Ἡ ΜΗΖΕΝΣ καὶ οἱ διαπλεκόμενοι μᾶς ἐκβιάζουν;

Ἡ ΜΗΖΕΝΣ θὰ πληρώσῃ! Θὰ πληρώσουν κι ὅσοι ἔχουν λάβει μικρά, μεσαῖα ἢ μεγάλα ποσὰ γιὰ τὶς ἐξυπηρετήσεις ποὺ προσέφεραν, πρὸ κειμένου νὰ μᾶς λιανίσετε τὰ ταμεῖα.

Τὸ γνωρίζετε κουδουνισμένα; 

Τό γνωρίζετε! 

Προσέξτε, μήν καὶ μάθουμε πὼς τύποις κάνατε κάτι ποὺ νὰ διαγράφῃ τὰ ὅσα συνέβησαν. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς δὲν θὰ τὰ ἀναγνωρίσουμε, καὶ τὸ ξέρετε. Ἀλλοῦ ὅμως εἶναι τὸ ζητούμενον κι ἐπίσης τὸ ξέρετε. 

Δὲν ἔχει πλέον νὰ κάνῃ μέ χρήματα. Αὐτὰ εἶναι τὸ λιγότερο.

Τώρα πιὰ εἶναι θέμα τιμῆς! Καὶ ἡ τιμή σας ξεπουλήθηκε. Ἡ δική μας ὀφείλει νὰ διασωθῇ! Μὲ ὅσα μπορεῖτε νὰ ἀντιληφθεῖτε ἀπὸ αὐτὸ ποὺ σᾶς γράφω, προσέξτε. Δὲν εἶναι προειδοποίησις! Εἶναι ὑποσχεσις καὶ δέσμευσις.

Φιλονόη.

Ρέσλερ: «Αθωώστε» τη Siemens για να σας φέρουμε επενδύσεις

Ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να επιστρέψει η Siemens στην ελληνική αγορά (προμήθειες διαγωνισμών, έργα κ.λπ.) άσκησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ κατά τη διάρκεια της εδώ επίσκεψής του προκειμένου να προωθήσει τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική των προθέσεών του είναι η αποστροφή των δηλώσεών του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ελληνα αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αυτό που συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Υπουργό», είπε, «είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που ο υπουργός ανέλαβε ο ίδιος να δώσει λύση εδώ. Τις επόμενες ημέρες ήδη θα έχουμε αποφάσεις και θετικά αποτελέσματα».

Και για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το τι εννοεί, συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί ένα πραγματικά ηχηρό μήνυμα για τη γερμανική βιομηχανία, για τη γερμανική ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να έχει κάθε λόγο ο Γερμανός επενδυτής να έρθει στη χώρα σας να κάνει επενδύσεις, πράγμα το οποίο θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας σας».

Αρα, σε αυτό το ταξίδι, κατέληξε «μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής και ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα.»

Λίγο νωρίτερα πάντως, είχε σημειώσει ότι «για να υπάρξει αποδοχή από πλευράς των λαών όλων όσων καλούνται να πράξουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό όραμα. Αυτήν ακριβώς την άποψή μου και αυτή την αρχή μου επαναλαμβάνω συνεχώς: ότι θα πρέπει να υπάρξει μια Ενωση για τη σταθερότητα.»

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του στις δικές του δηλώσεις σημείωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνομιλία για το μεγάλο κοινό όραμά μας, που είναι η Ευρώπη, η Ευρωζώνη, το ευρώ.

»Ο κ. Ρέσλερ βλέπει την Ελλάδα πάντα ως μέλος του ευρώ και το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και προοπτικής για το κοινό μας νόμισμα και για το κοινό θεσμικό σπίτι, που είναι η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Η Ελλάδα διέρχεται μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση. Η κρίση όμως είναι και ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσα από δύσκολες αλλά αναγκαίες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι αποφάσεις που βοηθούν τη χώρα μακροπρόθεσμα, βοηθούν τους Ελληνες πολίτες και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να το κατανοήσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

»Η Ελλάδα είναι και θέλει να γίνει ακόμη περισσότερο μια φιλο-επενδυτική, φιλο-αναπτυξιακή χώρα. Η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων εδώ είναι μακρά και επιτυχής και θέλουμε τώρα να πολλαπλασιαστεί. Θα λύσουμε όλα τα εκκρεμή προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία είναι μικρά και λίγα. Κυρίως όμως διαμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Γερμανία θα είναι πρωταθλητής στις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, με τη στήριξη και των ευρωπαϊκών θεσμών, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών Ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.» (iefemerida)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply