Τὰ φάγαμε, τὰ φάγατε ἢ τὰ ἔφαγαν;

Ἐδῶ πράγματι ζαλίστηκα.

Τὰ φάγαμε; Τὸ ἀρνοῦμαι διότι ὄχι σύνταξι δὲν ἔχω δεῖ ἀλλὰ πολὺ ἀμφιβάλλω ἐὰν θὰ ὑπάρχουν ὅταν θάααααααααα…..

Μαζί τα φάγατε ~ Τώρα επιστρέψτε τα! ~ 109.000 (!!!) δικαιούχοι συντάξεων δεν εμφανίστηκαν ~ 15 Δις χασούρα

Για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες.*Ωραίες οι ανακοινώσεις αλλά στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο, τα ξαναλέμε.*Καλά, τους λαθρομετανάστες που ταΐζαμε με μούφα συντάξεις, άντε βρείτε τους…Η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, και έληξε τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι και χθες… είχαν απογραφεί στο ΙΚΑ, 898.643 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης, ενώ άλλοι 109.421 δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Από αυτούς, οι 99.131 είναι δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης και οι 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης. Προκειμένου να διευκολύνει τους «αμελείς» συνταξιούχους, η διοίκηση του ΙΚΑ παρέτεινε άτυπα την προθεσμία μέχρι και σήμερα οπότε και θα συλλέξει οριστικά τους καταλόγους των απογραφέντων από τις τράπεζες.Μετά τα αποτελέσματα της απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να δώσει εντός των ημερών εντολή για απογραφή σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.«Στους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης» δηλώνει με έμφαση, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.«Αν κάποιοι ήταν απλά αμελείς», προσθέτει, «τότε μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα να απογραφούν και μόνο τότε θα τους καταβληθεί η σύνταξη και θα συνεχίσουν να πληρώνονται».

«Το ΙΚΑ θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των αναπόγραφων συνταξιούχων και για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες» τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος και καταλήγει: «Αν αποδειχθεί ότι ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να δικαιούνται, είναι ο αντίστοιχος με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, τούτο σημαίνει ότι το ΙΚΑ έχει ετήσια απώλεια 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος δεκαετίας υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ».

Το ποσόν στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογιστεί ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ, ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ.

Επίσης το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υποχρέωση, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου, για την εξοικονόμηση ποσού 6,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ.ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών σε συντάξεις επιδόματα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Η αντίστοιχη απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ είχε καταγράψει 8.000 (σε σύνολο 810.000) συνταξιούχους του Οργανισμού οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν. Η ζημιά για τον Οργανισμό είχε εκτιμηθεί στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.  (Κρασοπατήρ)

Ἀέρας δικαιοσύνης; 
Καλάαααα… Ἔχουμε γλαρόσουπα, μὴ φᾶτε…
Ἀέρας τσαντήλας! Διότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πὼς μὲ τὸ παράδειγμά τους ἄνοιξαν πολλῶν τὴν ὄρεξι..
Βέβαια, πάντα ὑπάρχει ἡ πιθανότης νὰ ἔχουν πεθάνει κάποιοι συνταξιοῦχοι καὶ νὰ μὴν βρέθηκε κάποιος συγγενὴς νὰ εἰδοποιήσῃ. Κάποιοι. Ἀπὸ τοὺς κάποιους ἔως τοὺς 109.000 ἔχουμε μίαν μεγάλην ἀπόστασι…. Πόση; Θὰ μάθουμε ἄρα γε;
Καὶ καλὰ μὲ τοὺς συνταξιούχους ποὺ ἔχουν λάβει συντάξεις δίχως νὰ δηλώσουν τὸ παρόν. 
Μὲ ὅλα αὐτὰ τὰ λαμόγια ποὺ ἔλαβαν τόσα ἑκατομμύρια, δὲν τίθεται θέμα ἐπιστροφῆς τους; 
Μόνον οἱ μὴ ἔχοντες βουλευτικὴ ἀσυλία θὰ ὑποπέσουν στὴν κρίσι τοῦ νόμου;
Οἱ σκηνῖτες καὶ οἱ δενδρῖτες; Νὰ τοὺς ξεχάσουμε;
Τὰ ΛΑΘΡΟεισαγώμενα μὲ τὰ ἐπιδόματα «μοναχικότητος»;  Θὰ ἐξακολουθήσουμε νὰ τὰ πληρώνουμε;
Γιὰ νὰ σοβαρευθοῦμε παρακαλῶ!! Τώρα!
Διότι οἱ συνταξιοῦχοι ἔλαβαν ἐπισήμως τὸ μήνυμα, ἀπὸ μίαν ἔκπτωτο ἀρχή, πὼς ἐὰν δὲν διαθέτουν παραστατικὰ θὰ κληθοῦν νὰ ἐπιστρέψουν ὅσα ἔλαβαν. Ὀρθόν. 
Οἱ λοιποὶ ὅμως, ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ,  λαμβάνετε ἀπὸ ἐμᾶς ὅλους μίαν ξεκάθαρη προειδοποίησι:

Ξεκινῆστε νὰ μετρᾶτε τὰ ὅσα πήρατε, νὰ ἐπιστρέφετε λίγα λίγα, διότι ὅταν μὲ τὸ καλό θὰ πιάσουμε τὰ ταμεῖα νὰ τὰ ἐλέγξουμε, τότε ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ἐὰν εὕρουμε ἔςτῳ κι ἕνα εὐρώπουλο νὰ λείπῃ! 

ΜΑΥΡΟ ΚΙ ΑΡΑΧΝΟ ΦΙΔΙ πουλάκια μου! 

Δὲν θὰ τὸ πιστεύετε πόσο μαῦρο θὰ εἶναι!
Κατανοητόν; 
(Κι ἐφ’ ὅσον σκηνῖνες, δενδρῖτες, ΛΑΘΡΟεισβολεῖς κλπ πριμοδοτούμενοι δὲν διαθέτουν διεύθυνσι, ὄνομα καὶ ἐπιβεβαιωμένη ὕπαρξι, αὐτὰ ποὺ ἔλαβαν θὰ τὰ πληρώσετε ἐπίσης ἐσεῖς! ΟΛΑ! Ξέρετε ποιοί! Αὐτοὶ ποὺ ὑπέγραφαν ἀποφάσεις, δωράκια, ἐπιδοματάκια, φακελάκια, ἐκχωρητήρια, παραχωρητήρια… Ξεκινῆστε! Δὲν θὰ προλάβετε!)

Υ.Γ. Δὲν θὰ πάῃ μόνον ἔως τρίτης γενεᾶς ἡ περίοδος ἀποπληρωμῆς… Θὰ φθάσῃ καὶ στὴν 13η καὶ στὴν 23η καὶ στὴν 103η γενεά! Νὰ τὸ χωνέψετε!
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply