Ἡ ἐκδίκησις τῶν Γερμανῶν….

Η εκδίκηση των Γερμανών κατά των Ελλήνων για την ήττα τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; 

Από το 1924 έως το 1940 η Ελλάδα αγωνιζόταν να σταθεί ξανά στα πόδια της. Στα χρόνια εκείνα παρατηρείται εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής, οι νέοι στρέφονται προς τα γράμματα και οι Έλληνες αισθάνονται πλέον και πάλι αξιοπρεπείς και με πίστη ότι χάρις στην σκληρή δουλειά τους θα πετύχουν θαύματα.

Και ενώ στην Ελλάδα οι πολίτες δούλευαν σκληρά, οι Γερμανοί του Χίτλερ αποφάσισαν να πλουτίσουν εύκολα καταλαμβάνοντας την μικρή πλούσια και παραδεισένια χώρα. Η γερμανική μπότα  σταμάτησε την ανάπτυξη, προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και  καταλήστευσε την Εθνική περιουσία και τον Εθνικό πλούτο.

Σε 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ υπολογίστηκαν οι κατοχικές απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στην Γερμανία, σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα έγγραφα που κατατέθηκαν πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Τις οποίες ουδέποτε διεκδίκησαν οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις, με τους Γερμανούς να τους κλείνουν διαρκώς το μάτι.

Όμως αυτή η μικρή χώρα ηρώων στάθηκε η θρυαλλίδα της κατά κράτος ήττας της «πανίσχυρής» Γερμανίας.

Άραγε μας το συγχώρησαν ποτέ;

Σήμερα στη θέση του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή της  Ελλάδας έρχεται ο νέος Γερμανός οικονομικός και πολιτικός διοικητής Χορστ Ράιχενμπαχ  ως απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία αλλά πρόκειται για απαίτηση της Γερμανίας η οποία συμμετέχει με το μεγαλύτερο ποσό στα δάνεια «διάσωσης» της Ελλάδας και βέβαια αποκομίζει και τα μεγαλύτερα κέρδη από τους τόκους αφού το πρώτο «σωτήριο» δάνειο μετά από πιέσεις της Deutsche Bank (πάντα πίσω από κάθε δεινό κρύβεται το τραπεζικό σύστημα) διατηρεί το ληστρικό επιτόκιο.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των Ελλήνων κυριαρχεί η πεποίθηση ότι κάποιοι ξενοτραφείς «Ελληνες»  έθεσαν την χώρα και πάλι υπό Γερμανική κατοχή η οποία στην ουσία εξυπηρετεί το Διεθνές Τραπεζικό κατεστημένο τα πλοκάμια του οποίου έχουν παρεισφρήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Η επιλογή της Ευρώπης στο πρόσωπο του Γερμανού Χορστ Ράιχενμπαχ και ο συμβολισμός που προκύπτει είναι βέβαιο ότι θα εντείνει τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών.

Το ποιά ήταν η συμβολή της Γερμανίας στην  δημιουργία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μπορεί κανείς να το αντιληφθεί αν ρίξει μία ματιά στο βιογραφικό των  κυβερνώντων της τελευταίας 25ετίας και στις σχέσεις τους με γερμανούς επιχειρηματίες και πολιτικούς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους πολιτικούς μας σπούδασαν με γερμανικές υποτροφίες.

Απτή πρόσφατη απόδειξη είναι συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την υπαγωγή και της Κύπρου σε Μνημόνιο και βεβαίως πρωτεργάτες αυτού του σεναρίου είναι και πάλι οι Γερμανοί. και ακολουθούν οι Βρετανοί και οι….τράπεζες οι οποίες ορέγονται την διαχείριση των πλουσιότατων καταθέσεων του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος. Και στην περίπτωση της Κύπρου πρόσφατα “συμπτωματικά” γεγονότα οδηγούν σε Μνημόνο. Και η συμφωνία της με το Ισραήλ για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου, και η έκρηξη των πυρομαχικών η οποία κατέστρεψε την Κυπριακή Οικονομία, και η αντίδραση των Κυπρίων στην αναγνώριση του Κυπριακού τουρκικού ψευδοκράτους.

Πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη επίθεση στην οποία μπροστάρης φαίνεται η Γερμανία, η οποία από την μία εξυπηρετεί την νέα τάξη πραγμάτων και την άλωση των πλουτοπαραγωγικών πόρων ενώ από την άλλη παίρνει εκδίκηση κατά της χώρας και των συμμάχων της  που αντιστάθηκε πρώτη στη γερμανική κατοχή, εξασφαλίζοντας στην Ευρώπη την δυνατότητα να την οδηγήσει σε ταπεινωτική ήττα.

Ξεχνούν όμως κάτι σημαντικό και παραδεκτό απ’ όλους: η ιστορία επαναλαμβάνεται τόσο για τον αμυνόμενο όσο και για τον επιτιθέμενο.

Το καπέλωμα της Ε.Ε. από τους Γερμανούς και ο κρυφό νεογερμανικός επεκτατισμός και η εξυπηρέτηση των σκοπών της νέας τάξης θα επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Τα παραπάνω ας προβληματίσουν τους «λάτρεις» της Γερμανικής οικονομικής κουλτούρας και των προϊόντων της Γερμανικής βιομηχανίας, οι οποίοι ηθελημένα ή αθέλητα στηρίζουν την «υποδούλωση» της χώρας και διευκολύνουν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε άνομα συμφέροντα.

Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος, την ευθύνη δεν την αποδίδω στο σύνολο του Γερμανικού λαού αλλά στη  πολιτική και οικονομική ελίτ, την σιδηρά μπότα της οποίας θα αισθανθούν και οι Γερμανικοί πολίτες στο άμεσο μέλλον. Όσο για την μικρή μερίδα  Γερμανών που τρέφουν εχθρικά για την χώρα μας αισθήματα, τους καλώ να κοιτάξουν πίσω στο παρελθόν και να δούν ποιοί γέννησαν τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και σε ποιόν οφείλουν την Δημοκρατία και όχι μόνονπου απολαμβάνουν σήμερα.

Ἰωάννης Δέμος

Οικονομολόγος  

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply