Ποιοί εἶναι περισσότερο ἐπικίνδυνοι;

Ποίοι είναι περισσότερο επικίνδυνοι οι “κουκουλοφόροι” των Blogs, εκείνοι της μίζας ή  εκείνοι του παρακράτους;

«Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» ανέκραξε ο Υπουργός  Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου και οι παριστάμενοι Βουλευτές  της Επιτροπής Θεσμών (sic) και Διαφάνειας (sice) της Βουλής, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ανακούφισης…!

Είναι άραγε ανώνυμα τα  Blogs; Τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω για να δημιουργήσεις ένα blog πρέπει να δώσεις  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πέραν δε τούτου με εισαγγελική παρέμβαση μπορεί να αναζητηθεί και η διεύθυνση IP όσο καλά και αν είναι κρυμμένη.

Άρα στόχος είναι η φίμωση και ο εκφοβισμός κατά τις επιταγές των «αφεντικών» αλλά και η εξυπηρέτηση της πρωτοφανούς «Δημοκρατικής» ρήσης του Τσάρου Ευαγγ. Βενιζέλου ο οποίος μας «διέταξε» πρόσφατα «να ακούμε μόνον ότι λέει η Κυβέρνηση».

Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι η κίνηση Παπαϊωάννου  στοχεύει στην περαιτέρω θωράκιση της ατιμωρησίας των  πολιτικών με την απόκρυψη της αλήθειας, ώστε να μην είναι δυνατόν να ενοχοποιηθούν ή και να αποκαλυφθούν οι «κουκουλοφόροι» της μίζας  και οι υπόγειες διαδρομές με τους  «κουκουλοφόρους» του παρακράτους και όχι μόνον.

Αποκαλυπτικό της «ειλικρίνειας» που διακρίνει τους πολιτικούς μας,  είναι το γεγονός ότι  ενώ παρελκυστικά όλοι τους διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για  αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αλλαγής της συνταγματικής βουλευτικής ασυλίας, με το άλλο χέρι ψήφισαν νόμο ο οποίος  απαγορεύει την  βίαια προσαγωγή για πολιτικά πρόσωπα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ατιμωρησία τους. Και άραγε πως κατορθώνουν να τους ξεφεύγουν «οι γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι όπως τους αποκαλούν, οι οποίοι περιέργως εμφανίζονται κάθε φορά που η Κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα;

Είναι γεγονός ότι μερικές αναρτήσεις bloggers είναι τραβηγμένες, αυθαίρετες και ακόμη λιγότερες  θίγουν την αξιοπρέπεια και την υπόληψη πολιτικών και ιδιωτών. Ωστόσο είναι πταίσματα εμπρός σε αυτά που «σούρνουν» καθημερινά οι εφημερίδες, μερικές από τις οποίες στην προσπάθειά τους να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα λασπολογίας συντάσσονται με την λογική Παπαϊωάννου.

Μόνο ως επιλεκτική μπορεί να χαρακτηριστεί η  ευαισθησία του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος σήμερα έχει ενδυθεί τον λευκό χιτώνα αθωότητας ενώ  επανειλημμένα είχε συμμετάσχει στις Κυβερνήσεις οι οποίες καταχρέωσαν την Ελλάδα και οδήγησαν την χώρα και τους Έλληνες στην σημερινή δεινή κατάσταση.

Άραγε η ανωνυμία των παράνομων μεταναστών δεν τον ενοχλεί; Την στιγμή μάλιστα που αυξάνονται τα συμπτώματα παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους τους; Αυτοί δεν θεωρούνται «κουκουλοφόροι» λόγω της ανωνυμίας τους;

Γιατί εξαντλείται η μήνις της «Ελληνικής» Κυβέρνησης εναντίον των Ελλήνων πλην βεβαίως των Βουλευτών;

Μήπως όλη η πρεμούρα είναι για να φιμώσουν τους bloggers που αναρτούν αλήθειες κατά του πολιτικού συστήματος; Μήπως η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το ότι δεν τολμούν οι Βουλευτές να βγουν στους δρόμους;

Μήπως δεν θέλουν να αναρτώνται οι αλήθειες  για τα ψέματα και την παραπληροφόρηση που έχει γίνει πλέον πάγια πρακτική για την Κυβέρνηση; Μήπως δεν θέλουν να αναρτώνται οι αλήθειες  για την συντεχνιακή λογική που διέπει  το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού; Μήπως δεν θέλουν να αναρτώνται οι αλήθειες  για το ότι οι Βουλευτές οχυρωμένοι πίσω από την ατιμωρησία και βολεμένοι με τις παχυλές αμοιβές και προνόμια  ψηφίζουν  ως κομματικός στρατός ενάντια στο συμφέρον της χώρας και των πολιτών; Για το ότι η χώρα έχει χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και εδάφη; Ότι μεθοδεύεται η παράδοση του ορυκτού της πλούτου στα πρότυπα της παράδοσης του ελληνικού χρυσού της Χαλκιδικής; Για το ότι το φάντασμα των διεθνών τραπεζιτών πλανάται πάνω από την Ελλάδα και έχει εισβάλει σε Υπουργεία και σε συνειδήσεις κρατούντων; Για το ότι δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα καταστήματα τραπεζών θωρακίστηκαν;

Για το ότι καλείται ο Ελληνικός λαός να πληρώσει την ανικανότητα ή την ασυνειδησία  παλαιότερη και πρόσφατη των πολιτικών;

Εξάλλου θυμίζω ότι στην Αίγυπτο αν και διέκοψαν το διαδίκτυο ο λαός βρήκε τον τρόπο να επικοινωνήσει. Άλλωστε ο κακόβουλος μπορεί να βρει τρόπους να κρυφτεί. Για παράδειγμα μπορεί να ανοίξει blog  εκτός Ελλάδος σε χώρες που δεν έχουν υπογράψει δικαστική συνδρομή και από εκεί να ασκεί την όποια κακόβουλη δραστηριότητα.

Άρα καταλήγουμε και πάλι ότι ό πραγματικός λόγος είναι η φίμωση της Αλήθειας και η τρομοκρατία των bloggers.

Εξάλλου δεν είναι η μόνη προσπάθεια ελέγχου της επικοινωνίας.

Ενέργειες οι οποίες δεν συνάδουν με την χώρα  η οποία δίδαξε Δημοκρατία

Αιδώς Αργείοι!!!

Ιωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply