Ἀγανακτισμένοι γιὰ ὅλα!


Μία ἐπιστολή ποὺ ἐστάλη στὸν Στέφανο Ληναῖο, ἀπό ἕναν ἀδιόρθωτο (ὅπως ὑπογράφει ὁ ἴδιος)  80άρη. 

Ξέρετε κάτι; 

Σὲ αὐτὸν τὸν τόπο ἔχει ἐπικρατήσει νὰ θεωροῦμε δυνατό κι ἀνίκητο τὸ ἄδικο. Τὸ ὅποιο ἄδικο!! 

Οὐδέποτε συνεφώνησα σὲ κάποιαν δίωξιν. Θεώρησα πάντα δικαίωμα τοῦ κάθε ἑνὸς τὴν αὐτοδιάθεσί του καὶ τὸν τρόπο ἐκφράσεώς του. Βέβαια στὰ ἐθνικὰ θέματα, κάποιοι τὸ παράκαναν. Ὑπῆρχαν ὅμως πάντα δρόμοι, ποὺ οὐδεῖς ἀνεζήτησε… Ἀλλὰ δὲν εἶναι τῆς παρούσης..

Μία ὑπέροχη ἐπιστολή, ἀπὸ ἕναν ἀδιόρθωτο 80άρη λοιπόν. 

Φιλονόη.

======================

Έλαβα μια επιστολή ενός παλιού μου φίλου και την κοινοποιώ.Τα σχόλια δικά σας..

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

Φίλε Στέφανε

Είμαι αρκετά μεγάλος και δεν νομίζω ότι θα αντέξω την κόπωση και τα δακρυγόνα, γιαυτό και δεν κατεβαίνω στις πλατείες.. Ίσως γιατί από τα χρόνια της κατοχής μέχρι και το Πολυτεχνείο, χόρτασα φυλακές, δακρυγόνα, καρδιακά επεισόδια και πολλούς αδίστακτους παρακρατικούς.. Από το μαγκουροφόρο Μαγγανά μέχρι και τους σημερινούς γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους που τώρα,τάχα, διαπιστώθηκε ότι είναι ακριβοπληρωμένα όργανα των ξένων μυστικών υπηρεσιών που έχουν διαβρώσει από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα ολόκληρο το Ελληνικό Κράτος..

Νομίζω όμως ότι και για έναν ακόμη λόγο νοιώθω ανίκανος πια να παλεύω..Δεν μπορώ άλλο να ματώνω στους δρόμους εναντίον κάποιου άθλιου κατεστημένου για να ξανάρθει, τελικά κάποιο βελτιωμένο κατεστημένο, όπως λέει και το κείμενο που μου έστειλλες από το βιβλίο «ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ»,του Ζαν-Πωλ Σαρτρ..

Χαίρομαι και καμαρώνω όλους αυτούς τους τολμηρούς αγανακτισμένους -αποφασισμένους που γεμίζουν τις πλατείες.. Ζηλεύω που δεν μπορώ νάμαι κι εγώ μαζί τους..Και μακάρι από τους  δικούς τους,παρορμητικούς,αγώνες να ξεπηδήσουν νέοι ολοκληρωμένοι Πολίτες που θα προτείνουν και θα εφαρμόσουν λύσεις εφικτές για μια καλύτερη ζωή.. Χωρίς να κάνουν τα ίδια λάθη που κάναμε κι εμείς..Χωρίς να τους τρώει το σαράκι που έτρωγε εμάς  τους μεγαλύτερους..Που μια ζωή ολόκληρη παλεύαμε αν και ξέραμε ότι «  οι Μήδοι θα διαβούν..»  όπως λέει κι ο Ποιητής. Και προπάντων,να μην παλεύουν εναντίον του κατεστημένου, θέλοντας απλώς … να το αντικαταστήσουν. Και να μη ξεχνούν ότι κάποια πονηρά Μ.Μ.Ε. που καλύπτουν τους αγώνες τους, έχουν έναν και μοναδικό, διπλό, στόχο: Να εκβιάζουν τα τωρινά αφεντικά τους και,ταυτόχρονα, να δεσμεύουν τα καινούργια, ώστε να μη πληρώσουν ποτέ τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε στο κράτος.

Μια συμβουλή μόνο. Να μη παραμείνουν φανατικά «αγανακτισμένοι» και αποφασισμένοι αποκλειστικά και μόνο καταγγέλλοντας και αποδοκιμάζοντας πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.. Ούτε να περιορίζουν τα βέλη τους εναντίον των ντόπιων εκπροσώπων του διεθνούς κεφαλαίου και των ξενοκίνητων μέσων πληροφόρησης. Ο κύριος στόχος τους πρέπει να είναι και τα ξένα γραφεία,τα ξένα πρακτορεία,οι ξένες μυστικές υπηρεσίες που έχουν διαβρώσει και υποδουλώσει το Ελληνικό Κράτος, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια ή τη συνειδητή υποταγή όλων των ως τώρα «δοτών» κυβερνητών μας.

Και το κυριότερο: Να επεκτείνουν την αγανάκτησή τους και τη δυναμική αντίδρασή τους και στα Κοινωνικά, Πολιτιστικά και Παιδευτικά κατασκευάσματα. Η διάλυση και η χρεωκοπία δεν ήρθαν μόνον εξ αιτίας οικονομικών λόγων.. Είχε προηγηθεί η Πολιτιστική και Παιδευτική παρακμή, ώστε να μας βρει έτοιμους, μέσω του καταναλωτικού αμοραλισμού, να δεχτούμε τα πάντα ομαλά. Τα μηδενιστικά βιβλία, τα αρρωστημένα θεατρικά έργα,οι βιτσιόζες ταινίες, τα ηλίθια σήριαλ, οι γλεντοκόπες τηλεοπτικές και κερδοσκοπικές εκπομπές, οι προκλητικές, αποπροσανατολιστικές, ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις, μαζί με τη σκανδαλώδη  προβολή και επιβολή της γνωστής συμβιβασμένης «πνευματικής» και «καλλιτεχνικής» παρέας, έπαιξαν τον πρώτο ρόλο..

Η αποκάλυψη όλων αυτών των αποβλήτων, αν συνοδευθεί με την ανοικτή καταγγελία όλων αυτών των άθλιων έργων της παρακμής μαζί με την άρνηση της νεολαίας να μιμείται αυτή την  ξενοκίνητη, μοντέρνα τάχα, «απελευθερωμένη» συμπεριφορά, θα είναι, σίγουρα, ένα ακόμη μεγάλο, σταθερό και ολοκληρωμένο βήμα δικαίωσης μιας, ουσιαστικά, αγανακτισμένης-και επαναστατημένης πλατείας. Και σε όλους αυτούς που επικαλούνται, τάχα, την  απόλυτη «ελευθερία» της Τέχνης,  μπορούμε κι εμείς  να επικαλούμεθα την απόλυτη ελευθερία της γνώμης..

Και όπως αυτοί συντηρούν το ευτελές μοντέλλο του υποταγμένου Πολίτη, έτσι κι εμείς παραμένουμε πιστοί στο ιδανικό μοντέλλο του ανήσυχου Πολίτη..

Έτσι γεννηθήκαμε κι έτσι θα μείνουμε ως το τέλος της ζωής μας, φίλε Στέφανε..

Ένας αδιόρθωτος 80άρης = 3.7.11

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply