Ὁ κύβος ἐρρίφθη. Ἐκλογές

Ἡ ἕκτη δόσις καθυστερεῖ, ἡ πτώχευσις εὑρίσκεται πρό τῶν πυλῶν, ὁ ἀκατονόμαστος καί οἱ σύν αὐτῶ, θέλουν «νά τήν κάνουν» χωρίς τά ἑλικόπτερα – ε, αὐτό, δέν εἶναι καί τόσο σίγουρο – οἱ ἐθνοπατέρες ἑτοιμάζουν νέο ἐκλογικό νόμο – ὅπως κάνουν πάντα, παραμονές ἐκλογῶν -ποιές ἄλλες ἐνδείξεις θέλουμε γιά νά πεισθοῦμε ὅτι ἦρθε ἡ ὥρα νά τούς δείξουμε ὅτι εἴμαστε ἀποφασισμένοι νά ἀρχίσουμε νά ἀλλάζουμε τά πάντα σέ αὐτόν ἐδῶ τόν τόπο; Ἐκλογές, λοιπόν, κατά πᾶσα πιθανότητα, μέσα στόν Νοέμβριο. Εἴχαμε ξαναγράψει σέ παλαιότερο ἄρθρο ὅτι οἱ ἐκλογές θά εἶναι ὁ τρόπος πού θά ἐπιλέξουν οἱ ἐθνοπροδότες γιά νά ἀποχωρήσουν ὅταν θά ἔχουν καταστρέψει τά πάντα. Ἐμεῖς, ὅμως, εἴμαστε Ἕλληνες καί ξέρουμε νά στήνουμε πατρίδα ἀπό τίς στάχτες. Ἀπό τό μηδέν. Μᾶς ἀρέσουν τά δύσκολα. Ἄν γίνουν, ὅποτε γίνουν, ἴσως νά εἶναι οἱ τελευταῖες στίς ὁποῖες θά λἀβουν μέρος ὅλοι αὐτοί πού ἐζημίωσαν τήν πατρίδα καί τό ἔθνος.  Ὁ ἕτερος ὀλίγιστος περιμένει νά ἀποτελειώσῃ, τό «θεάρεστον ἔργον» τοῦ ἐθνοπροδότη ΓΑΠ. Στό χέρι μας εἶναι, ὄχι μόνον νά τούς διώξουμε, ΟΛΟΥΣ, ἀλλά καί νά τούς τιμωρήσουμε ὅπως τούς ἀξίζει. 

Αποκάλυψη – Ο κύβος ερρίφθη: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!

Αυτό που φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση είναι η καθυστέρηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να αναβάλει η κυβέρνηση την απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “prionokordela.gr”, ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, σε μία προσπάθεια να διασώσει την υστεροφημία του.

Με δεδομένο μάλιστα ότι “λεφτά υπάρχουν” μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπως άλλωστε “ομολόγησε” ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και… κινδυνεύει να καεί. Τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να “αποχωρήσει”.

Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση είναι η προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά την ανακοίνωση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, γεγονός που θα χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό όπλο στη μάχη για τις κάλπες.

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες φαντάζει ως ίσως το μόνο σενάριο, ικανό να δώσει μία “ανάσα” στην αγορά, και να δώσει μία διαφορετική ψυχολογία στους Έλληνες φορολογούμενους που δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους… Ως εκ τούτου, πιθανές ημερομηνίες έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, με τις δύο πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου να έχουν σημειωθεί με αστερίσκο…

Οι καλά γνωρίζοντες όμως, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να κάνει την έκπληξη την επόμενη Δευτέρα, όταν και θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Έχοντας βέβαια και τα αποτελέσματα της συνάντηση Μέρκελ – Σακροζί, ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει τα δεδομένα που υπάρχουν, και δεν αποκλείεται στη δευτερολογία, και αναλόγως με τη στάση που θα κρατήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα ανακοινώσει στη δευτερολογία του την απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες. (πριονοκορδέλλα) 

Δεῖτε κι αὐτό γιά νά καταλάβετε τί πρεμούρα τούς ἔχει πιάσει:

Εκλογές με λίστα προ των πυλών

Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα περιλαμβάνουν την κατάργηση του σταυρού και το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Α’ και Β’ Αθηνών καθώς και της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση. 

Τη σχετική προαναγγελία έκανε  και σε συνέντευξή του (2.10.2011) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Έχει διαρρεύσει μάλιστα η πληροφορία ότι προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύνταξη του νέου εκλογικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο οι βουλευτές θα εκλέγονται βάσει καταλόγου.

Εφόσον η ΝΔ αποδεχθεί τις αλλαγές –οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει σχετική συνεννόηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης- και το νομοσχέδιο εγκριθεί με τη στήριξη και των δύο κομμάτων από τη Βουλή, τότε το νέο εκλογικό σύστημα θα μπορέσει να ισχύσει ήδη από τις επόμενες εκλογές. (newscode) 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply