Ἀκούσατε, ἀκούσατε….

Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Τα μάθατε βέβαια τα νέα, πως ο Άκης δεν διώκεται πλέον από την ελληνική δικαιοσύνη διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ευτυχώς παραγράφηκαν.

 Τι τους έκανε  μωρέ το παιδί και το κατηγόρησαν αδίκως κάποιοι κακοπροαίρετοι δημοσιογράφοι και μερικοί ζηλιάρηδες πολιτικοί που δεν καταφέρανε να του μοιάσουν και το τραβάγανε σε εξεταστικές επιτροπές και το καταταλαιπώρησαν;    
 Το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν την παχυλή αμοιβή τους από την εξεταστική επιτροπή και να το απαλλάξουν το παιδί χωρίς πολλές κουβέντες.
 Που να τολμήσουν;
 Το αυτοδημιούργητο αυτό παιδί την εποχή που στην Ελλάδα είχαμε χούντα, αυτός προτίμησε να ξενιτευτεί στη Γερμανία να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, τώρα αν τελείωσε ή όχι δεν το ξέρω, και έμαθε να χτίζει σπίτια και περιουσίες. Εκεί, πάλι δεν ξέρω πως, συναντήθηκε με το Μεγάλο αρχηγό τον Αντρέα του δήλωσε υποταγή και θαυμασμό και τακιμιάσανε.      
Κοινό συμφέρον ήταν η απαλλαγή της Ελλάδας από τη χούντα, η εκδημοκράτισή της και το πώς θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους. 
 Ανεβήκανε  που λέτε στα μπαλκόνια, ο ένας με ζιβάγκο και ο άλλος με ένα τρύπιο μπλουτζίν παντελόνι και άρχισαν να φωνάζουν έξαλλοι Yankee go home, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο  και ο κόσμος που θεωρούσε τους Αμερικάνους υπεύθυνους για τη χούντα τους έδωσε την εξουσία να κυβερνήσουν τη χώρα.
 Τα χρόνια που ήταν στην εξουσία άρχισαν να χτίζουν το μέλλον της Ελλάδας και το δικό τους.
 Ο Ένας με το ζιβάγκο, κατάφερε να φτιάξει ένα κωλόσπιτο στην Εκάλη τη ροζ βίλα με δανικά από μερικούς φίλους του και από ένα έμπορο όπλων, που ο καημένος δεν πρόλαβε να το χαρεί και το άφησε κληρονομιά στη νέα του γυναίκα.
 Τον γλωσσοφάγανε τον άνθρωπο.
 Ο άλλος, ο παρακοιμώμενος με το τρύπιο μπλουτζίν παντελόνι, επειδή ήξερε από φτώχια, έκανε οικονομίες και κατάφερε να αγοράσει με τη βουλευτική του αποζημίωση ένα σωρό πανάκριβα ακίνητα για να χει στα γεράματά του ένα αποκούμπι.
 Μερικοί κακοπροαίρετοι μάλιστα αναρωτηθήκανε : καλά και πόσα έπαιρνε ρε παιδί μου και κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη περιουσία σε τόσα λίγα χρόνια και αποφάσισαν να τον ρωτήσουν πόθεν έσχε.
 Το φτωχόπαιδο που τώρα είχε γίνει πλουσιόγερος, με περίσσια περηφάνια που θυμίζει Λεωνίδα τους απάντησε.
 Εάν θέλετε να μάθετε που τα βρήκα ρωτήστε με και εγώ θα σας τα πω όλα!
 Αυτό το ΟΛΑ φοβηθήκανε οι συνάδελφοί του ανακριτές και τον απάλλαξαν αυθωρεί και παρά χρήμα.
 Ουφ, ανακουφίστηκα.
 Ο Άκης και οι υπόλοιποι γλυτώσανε τη φυλακή διότι όσα κι αν άρπαξε έχουν παραγραφεί και το λογαριασμό τώρα καλούμαστε να τον πληρώσουμε εμείς και μια και δεν έχουμε λεφτά να ξεπληρώσουμε, μας βλέπω όλους μέσα απ’ τα σίδερα και τον Άκη έξω να μας βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα και να λέει…
Μ..ς   έ   μ..ς
Κι όμως υπάρχουν ακόμα, αλλά δεν το παραδέχονται. Είμαι ΠΑΣΟΚ σου λένε.

.(ἀπὸ τὀνοι καὶ πνεύματα)

*ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος- Συγγραφέας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply