Ὁ Ἡρακλῆς ἦταν τοῦρκος

Στό ἴδιο μῆκος κύματος μέ τά σκόπια καί ἡ τουρκία. Εἶδαν ὅτι καταφέρνουν πολλά οἱ σκοπιανοί καί εἶπαν νά τούς μιμηθοῦν. Ἡ τουρκική ἐφημερίδα Hurriyet σέ ἄρθρο της, ἀναφέρεται στήν τουρκική καταγωγή τοῦ Ἡρακλέους!

Προκλητικοί καί πάλι οἱ τοῦρκοι  

Δημοσίευμα τῆς Hurriyet γιά τήν «τουρκική» καταγωγή τοῦ Ἡρακλῆ

Στη συνηθισμένη πρακτική τους καταφεύγουν οι Τούρκοι όταν βλέπουν ότι «δεν περνάει το δικό» τους που δεν είναι άλλη από τις προκλήσεις. 

Ιδιαίτερα μετά την έναρξη των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην Κύπρο, φαίνεται πως η διάθεσή τους έχει αλλάξει άρδην και εξαπολύουν τα «πυρά» τους στην Ελλάδα. 
«Επιτέλους ο Ηρακλής επιστρέφει στην πατρίδα του», είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η οποία αναφέρεται σε ένα ρωμαϊκό άγαλμα, ηλικίας 1.800 ετών που αναπαριστά τον μυθικό Ηρακλή. 
Το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόταν στο Boston Museum των Ηνωμένων Πολιτειών.Στο άρθρο, που αναφέρει ότι το άγαλμα επιστρέφει δικαιωματικά «στην πατρίδα του», παρατίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertugrul Gunay στο πρακτορείο Anatolia, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του αγάλματος και δήλωσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιστροφή έργων τέχνης που έχουν κλαπεί από τη χώρα».
Σύμφωνα με τη Hurriyet, το άγαλμα είχε κλαπεί από την περιοχή των παραλίων πριν από 40 χρόνια και θα επιστρέψει στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο με το οποίο γυρνά από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.  (newsbeast)  
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ὁ Ἡρακλῆς ἦταν τοῦρκος

  1. Ὑπάρχει καὶ ἡ σχετικὴ παροιμία: “Μάθανε πὼς γα@@@στε, πλακώσανε καὶ οἱ Γύφτοι”!
    Ὅμως ἐν προκειμένῳ κάπως ἔχουν δίκαιον τὰ Μεμέτια ὑπὸ τὴν ἄποψιν ὅτι εἰς τὴν Μικρὰν Ἀσίαν ἐδημιουργήθη τὸ ἄγαλμα καὶ εἰς τὴν Μικρὰν Ἀσίαν ἐπιστρέφει, ἄρα εἰς τὴν πατρίδα του. Ὄχι ὁ Ἡρακλῆς, ἀλλὰ τὸ ἄγαλμα τοῦ Ἡρακλέους. Ὑπάρχει διαφορά.

  2. Μα την αλήθεια λένε οι άνθρωποι. Ο Ηρακλής επέστρεψε στην χώρα του! Αυτοί, οι Τούρκοι ή τέλος πάντων όσοι αυτοπροσδιορίζονται μέσα στα τόσα εκατομμύρια της γειτονικής χώρας σαν Τούρκοι, είναι ξένοι προς την πατρίδα του Ηρακλή..

Leave a Reply