Ἡ Ε.Μ.Υ. ἀπαντᾶ γιὰ τοὺς ἀεροψεκασμούς.

Τοὐλάχιστον εἶναι μία θέσις… Ὅταν οὐδεῖς ἐκ τῶν πολιτικῶν ἀπαντᾶ, κάτι εἶναι κι αὐτό. Βέβαια, περισσότερο συσκοτίζει παρὰ ξεκαθαρίζει τὸ τοπίο. Ἀλλὰ ἀντιλαμβανόμαστε πὼς ἠ Ε.Μ.Υ δὲν ἔχει σχέσι καὶ δὲν τὴν ἐρωτοῦν. 

Φιλονόη.

 

Η επίσημη θέση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ) για το θέμα των Αεροψεκασμών. (Φωτογραφίες)

Σε ερώτησή μας που θέσαμε στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ) και αφορούσε τους συνεχιζόμενους αεροψεκασμούς πάνω από το αττικό λεκανοπέδιο.
Πιο συγκεκριμένα σε τρεις ερωτήσεις μας : 

α) αν γνωρίζετε την ύπαρξη αεροψεκασμών,β) αν έχει νόημα η πρόγνωση όταν με τους αεροψεκασμούς θα διαμορφωθεί ο καιρός πάνω από ένα τόπο, γ)αν ελέγχεται από κάποιον υπεύθυνα η δράση των αεροψεκασμών, τα αποτελέσματά τους, και το τι μας ψεκάζουν,  απάντησαν ότι: «Για το θέμα που αναφέρεστε δεν γνωρίζουμε τίποτα και δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους αεροψεκασμούς»(Ονόματα υπευθύνων, τηλέφωνα κ.λ.π δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν, αν χρειαστούν είναι στην διάθεσή μας).Την απάντηση αυτή την θεωρούμε θετική διότι αν και λακωνική διότι ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχέση η Ε.Μ.Υ με αυτό που συντελείται πάνω από τον ελληνικό ουρανό, ωστόσο με αυτήν την απάντηση δίδεται τέλος σε κάποια σενάρια τα οποία ήθελαν, όλο αυτό που συντελείται να είναι είτε προϊόν της ΕΜΥ με την μορφή μετεωρολογικών πειραμάτων, είτε προϊόν μη ελληνικών πειραμάτων αλλά εις γνώση της ΕΜΥ.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες αεροψεκασμών και των αποτελεσμάτων τους από τις 5 Ιουνίου (Αθήνα – Θεσ/νίκη) έως τις 11 Ιουνίου στην Δυτική Αττική. (ἀναβάσεις)

Βίντεο αεροπλάνου που ψεκάζει χημικά πάνω από την Δυτική Αττική. Κυριακή 5/6 12.09 μ.μ.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply