶμε! Δὲν εἴμαστε διατεθειμένοι νὰ πουλήσουμε κάτι! Πῶς νὰ σᾶς τὸ ποῦμε διαφορετικῶς; Δὲν νογᾶτε; Κρίμα.. Ἐσεῖς θὰ χάσετε κι αὐγὰ καὶ πασχάλια καὶ πασχαλιές… 

(Βρὲ παιδιά, κάποιος νὰ τοὺς τὰ μεταφράσῃ… Καλὰ μὲ τὰ ἀγγλικά, τὰ γαλλικά, τὰ γερμανικά.. Θὰ τὰ κουτσοκαταφέρουμε.. Μὲ τὰ κινέζικα ὅμως ἔχω θέμα. Ὅπως καὶ μὲ πολλὲς ἄλλες γλῶσσες... Δὲν ἔχουμε φθάσει ἀκόμη σὲ ἐκεῖνο τὸ σημεῖον ποὺ ὅλοι στὸν πλανήτη θὰ ὁμιλοῦν πάλι τὴν ἑλληνική… Βοηθῆστε!!!)

Πάντως, ὅσες προκαταβολές, προμήθειες καὶ «δωράκια» μοιράζετε, χαμένα εἶναι… Ἐμεῖς εἴπαμε… Δὲν ἀναγνωρίζουμε τίποτα! Ἀλλὰ μᾶλλον τὰ θέλει κι ἐσᾶς ὁ πισινός σας…

(Γιὰ τὰ κουδουνισμένα δὲν ἔχω ἀπαιτήσεις. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς παρανόμως διαβιοῦν παντοῦ… Δὲν μποροῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὰ στοιχειώδη, τὸ ὅ,τι ἔχασαν θὰ ἀντιληφθοῦν; Αὐτοὺς θὰ τοὺς κρεμοῦν μεθαύριο καὶ θὰ νομίζουν πὼς τοὺς δοκιμάζουν νέα γραβάτα… Τόση ἀντίληψις… )

Φιλονόη

Υ.Γ. Τὸ «ἄνθρακες ὁ θησαυρός» τὸ ἔχουν κατὰ νοῦ; Διότι ἐὰν δὲν τὸ ἔχουν, ἂς τοὺς ἐνημερώσουμε. Γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ χαίρονται τώρα, διότι ἁπλῶς δὲν ἀντιλαμβάνονται, ἰσχύει τὸ γνωστόν: «ἄνθρακες ἡ θησαυρός»!!! 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply