Ἡ λογική δέν κατοικεῖ πιά ἐδῶ

…..καί ἐνῶ ὅλοι οἱ πολίτες τῆς χώρας ἀσχολοῦνται μέ τό μνημόνιο Νο2 καί γιά τό πῶς θά ἀποκλείσουν τήν Βουλή……τά σύνορα τῆς Ἑλλάδος συνεχίζουν νά εἶναι ξέφραγο ἀμπέλι καί μπαινοβγαίνουν ὅλες οἱ φυλές τῆς γῆς. Ἄν μποῦν, θέλουν δέν θέλουν, ἐδῶ θά μείνουν. Ἔχουμε ἐξασκηθεῖ σ΄αὐτό. Εἶναι καί τό Δουβλῖνο2……Φέτος, ὅμως, θά χάσουμε τά πρωτεῖα. Ἔτσι δείχνουν τά στοιχεῖα τῆς FRONTEX. Μᾶς ξεπέρασε ἡ Ἰταλία (εἰσέβαλλαν περισσότεροι λαθρομετανάστες, έκεῖ). Φανταστεῖτε τί θά εἶχε γίνει ἄν ἤμασταν ἀκόμη πρῶτοι. Ὅπως καί νά ἔχη, τό θέμα εἶναι πάρα πολύ σοβαρό καί δέν ἔχουν ληφθεῖ μέτρα ἰκανά, νά περιορίσουν ἔστω, τό φαινόμενο. Γιά περισσότερες διευκρινήσεις διαβᾶστε παρακάτω….

Μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα βλέπει η FRONTEX στο τραγελαφικό κατά τα άλλα φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

Παρά το γεγονός ότι οι δείκτες παρουσιάζουν μείωση εντούτοις τα νούμερα εξακολουθούν να είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστικά για μια χώρα του επιπέδου του πληθυσμού αλλά και των οικονομικών δυνατοτήτων όπως η Ελλάδα, κάτι που αναγάγει την όλη υπόθεση σε ένα «στημένο παιχνίδι» με τις απολήξεις του να χάνονται βαθιά στη σκοτεινή σκέψη αυτών που το σχεδίασαν και εξακολουθούν να το εκτελούν, πάντα με την αμέριστη βοήθεια συγκεκριμένων κύκλων εντός της χώρας.

Έτσι το πρώτο εξάμηνο του έτους μπήκαν στην Ευρώπη από την Ιταλία (κυρίως τη Λαμπεντούζα στη κεντρική Μεσόγειο) 44.000 άνθρωποι, εξήγησε ο επικεφαλής της Frontex Τζιλ Αρίας Φερνάντες έναντι 4.448 πέρυσι.

Αντίθετα, για την Ελλάδα η FRONTEX αναφέρει πως το πρώτο εξάμηνο του 2011 πέρασαν στη χώρα μας –μόνο(!)- 13.000 άνθρωποι έναντι 49.000 πέρυσι προερχόμενοι  κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Με λίγα λόγια το έτος θα κλείσει με 26.000 έως 30.000 μετανάστες και οι οποίοι βέβαια ουδέποτε πρόκειται να απελαθούν, ουδέποτε πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν στην Ευρώπη. Ακριβώς όπως γίνεται και με τους εκατοντάδες χιλιάδες των προηγούμενων ετών.

Το τραγικό όμως 2010 από τα σύνορα της Ελλάδας, όπως επισημαίνει η Frontex, μπήκαν στην ΕΕ εννέα στους δέκα παράνομους μετανάστες το 2010! Με τη διαφορά βέβαια πως μπήκαν στην ΕΕ με την έννοια ότι ήρθαν στην Ελλάδα και όχι ότι έφυγαν από αυτή, καθώς είναι γνωστός ο καθημερινός αγώνας που δίνουν οι Λιμενικές Αρχές για να συγκρατήσουν στη χώρα το κύμα των χιλιάδων μεταναστών που θέλουν να φύγουν από εδώ πάση θυσία. Και στον αγώνα αυτό βγαίνουν νικητές, καθώς ελάχιστο ποσοστό κάτω του 5% καταφέρνει με τον ένα ή άλλο τρόπο να δραπετεύσει στην Ευρώπη. 
Σε ότι αφορά τον Έβρο ο αριθμός των 300 ατόμων που εισέρχονταν καθημερινά στη χώρα έχει μειωθεί μόνο στους 115(!) και αυτό θεωρείται ως μέγα επίτευγμα.

Πάντως -και για να μην απογοητεύομαστε- όπως εκτιμάται από την FRONETX σύντομα η χώρα μας θα ανέβει και πάλι στην περιζήτητη πρώτη θέση –σιγά μη μας ξέφευγε- γιατί και όπως διευκρινίζεται:  «ακόμη δεν έχει έρθει το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις φθηνές απευθείας πτήσεις από Αλγερία προς τη Κωνσταντινούπολη». Τις πτήσεις αυτές χρησιμοποιούν μαζικά βορειοαφρικανοί για να πηγαίνουν –που δεν πηγαίνουν τελικά- στην Ευρώπη προσπαθώντας να περάσουν μέσω της Ελλάδας

Το αποτέλεσμα βέβαια γνωστό:  Να «παγιδεύονται» πέριξ της Ομονοίας. Η υπόθεση εξίσου γνωστή: ένα τυπικό χαρτί με την «ρητή» εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών, ΚΤΕΛ με πληρωμένο εισιτήριο και μετά Αθήνα.

Ένα είναι σίγουρο πάντως: Η λογική δεν κατοικεί πια εδώ. 

defencenet

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply