Ὁ Νταβούτογλου θέλει μόνον τουρκική Θράκη.

Τὸ παρακάτω ἔλαβα μὲ μήνυμα καὶ μάλιστα πρὸ μερικῶν ἡμερῶν ἀλλὰ δὲν πρόλαβα νὰ δημοσιεύσω. Γενικῶς τὸ θέμα τῆς Θράκης κρίνω πὼς παραμένει μέσα στὰ σημαντικότερα ποὺ ἔχουμε νὰ ἐπιλύσουμε ὡς ἔθνος. Οἱ ἄθλιοι χειρισμοί, ἢ ὀρθότερα ἡ πλήρης ἀνυπαρξία τοῦ Ἑλλαδιστὰν στὴν Θράκη, ἔχουν ἐπιτρέψει σὲ κάποια πρόσωπα ὅπως ὁ Νταβούτογλου νὰ ἁλωνίζουν καὶ νὰ μὴν σηκώνουν ἀντίλογο.

Ξεκινῶντας ἀπὸ τὴν ἀνθελληνικὴ διαχείρισι τῶν κυβερνώντων (ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὸν κάθε κυβέρνησι ποὺ πέρασε ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τὰ τελευταῖα 70 χρόνια) πάντα μὲ ἀπόλυτη συνέπεια, κάθε ὑπουργίσκος ἢ ψωροκωσταιναῖος, χρόνο μὲ τὸν χρόνο παρέδιδαν κι ἕνα τμῆμα ἐθνικῆς ἀνεξαρτησίας καὶ κυριαρχίας.

Ἀποτέλεσμα τοῦ ὁλιγίστου τῶν συμπεριφορῶν τους, σήμερα νὰ κυττᾶμε τὴν Θράκη ἀνήμποροι σχεδόν. Ἕνας πατριώτης πολιτικός βρὲ παιδιά; Μόνον ἕνας θὰ ὑπάρξῃ γιὰ ἐτοῦτον τὸν πολύπαθο τόπο;

Φιλονόη.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Άμβωνες του Ισλάμ

θέλει να ανοίξει ο ΝταΒούτογλοιι στη Θράκη

Τα δύο άγνωστα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο onoios  είχετα νεύρα του!

Πολιτιστικά κέντρα, στα οποία θα γίνε­ται η διδασκαλία του Ισλάμ αλλά και της τουρκικής γλώσσας, σχεδιάζει να ιδρύ­σει η Άγκυρα στη Θράκη, με την αρωγή :συ τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», κατά :την πρόσφατη επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην περιοχή, διημείφθη, σε κλειστό κύκλο, επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου υπουργού εξωτερικών και στελεχών της μειονότητας, το οποίο είχε ως κατάληξη την αναθεώρηση της πολιτικής της γείτονος στην περιοχή. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αφού περιόδευσε στην ύπαιθρο της Ροδόπης και της Ξάνθης, όπου ζουν πομακικοί πληθυσμοί, διαπίστωσε ότι το επίπεδο γνώσης της “Τουρκικής γλώσσας από τους μαθητές της μειονότητας είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αυτό τον έκανε… έξαλλο, με συνέπεια να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων :εκπαιδευτικών μειονοτικών σχολείων, στους οποίους έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις για το γεγονός. Η τουρκική κυβέρνηση παρατηρεί, μάλιστα, με μεγάλη προσοχή πώς ξεδιπλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το σχέδιό της για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στα Σχολεία και παραμονεύει πώς και πώς, ούτως Ώστε να αξιοποιήσει το πρώτο λάθος για την :Ευόδωση των δικών της σκοπών. Το ελληνικό υπουργείο Παιδείας δεν ενέτα­ξε τα μειονοτικά σχολεία στον εκπαιδευτικό :Καλλικράτη» -και ορθώς-, διότι η όποια Απόπειρα αλλαγής προσκρούει στη Συνθήκη ης Λωζάννης, η οποία δίνει στη μειονότητα το δικαίωμα να μεριμνά για την εκπαίδευση των νέων. Η Συνθήκη συμπληρώνεται, μάλιστα, (από το Ελληνοτουρκικό Μορφωτικό Πρωτόκολλο ΚιτσαράΜπιλγκέν του 1968, το οποίο υποχρεώνει την Ελλάδα να προμηθεύεται για τα μειονοτικά σχολεία βιβλία διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας από την Άγκυρα.

Το γεγονός, όμως ότι οι μαθητές του ορει­νού όγκου δεν μιλούν καλά τα τουρκικά έβγαλε από τα ρούχα του τον Νταβούτογλου, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στην περιο­χή, επέμεινε ιδιαιτέρως στη διαφύλαξη της «τουρκικής ταυτότητας» της μειονότητας. Γι’ αυτό και αναφέρθηκε επανειλημμένως στη διαφύλαξη της γλώσσας, της θρησκείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των μουσουλ­μάνων. Το ζήτημα της γλώσσας είναι γι’αυτόν στρατηγικής σημασίας διότι με την καθολική διδασκαλία της σε τουρκόφωνους Πομάκους και Τσιγγάνους θέλει να αποδείξει ότι η μειο­νότητα αποτελείται από ένα φύλο, το τουρ­κικό, και όχι από τρεις εθνοτικές ομάδες. Αν, μάλιστα, αυτό το συνδυάσει με την ταυτόχρο­νη διδασκαλία του Ισλάμ στα υπό ίδρυση πο­λιτιστικά κέντρα, τότε θα καταφέρει να χτίσει για το μέλλον τους… αυτονομιστές ηγέτες της μειονότητας, τους Ταλιμπάν του Ισλάμ.

Δαπάνεςπροπαγάνδας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Τουρ­κία δαπανά σε ετησία βάση στη Θράκη για τη συντήρηση των προπαγανδιστικών της μηχα­νισμών σε Τύπο, σχολεία, τζαμιά -και όχι μόνο-περί τα 18 εκατ. ευρώ! Μετά, δε, την επίσκεψη Νταβούτογλου, κατά την οποία συζητήθηκε να μετατραπούν ορισμένα μειονοτικά σχολεία οε πολιτιστικά κέντρα του Ισλάμ αλλά και της διδα­σκαλίας της τουρκικής γλώσσας το ποσό αυτό θα εκτοξευθεί μετά βεβαιότητας σε ύψη-ρεκόρ.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επιφυλάσσει στον εαυτό του ρόλο γενικού δερβέναγα των Βαλκανίων, δεν είχε μόνο ένα επεισόδιο με τους μειονοτικούς δασκάλους– διαπληκτίστη­κε, όπως πληροφορούμαστε, και με το διευ­θυντή υποκαταστήματος τουρκικής τράπεζας που εδρεύει στην Κομοτηνή, προτρέποντας τον να χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια τόσο πpoc τους χριστιανούς όσο και προς τους μουσουλ­μάνους κατοίκους της περιοχής. Όταν εκείνος αντέδρασε, αντιτείνοντας ότι η τράπεζα λει­τουργεί με βάση τους κανόνες της αγοράς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ με οργίλο ύφος τον κάλεσε να του τηλεφωνήσει στην Άγκυρα, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλη­μα, ούτως ώστε να του το λύσει!

Τα περιστατικά που αποκαλύπτουμε σήμερα με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της τουρ­κικής διπλωματίας, ο οποίος στο βιβλίο του Στρατηγικό Βάθος δεν διστάζει να αποκαλύψει τα όνειρα του για επέμβαση, κατά τα πρότυ­πα της Κύπρου, στην περιοχή της Θράκης -αν ποτέ οι συνθήκες το επιτρέψουν-, είναι απο­καλυπτικά για δύο λόγους.

Πρώτον, δείχνουν ότι ο μειλίχιος και γεμάτος αυτοπεποίθηση στις δημόσιες εμφανίσεις του Αχμέτ δεν είναι και τόσο ψύχραιμος ιδιωτικά, ιδίως όταν αποκαλύπτεται ότι οι μαθητές της μειονότητας σταδιακά χειραφετούνται και στρέ­φονται για τις σπουδές τους προς τα ελληνόφω­να χριστιανικά σχολεία, όπου πλέον διδάσκεται η τουρκική γλώσσα, κατόπιν απόφασης που ελήφθη επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Δεύτερον, καταδεικνύουν το βαθμό της αποθράσυνσης της τουρκικής διπλωματίας, η οποία έφτασε στο σημείο να κάνει παρατη­ρήσεις και να δίνει διαταγές σε Έλληνες δημο­σίους υπαλλήλους, όπως είναι οι μειονοτικοί δάσκαλοι.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε: Αν οι Τούρκοι, μετά τα θρησκευ­τικά ζητήματα, ανοίξουν και τα θέματα της Παιδείας στη Θράκη, το θερμόμετρο θα ανέ­βει κι άλλο, σε μια συγκυρία, μάλιστα, κατά την οποία εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια, λόγω των οικονομικών εξελίξεων, να έχουμε στραμ­μένη την προσοχή μας αλλού… ■

Ἀνεζήτησα τὸ κείμενο στὸ διαδίκτυο ἀλλὰ δὲν κατάφερα νὰ ἐντοπίσω ἄλλην πηγή ἢ σημεῖον δημοσιεύσεως. Ζητῶ συγγνώμη ἀπὸ τὸν γράφοντα καὶ ἀναμένω νὰ μὲ διαφωτίσῃ γιὰ νὰ κάνω τὶς ἀπαραίτητες διορθώσεις. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply