Ὁ GAP φεύγει καὶ ἡ Ἑλλὰς χρεωκοπεῖ!

 

Ἀμὴν καὶ πότε… Θὰ ἔλεγα κάτω ἀπὸ ἄλλες συνθῆκες! Ἀλλὰ τώρα δὲν θέλω νὰ φύγῃ!

Τώρα δὲν θέλω νὰ προλάβῃ νὰ φύγῃ κανεῖς τους!

Θέλω νὰ μείνουν ὅλοι τους ἐδῶ καὶ νὰ πᾶνε στὸ ταμεῖον! Νὰ «κάνουν λογαριασμό» καὶ νὰ «βγῇ» ἡ ὀφειλή τους ξεκάθαρα. Νὰ πληρώσουν ὅλα ὅσα ἅρπαξαν τόσες δεκαετίες. Φανερὰ καὶ κρυφά! Καὶ σὲ χρῆμα καὶ σὲ ἦθος καὶ σὲ δίκαιον!

Θέλω καὶ πρέπει πλέον νὰ πᾶνε ταμεῖο! Ὅλοι τους. Κάθε ἀποχρώσεως, βαθμίδος, παρατάξεως.

Διότι ΟΛΟΙ, μὰ ὅλοι, ἄλλος λιγότερο κι ἄλλος περισσότερο, ἔχουν (κι ἔχουμε) εὐθύνη. Κι ἐὰν δὲν κλείσουμε τοὺς παλαιοὺς λογαριασμούς, Ἑλλάδα δὲν φτιάχνουμε.

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Τελικῶς μήπως ὅλος ὁ πλανήτης δουλεύει γιὰ ἐμᾶς; Μήπως;

REUTERS: “Ο Παπανδρέου φεύγει, η Ελλάδα χρεωκοπεί”

Μετά το δημοσίευμα-κόλαφο για την ελληνική πραγματικότητα, ο Michael Lewis επιστρέφει με νέες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. Διαβάστε τι δήλωσε στο Reuters

Ο Michael Lewis ξαναχτυπά. Μετά το εκτενές δημοσίευμα στο περιοδικό Vanity Fair τον Σεπτέμβριο του 2010, που αφορούσε την ελληνική κρίση χρέους και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο – βγάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα “άπλυτα” μας στην φόρα – ο διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος, επιστρέφει δυναμικά με νέες δραματικές εκτιμήσεις για την οικονομική πορεία της χώρας.“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, η Ιρλανδία επίσης, ενώ σε λίγους μήνες από τώρα Έλληνες και Γερμανοί θα πρέπει να αποχαιρετήσουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς οι μέρες τους στην εξουσία είναι λίγες”.Σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του στο Reuters, ο διάσημος αρθρογράφος Μichael Lewis εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας θα περάσει πρώτα την οδυνηρή εμπειρία της ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας και αμέσως μετά, “δεν είναι καθόλου απίθανο ότι θα αναγκαστεί με όλες τις δυσάρεστες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις να αποχωρήσει από το ευρώ”, όπως αναφέρει ο ίδιος.
Ο ίδιος που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσης χρέους ανά τον πλανήτη, επέμεινε ότι η Ελλάδα χρεωκοπεί, λέγοντας χαρακτηριστικά σε Βρετανό δημοσιογράφο ότι “Η Ελλάδα χρεωκοπεί, έτσι; Όπως και αν θέλετε να το ονομάσετε, η Ελλάδα χρεωκοπεί. Το μόνο ερώτημα είναι το πώς”.
Ασχολίαστη δεν θα μπορούσε να παραμείνει η πολιτική στρατηγική Παπανδρέου, για την οποία υπογραμμίζει ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να παραμείνει για καιρό στην εξουσία, καθώς έχει αποξενωθεί από το λαό και τους πραγματικούς οπαδούς του”.
Ο κ. Lewis θεωρεί ότι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να διασώσουν την Ελλάδα, μόνο το αντίθετο προκαλούν. “Είναι σαν μεταδοτική ασθένεια, σε λίγο καιρό από τώρα, μόνο Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αυτόν της βαθιάς δημοσιονομικής ύφεσης. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτο”.
Και ενώ παραδέχεται ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών, ο ίδιος εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολη η παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ, με τους πιστωτές να αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές απώλειες.
“Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία το ίδιο παράδειγμα. Και καλύτερα, από το να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος της”.
Όσο για τις αντοχές του ελληνικού λαού και πόσα ακόμα μπορεί να αντέξει, ο Michael Lewis, δεν διστάζει να υπογραμμίσει ότι “οι Ιρλανδοί έχουν μεγαλύτερο ταλέντο στην ανέχεια. Αν επιβάλλετε στους Έλληνες τα μέτρα που επέβαλαν στον ιρλανδικό λαό, οι Έλληνες θα αρχίσουν να αυτοκτονούν”. (τὸ γρέκι)
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ὁ GAP φεύγει καὶ ἡ Ἑλλὰς χρεωκοπεῖ!

  1. Ἐπιτέλους, Φιλονόη! Θὰ μάθης ποτὲ νὰ γράφῃ τὸ ὄνομα τοῦ ἀνθρώπου σωστά;JAP εἶναι ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ τὸ Jefrey. Αὐτὸ τὸ GAP ἀπὸ ποῦ προέρχεται; Ἀ, θὰ σὲ μαλώσω!

Leave a Reply