Ἐνδεχόμενες ἀλήθειες καὶ ψέμματα.

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ  ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Και ενώ όλοι ασχολούμασταν με το αν θα συναινέσουν οι πολιτικοί, ποιοί φεύγουν και ποιοι μένουν, ψηφίστηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες επί της αρχής μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ανάγνωσης του το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας από  την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής,  από το σύνολο  των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένων και των «επαναστατών», ενώ καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με τα κόμματα της αριστεράς να απέχουν.

Πως λοιπόν να μην προκύψει ο συνειρμός ότι οι «επαναστάτες» Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήσαν μέλη μιας καλοστημένης παράστασης με τίτλο «ΨΕΥΤΕΣ & ΚΟΡΟΪΔΑ» και βέβαια τα κορόιδα είμαστε όλοι εμείς.

Όπως φαίνεται από το νέο Κυβερνητικό Σχήμα ο Γ.Α.Π. είναι υπό  την κηδεμονία, των Βενιζέλου, Πάγκαλου, Χρυσοχοΐδη και Διαμαντοπούλου. Είναι όμως έτσι;

 Ο Βενιζέλος τις προηγούμενες ημέρες κατηγορούσε το Μεσοπρόθεσμο  για αδικίες, αντιαναπτυξιακή λογική, ενώ άλλοι μιλούσαν για παρέες. Τώρα κάποιοι από αυτούς μαζί και ο Βενιζέλος πήραν αξιόλογες κυβερνητικές θέσεις. Ο Βενιζέλος έβγαλε πάλι «αρχηγικό» λόγο δίκην προεκλογικού λογυδρίου  απευθυνόμενος -κατά την άποψή του σε χαχόλους-. Είναι άραγε έτσι;

Ο πρώην Σύμβουλος του ΓΑΠ κ. Κότζιας τον είχε αποκαλέσει «βλαχοδήμαρχο» ακριβώς για τις παραπλανητικές –παλαιοκομματικής λογικής-  δηλώσεις του. Ενώ η σχέση του με τα μαθηματικά είναι μηδενική. Χαρακτηριστική είναι η άποψη  γνωστού οικονομικού συντάκτη ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Βενιζέλος δεν είναι σε θέση  να προσθέσει δύο τριψήφιους αριθμούς. Και αυτό το ….μαθηματικό και οικονομικό κεφάλι το έβαλαν Υπουργό Οικονομικών.

Πως λοιπόν να μην προκύψει και ο συνειρμός, ότι ο Βενιζέλος είναι μέρος μιας νέας κυβερνητικής   «βιτρίνας» και ότι ο ΓΑΠ θα εξακολουθεί να εφαρμόζει από το παρασκήνιο το σχέδιο των Τραπεζιτών.

Όλα τα συμβάντα των τελευταίων ημερών συνηγορούν ότι  επρόκειτο για  ένα καλοστημένο σκηνικό, από τον ΓΑΠ και τους συμβούλους του.

Το καταστροφικό  έργο συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσε ο ΓΑΠ προετοιμάζεται από τους Ευρωπαίους λύση για το «σύνολο του χρέους». Όχι βέβαια από καλοσύνη αλλά γιατί γνωρίζουν ότι όλες οι συμφωνίες και αυτό ακόμη το χρέος είναι αίολα.

Παρόμοια «συνολική λύση» εφευρέθηκε και για την Ουραγουάη, η οποία υποχρεώθηκε σε παραχωρήσει της εκμετάλλευσης του συνόλου του ορυκτού της πλούτου μέχρι την εξόφληση. Και δεν είναι η μόνη χώρα. Τώρα ορέγονται και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, το οποίο οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις επιμελώς τον απέκρυβαν από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Πάγκαλος λοιδορούσε πέρυσι τον Χαρδαβέλλα  που αποκάλυψε την ύπαρξή του. Ενώ σαφέστατα γνώριζε ότι υπήρχε

Από εμάς εξαρτάται αν θα τους το επιτρέψουμε. Αν θα τους επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι. Αν θα σταματήσουμε να αντιδρούμε!

Εύχομαι να θυμόμαστε όλοι στις επόμενες εκλογές, ότι οι Βουλευτές που χθές ψήφισαν και που ενδεχόμενα θα ξαναψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και κατά την παρουσίασή του στην ολομέλεια της Βουλής, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Να τους διαμηνύσουμε από τώρα ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, στη Βουλή, στις πόλεις και στον δρόμο. Ότι η Ιστορία θα τους αναφέρει ως παραδείγματα προς αποφυγή. Στις ίδιες μαύρες σελίδες που αναφέρονται και οι άλλοι Εφιάλτες που γύρισαν στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόντην πλάτη στην χώρα!

Ἰωάννης Δέμος   

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply