Συνεργοί ἢ ἀνόητοι;


Διαβάζουμε σήμερα γιὰ τὴν «βόμβα» Κουσελᾶ καὶ τὶς καταγγελίες του περὶ ἀδιαφορίας γιὰ εἴσπραξι ὀφειλῶν ἀπὸ μίαν λίστα 3.800 ὀφειλετῶν, οἱ ὁποῖοι χρωστοῦν περισσότερα τοῦ 1.000.000 ἕκαστος. Ἐνήμερος ὁ GAP, ἐνήμερος κι ὁ Μπένη, ἐνήμερη καὶ ὅλη ἡ κοινοβουλευτική ὁμάδα. 

Ὅλοι πλέον θυμώνουμε μὲ τὴν θύελα τῶν ἀποκαλύψεων. Θυμώνουμε γιατί;

Μὰ διότι δὲν θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπάρχουν αὐτοὶ οἱ ὀφειλέτες κατ’ ἀρχᾶς. 

Εἶτε ἡ βαρειὰ φορολογία, εἶτε ἡ διαχειριστικὴ ἀνικανότης, εἶτε ἡ «κυβερνητικὴ» συνεργία, μᾶς ἔφεραν ἐδῶ ποὺ εἴμαστε. 

Τί θὰ ἔπρεπε νὰ συζητᾶμε; Τὴν δέσμευσι τῆς «κυβερνήσεως» (τὴν πραγματικὴ) γιὰ εἴσπραξι ἢ καὶ γιὰ ἀνανέωσι, ἐὰν αὐτὸ ἀπαιτεῖται, τῆς συγκεκριμένης λίστας. Ἴσως κάποιοι πρέπει νὰ ἐξέλθουν τῆς λίστας. Ἴσως κάποιοι νὰ πρέπῃ νὰ πληρώσουν περισσότερα ἀπὸ τὰ καταγεγραφέντα. Ἴσως κάποιοι νὰ εἶναι ὀρθῶς στὴν λίστα. 

Ὀφείλουν (ὄχι θὰ ὄφειλαν) νὰ ἐρευνήσουν ταχύτατα τὴν ἀλήθεια της καὶ νὰ τσακισθοῦν νὰ κάνουν τὶς ἀνάλογες ἐνέργειες. Δῆλα δή, εἰσπράξεις, διακανονισμούς, ξεκαθαρίσματα. 

Ἄμεσα! 

Ὄχι «θὰ δοῦμε», «δὲν ξέραμε», «θὰ προσπαθήσουμε»… Αὐτὰ καταδεικνύουν κι ἀποδεικνύουν τὴν ἀνικανότητα καὶ τὴν ἀπροθυμία γιὰ ἐπιστροφὴ στὸ δίκαιον. Ἐὰν λοιπὸν δὲν εἶναι ὅλοι ἀνίκανοι ἢ ἀνίθηκοι… 

Ἰδοῦ ἡ Ῥόδος, ἰδοῦ καὶ τὸ …ἔργον τους.

Δὲν θὰ τοὺς μάθουμε ἐμεῖς τὴν δουλειά γιὰ τὴν ὁποίαν πληρώνονται! Ἔλεος…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ναί, βαρεθήκαμε τὶς λαμογιές καὶ τὰ ἡμίμετρα. Ναί, μᾶς ἔχουν πήξει στοὺς παραλόγους φόρους. Ἀλλὰ τὸ ἠθικὸν καὶ δίκαιον εἶναι νὰ πληρώνουμε ὅλοι (ἐὰν πρέπῃ φυσικὰ νὰ πληρώνουμε…)!!! Ἔως τῆς στιγμῆς τοῦ ξεκαθαρίσματος, τοὐλάχιστον, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!!

Ὅλη ἡ εἴδησις:

Βόμβα Κουσελά για “πρωθυπουργική ανοχή” στη φοροδιαφυγή

Ανάστατη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου για προστασία φοροφυγάδων “φωτογράφισε” ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Σκληρή κριτική σε Βενιζέλο από βουλευτές και φωνές για πρόωρες εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 06 2011 14:28 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 06 2011 14:41

Απίστευτες καταγγελίες που φθάνουν μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου , κατέθεσε στην κυβερνητική επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Ο κ. Κουσελάς υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση, επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, κάτι που έθεσε εις γνώση του πρωθυπουργού, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Η αφορμή δόθηκε, όταν ο βουλευτής άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Σε ιδιαίτερο έντονο ύφος και φανερά οργισμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του απάντησε “Εγώ είμαι υπουργός τρεις μήνες. Εσύ ειδικά δεν θα έπρεπε να το λες αυτό. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν σε αυτό το Υπουργείο;”

Τότε, ο Δημήτρης Κουσελάς αιφνιδίασε άπαντες, λέγοντας ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους “χτυπήσει”.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν τεράστια αίσθηση, ενώ αργότερα διευκρίνισε ο ίδιος σε δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται για τη λίστα μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει μη εισπράξιμα ποσά.

Βενιζέλος: “Ως το Δεκέμβριο η συμφωνία για διαχείριση του χρέους”

Την εκτίμηση ότι οι διαδικασίες που αφορούν στη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τότε εκτιμάται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων ιδιωτών, μέσω του PSI, και θα έχουν καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, καθώς τώρα έχουν “παγώσει”, αφού έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση της Γερμανίας για αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη του 21% που προβλέπει η συμφωνία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στην Ευρώπη για το ελληνικό θέμα και απέφυγε επιμελώς να αναφέρει την λέξη “κούρεμα” του χρέους.

Ωστόσο ανέφερε περιγραφικά ότι “τώρα μπήκε στο τραπέζι συζήτηση για τη διεύρυνση του εγχειρήματος της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Μπορεί η χώρα να καθηλωθεί ή να πάει σε θετική εξέλιξη”.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είπε ότι διαμορφώνονται δύο “στρατόπεδα” στους κόλπους της Ε.Ε. για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους στην Ευρωζώνη. Το έχει γύρω από την Γερμανία και την Ολλανδία και το άλλο, με άξονα τη Γαλλία και τη σύμπραξη της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Εκλογές ζήτησαν Βάσω Παπανδρέου και Μίμης Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με όσα έγιναν από τη συνεδρίαση, όταν η Βάσω Παπανδρέου και ο Μίμης Ανδρουλάκης εισηγήθηκαν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ η κυρία Παπανδρέου επισήμανε ότι εφόσον “δεν μας συμπαραστέκεται ένα ευρύ κυβερνητικό μέτωπο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Να πάρουμε τους καλύτερους”.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος είπε: “Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικό για τη χώρα. Ξέρετε η κυβέρνηση αυτή δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο. Αυτά τα ερωτήματα που θέτετε αφορούν τον Πρωθυπουργό. Όταν όμως πάτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στις συναντήσεις μαζί του μαθαίνω ότι δεν λέτε τίποτα από όσα λέτε στον ΚΤΕ”.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ι. Διαμαντίδης, για να ρωτήσει για ένα δάνειο της Εθνικής με την Goldman Sachs.

“Τώρα έχετε όλες τις απορίες, πριν τα δεν ξέρατε αυτά”, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

“Επειδή συμμετείχαμε στην κυβέρνηση δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη;”, επανήλθε ο κ. Διαμαντίδης, για να συμπληρώσει η κα Αντωνίου, λέγοντας: “Και εμείς είχαμε άποψη το προηγούμενο διάστημα αλλά μας λέγατε αποστάτες”.

Η Μιλένα Αποστολάκη, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αντιφάσεις περί διενέργειας ή μη δημοψηφίσματος, είπε ότι “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, πρέπει να μιλάμε στους πολίτες επί συγκεκριμένου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Κώστας Γείτονας, ο οποίος είπε ότι “δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα”. (news247)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply