Ἔρχονται ἐκλογές;

Ομίχλη καλύπτει την αναβολή του προγραμματισμένου ταξιδίου του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α.

Είναι γεγονός ότι ο Γ.Α.Π. τελεί ως Πρωθυπουργός  υπό καθεστώς «εφεδρείας».

Καθήκοντα Πρωθυπουργού ασκεί ο Ε. Βενιζέλος..

Τούτο επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων και από την πρωτοβουλία  του πρώτου για επικοινωνία με τους αρχηγούς κομμάτων αντί του Γ. Παπανδρέου.

Ένα άλλο δεδομένο που πρέπει να ληφθεί υπʼ όψιν είναι η ανάγκη για την επείγουσα αυτή επικοινωνία. Ποια ανάγκη την επέβαλλε; Η απάντηση Μόσιαλου προφανώς δεν έπεισε.

Και βεβαίως η επικοινωνία του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καμία επιρροή στο περιεχόμενο του λόγου του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ είχε.

Απεναντίας τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και οι υπόλοιποι αρχηγοί επανέλαβαν με επίταση την λέξη «εκλογές».

Εξάλλου  η παρουσία του τύποις Πρωθυπουργού, είναι βεβαίως απαραίτητη Συνταγματικά, εάν προκηρυχτούν εκλογές.

Μία άλλη υπόθεση εργασίας για τους λόγους αναβολής του Πρωθυπουργικού ταξιδίου είναι η ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στους Ευρωπαίους εταίρους με αφορμή    

την αναταραχή  και την οργή που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων για την αποκάλυψη του στελέχους της Στατιστικής υπηρεσίας κ. Γεωργαντά,  περί συνομωσίας μεταξύ Παπανδρέου, Γερμανίας και του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Γεωργίου, με στόχο την τεχνητή διόγκωση του Ελληνικού ελλείμματος του 2009.

Εάν το τελευταίο ισχύει, τότε θα δούμε τον Γ.Α.Π. να οδεύει την Δευτέρα προς την Ευρώπη.

Διαφορετικά την Τρίτη υπάρχει πιθανότης να δρομολογηθούν εκλογές.

Μακάρι.

 Ιωάννης Δέμος  

  φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἔρχονται ἐκλογές;

Leave a Reply