Εἴδατε οἱ ΜΚΟ; Τώρα εἰδικεύονται καὶ στὶς προσλήψεις!

Κάποτε ἔπρεπε νὰ ἔχῃς μπάρμπα στὴν Κορώνη. Τώρα μία ΜΚΟ καὶ τακτοποιήθηκες! Ἢ φίλο μὲ ΜΚΟ! Ἢ γκόμενο σὲ ΜΚΟ!!!

Μέσω ΜΚΟ και χωρίς έλεγχο 55.000 προσλήψεις

Προ τετελεσμένων γεγονότων καταγγέλλει ότι βρέθηκε ο ΑΣΕΠ, στο ζήτημα χιλιάδων προσλήψεων μέσω ΜΚΟ. Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρός του. Χωρίς κανένα σοβαρό έλεγχο η διαδικασία

Δημοσιεύτηκε: Αύγουστος 30 2011 19:01 Ενημερώθηκε: Αύγουστος 30 2011 19:03

Καμία ανάμειξη δεν θα έχει ο ΑΣΕΠ, στο ζήτημα των προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, 55.000 συμβασιούχων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης Μιλώντας, στην διακομματική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τόνισε ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει λόγο να εμπλακεί και βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.

“Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν τα ξέρουμε, δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε”, δήλωσε ο Γ. Βέης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής ανέργων μέσω ΜΚΟ, οι οποίοι θα απασχοληθούν – με πεντάμηνες συμβάσεις – σε Δήμους.

Αιτιολογώντας την άρνηση αυτή του ΑΣΕΠ, ο κ. Βέης σημείωσε πως όταν έγινε η σχετική πρόταση από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ήταν ήδη “τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο και δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου”.

Πρόσθεσε δε ότι το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και να κάνει προτάσεις για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης, “ώστε να δημιουργείται δυσκολία στο να γίνονται σφάλματα και παρατυπίες”.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω των “αμαρτωλών” ΜΚΟ και με διαδικασίες που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει, σε μια περίοδο που η ανεργία θεριεύει και χιλιάδες άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε για μια θέση εργασίας.

Κριτική και για την εργασιακή εφεδρεία

Αλλά και για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ο κ. Βέης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι έτσι όπως έχει διατυπωθεί η διαδικασία των μετατάξεων και με βάση το προεδρικό διάταγμα που θα προσδιορίζει τα κριτήρια τους, η ανάμειξη του ΑΣΕΠ είναι συγκεκριμένη.

Πρόσθεσε δε ότι το ΑΣΕΠ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί με απολύσεις, ενώ πρότεινε να οργανωθεί το αρχείο προσόντων, ώστε από εκεί να μπορεί αξιοκρατικά να επιλέγει το δημόσιο.

Παράλληλα ζήτησε να αυξηθεί τουλάχιστον στο 20%, αντί του 10% που προβλέπεται, το ποσοστό του τακτικού προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από το πίνακα.

Ο Γ. Βέης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάταξη των υπαλλήλων σε οργανισμούς, σημείωσε ότι πρέπει η πολιτεία να καθορίσει κοινωνικά κριτήρια με επιπλέον μοριοδότηση αλλά και στις προσλήψεις να προσμετρούνται και οι δεξιότητες. “Θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία, αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε σωστή δουλειά”, πρόσθεσε ο κ. Βέης.

Τσούρας: “Να μην πάμε σε περιπτώσεις απαράδεκτες”

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας, όσο και όλα τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν μετ΄ επιτάσεως τα δύο αυτά ζητήματα, τονίζοντας την ανάγκη εμπλοκής του ΑΣΕΠ ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

“Οι μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές στη διοίκηση πρέπει να γίνουν υπό πλήρη σχεδιασμό και καθορισμό των κριτηρίων επιλογής των προσόντων των υπαλλήλων. Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις, το δημόσιο δεν χρειάζεται να απολύσει κανέναν εργαζόμενο, αλλά να τον στείλει εκεί όπου χρειάζεται. Εμείς, ως Επιτροπή, θα παρακολουθούμε και τα δύο θέματα στενά και θα πιέσουμε για καλύτερες λύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσούρας.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι οι προσλήψεις μέσω ΜΚΟ πρέπει να ελεγχθούν ώστε “να μην φθάσουμε σε περιπτώσεις πραγματικά απαράδεκτες”.

“Οφείλουμε, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και να αποκλείσουμε κάθε ρουσφετολογική λογική”, κατέληξε ο κ.Τσούρας.

Στην ίδια κατεύθυνση για απόλυτη διαφάνεια και στις δύο περιπτώσεις, ήταν οι επισημάνσεις του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, των βουλευτών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου και Γιάννη Τραγάκη, του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη, του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. (news247)

Εἶδες οἱ ΜΚΟ; Σὲ λίγο δὲν θὰ ἀκοῦμε τὸν GAP, τὸν σαΡαγκούση, τὸν Βενιζέλο, τὸν ὁποιοδήποτε νὰ κάνουν ἐξαγγελίες.. Οὔτε τὸν Πάγκαλο νὰ κάνῃ καταγγελίες… Θὰ ἔχουμε μόνον τὶς ΜΚΟ!!

Γιατί βρὲ κουδουνισμένες κουδουνίστρες δὲν τοὺς δίδετε ἐπισήμως τὰ ἡνία; Δὲν πρέπει νὰ μάθουμε κι ἐμεῖς μὲ ποιούς θὰ συνδιαλεγόμαστε;

Οὔστ κοπρῖτες… Οὒστ καὶ πάλι οὒστ…. Οὔτε γιὰ φτύσιμο… Οὔτε γιὰ αὐτό…

Φιλονόη

Υ.Γ. Ποιοί διαμαρτύρονται; Γιατί; Τώρα τὸ θυμήθηκαν; Ἢ μήπως ἔχουν κι αὐτοὶ δικές τους ΜΚΟ καὶ  «μένουν πίσω»;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply