Ὁ Καταστρόφιας ἐγνώριζε, ἀλλά……

Ἐποιεῖτο τὴν νήσσαν!  

Ο μαλ@κας της δεκαετίας γνώριζε...

Η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” δημοσιεύει σήμερα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημερώθηκε για την επικινδυνότητα του φορτίου στο Μαρί 10 μήνες πριν από τη φονική έκρηξη.
Ειδικότερα, δημοσίευσε φωτοτυπία εγγράφου με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2010, με τον τίτλο…
 “Σημείωμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας” και την υπογραφή του Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Λεωνίδα Παντελίδη, το οποίο αναφερόταν σε σύσκεψη με αντικείμενο της καταστροφής της πυρίτιδας στα εμπορευματοκιβώτια με τα Ιρανικά εκρηκτικά και πυρομαχικά.

Το σημείωμα ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη στο γραφείο του με δύο αξιωματικούς του επιτελείου του Υπουργού Άμυνας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της δυνατότητας από τεχνικής άποψης, της καταστροφής της πυρίτιδας και των εκρηκτικών που βρίσκονταν στο φορτίου που κατασχέθηκε από το ρωσικό πλοίο Monchergorsk.Περαιτέρω ανέφερε ότι οι επιτελείς τοποθετήθηκαν υπέρ της καταστροφής “λόγω των κάποιων κινδύνων που υπάρχουν με τις ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στα εμπορευματοκιβώτια το καλοκαίρι και είπαν ότι η Εθνική Φρουρά είναι σε θέση, από τεχνικής άποψης, να διεκπεραιώσει το έργο της καταστροφής”.

“Έχω μιλήσει, όπως ήδη σας ανέφερα, με τον Πρέσβη του Ιράν, ο οποίος μου είπε ότι θα υποστήριζαν αυτή την εξέλιξη και, μάλιστα, ότι θα μιλήσουν με τους Σύρους για να υιοθετήσουν και εκείνη την ίδια στάση”, ανέφερε στο σημείωμα ο κ. Παντελίδης.

Πρόσθετε ότι σ’ αυτή την περίπτωση η Κύπρος θα απευθυνόταν, εκ νέου, στην Επιτροπή Κυρώσεων του συμβουλίου Ασφαλείας να εξασφαλίσει έγκριση για την καταστροφή.

Το έγγραφο περιέχει την αποκάλυψη ότι 85 από τα 98 εμπορευματοκιβώτια περιείχαν εκρηκτικά, ενώ τα υπόλοιπα διάφορα εξαρτήματα, εργαλεία και μέταλλα.

“Υποψιάζομαι ότι οι Ιρανοί θα ζητήσουν στη συνέχεια επιστροφή των υλικών αυτών ή πώλησή τους. Για λόγους γοήτρου και επικοινωνίας, θα ήθελαν να πάρουν έστω κάτι πίσω. Σε περίπτωση όμως που αιτηθούν κάτι τέτοιο, γνωρίζουν ήδη ότι θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με προηγουμένως, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Κυρώσεων”, κατέληγε το σημείωμα του κ. Παντελίδη.

Οι διάφορες πτυχές χειρισμού του θέματος του φορτίου αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο της κατάθεσης που θα δώσει ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας θα προσέλθει ενώπιον της επιτροπής στις 10 το πρωί μεθαύριο Δευτέρα. (Κρασοπατήρ)

Τώρα τί νά σχολιάσω; Νὰ ἀναφερθῶ στοὺς νεκρούς; Ἐὰν τὸ κάνω, θὰ πρέπῃ νὰ καταθέσω καὶ τὴν γνώμη μου…. Ἡ ὁποία πλέον ἀφορᾶ σὲ δολοφονία κι ὄχι σὲ ἀτύχημα ἐξ άμελείας, ἐὰν ἀληθεύουν τὰ ἄνωθι! 
Μὰ ἐὰν συζητήσουμε γιὰ δολοφονία, τότε μήπως ἔχουμε ἐπίσης ἐσχάτη προδοσία;
 Ἀναρωτιέμαι…
Υ.Γ. Αὐτὸ περιμέναμε γιὰ νὰ ἀντιληφθοῦμε τὸ ποιόν κάποιων;
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply