Νὰ ἐπιβάλουμε τὸ δικό μας «σὸκ καὶ δέος»!

Επιτρέψτε μου να απευθύνω ως πολίτης και ως Έλλην,  αισθήματα ανακούφισης, προσμονής  αλλά και ευγνωμοσύνης,  προς τους ταγούς των κινημάτων/μετώπων/κομμάτων, από τους οποίους εκφράστηκε η ειλικρινής διάθεση για  συνένωση  σʼ ένα ενιαίο πολιτικό φορέα.

Είναι παρήγορο ότι άνοιξε ο διάλογος σύμπραξης μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και επίκτητα προσόντα που παραμερίζοντας το «εγώ» και τις όποιες βλέψεις, αποφασίζουν να συνεργαστούν για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Για ακόμη μία φορά ο ήλιος της ομόνοιας μεσουρανεί πάνω από την Ελλάδα.

Ωστόσο ο  χρόνος πιέζει. Κάθε λεπτό που περνάει φέρνει την χώρα πιο κοντά στην υποδούλωση και στον αφανισμό. Συνειδήσεις «εξαγοράζονται» μέσα από εκβιαστικά και άλλα διλλήματα. Βουλευτές «λεοντόκαρδοι» στα λόγια, αποδεικνύονται δεινοί οσφυοκάμπτες!

 Ας απαντήσουμε με το δικό μας σοκ και δέος. Με ταχύτητα να συγκροτήσουμε τον ενιαίο πολιτικό φορέα. Οι ανούσιες συζητήσεις εξυπηρετούν το σύστημα και του δίνει χρόνο να αντιδράσει.

Από την ανάγνωση των ιδρυτικών διακηρύξεων, με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι τα σημεία που ενώνουν είναι ισχυρότερα από αυτά που διαφέρουν.

Ωστόσο, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, προτείνω την παράκαμψη κάποιων από τις προτεινόμενες, από τους  ηγέτες, διαδικασίες.

Προτείνω την σύνταξη μιας συγκριτικής συνοπτικής μελέτης η οποία θα ομαδοποιήσει  τα κοινά σημεία των ιδρυτικών διακηρύξεων, τα συγγενή και τις διαφορές, ώστε, να επισπευσθεί ο διάλογος που θα οδηγήσει στην σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης του ενιαίου πολιτικού φορέα και στην σύγκλιση των βασικών θέσεων.

Στο παραπάνω προσφέρομαι να συνδράμω εργαζόμενος νυχθημερόν σε αγαστή συνεργασία με άλλους εθελοντές ώστε το αποτέλεσμα να προκύψει σε μερικές ημέρες.  

Παράλληλα με την έναρξη και κατά την διάρκεια των διαδικασιών σύμπραξης και προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας προτείνω να εκπονηθεί μία δεύτερη μελέτη-εισήγηση, ώστε να  αναδείχθούν τα δυνατά και αδύναμα σημεία, οι ευκαιρίες και οι απειλές που ενδεχόμενα υφίστανται ή προκύψουν από επιρροές του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος του φορέα. Στόχος είναι η θωράκιση της ύπαρξή του και η αποσόβηση ενδεχόμενων «επιθέσεων» από το σύστημα. Είμαι βέβαιος ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν αγόγγυστα  Έλληνες επιστήμονες και πολίτες. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει το συλλογικό όργανο και η λαϊκή ετυμηγορία.

Με διάθεση, ταχύτητα και αποφασιστικότητα μπορούμε επιβάλουμε στο σύστημα το δικό μας σοκ και δέος.

Τέλος σε απάντηση της συνεχιζόμενης προσπάθειας εξαπάτησης και προδοσίας της λαϊκής βούλησης,  της διαρκούς υποβάθμισης και του ξεπουλήματος της χώρας από πολιτικούς, οι οποίοι προδίδοντας  την εμπιστοσύνη μας υποκύπτουν σε συντεχνιακές  λογικές διατήρησης των προνομίων και του πολυτελούς τρόπου διαβίωσής τους, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας και των πολιτών, προτείνω την επιβολή κοινωνικής περιφρόνησης  σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και την εκδήλωση της έντονης διαμαρτυρίας μας στους ίδιους αλλά και σε όσους από τον περίγυρό τους ωφελούνται από τον πλουτισμό τους και την άνομη συμπεριφορά τους.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Νὰ ἐπιβάλουμε τὸ δικό μας «σὸκ καὶ δέος»!

    • Δὲν ὑπάρχει!
      Εἶναι ἡ τοποθέτησις τοῦ Ἰωάννου. Τὴν σέβομαι ἀλλὰ δὲν σημαίνει πὼς τὴν ἀσπάζομαι.
      Ἔχω τοποθετηθεῖ ἤδη ἐπὶ αὐτοῦ σὲ ἄλλα κείμενα.

  1. Αν συμβαινει καλως … ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ !!
    Ποιο θα ειναι το αποτελεσμα, οψομεθα!!
    Μακαρι να προκοψει και να γιγαντωσει …

Leave a Reply