Ἀνεύθυνοι αὐριανοί πολῖτες ἤ σκέτο …ἀλῆτες;

Τὸ Αἶσχος, τοῦ Αἴσχους!  Νὰ πῶ ὅτι ντρέπομαι; Θα εἶναι λίγο! 

Κρατούν “όμηρους”καθηγητές στο Φυσικό Τμήμα φοιτητές που ζητούν τον ορισμό εξεταστικής

Υπό ομηρία παραμένουν περίπου 30 καθηγητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, από φοιτητές του τμήματος που απαιτούν τον ορισμό εξεταστικής περιόδου. Οι καθηγητές προσανατολίζονται στην ακύρωση της εξεταστικής εξαιτίας του κύματος καταλήψεων της προηγούμενης περιόδου, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει διεκπεραιωθεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι φοιτητές απαιτούν τον ορισμό εξεταστικής κατηγορώντας τους καθηγητές πως υποκύπτουν σε πιέσεις του υπουργείου παιδείας για εκδικητική στάση εναντίον των φοιτητών που αντιστάθηκαν στον νόμο Πλαίσιο της Α. Διαμαντοπούλου.

 Η κατάσταση είναι έκρυθμη με αντεγκλήσεις και φραστικά επεισόδια μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Φυσικό τμήμα πηγαίνουν και άλλοι φοιτητές, ενώ όπως είπαν οι καθηγητές στους φοιτητές που ουσιαστικά έχουν καταλάβει το τμήμα, έχουν ειδοποιηθεί και οι αστυνομικές αρχές. (flashnews)

 Αὐτοί εἶναι οἱ αὐριανοὶ ἐπιστήμονες; Αὐτοὶ οἱ αὐριανοὶ πολῖτες; Αὐτοί θὰ εἶναι οἱ αὐριανοὶ κυβερνῆτες;

Τέτοιαν ἀθλιότητα τὴν ἀναμέναμε.

Διότι οὐδεῖς ἐξ αὐτῶν ἀντελήφθῃ πὼς οἱ ἐπιλογές μας ἔχουν καὶ τίμημα.
Οὐδεῖς ἐξ αὐτῶν τῶν ἀνεγκεφάλων συνειδητοποίησε πὼς ἡ ἀπόφασίς τους γιὰ καταλήψεις ἔχει κι ἕνα κόστος ἐξεταστικῆς.
Οὐδεῖς φυσικὰ ἐξ αὐτῶν δύναται νὰ σκεφθῇ!
Ἀσκοῦν βία!
Σκέτο!
Παρεμποδίζουν τὴν ἐλευθέρα διακίνησι τῶν καθηγητῶν; Κι αὐτό αὐτά τὰ νούμερα τὸ θεωροῦν δικαίωμά τους;
Γιατί  δὲν ἐρώτησαν τοὺς καθηγητές τους ὅταν ξεκίνησαν νὰ άπέχουν τῶν μαθημάτων; Γιατί;
 Τόση Ὕβρις;
Φυσικά! Δὲν ἔχουν ἄλλην εὐκαιρία νὰ ἀποδείξουν τὸ αὐταπόδεικτον: 
Πρέπει νὰ τελειώνουμε μὲ τοὺς ἠλιθίους ἄμεσα!
Ἀρκετὰ κατέστρεψαν.
Ἔφθασε ἐπὶ τέλους ἡ στιγμὴ τῆς ἀναδομήσεως. 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἀνεύθυνοι αὐριανοί πολῖτες ἤ σκέτο …ἀλῆτες;

  1. Έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν Φιλονόη. Τα ίδια έκαναν και οι σημερινοί «καθηγητάδες» τους. Το σύστημα θέλησε να υποβιβάσει την παιδεία μας και το πέτυχε. Το σύστημα οδήγησε, μεταπολιτευτικά, στο γενικευμένο μπάχαλο τόσο στην μέση, όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα προνόμια των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου. Τα προνόμια των σπουδαστών και φοιτητών. Το κύκλωμα των καθηγητών. Πόσοι από τους σημερινούς καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων δεν θα προσλαμβάνονταν ούτε για θυρωροί σε ξένα πανεπιστήμια; Πόσοι από αυτούς έχουν αγορασμένα πτυχία; Πόσοι μετέτρεψαν το πανεπιστήμιο σε «οικογενειακή υπόθεση» χρήζοντας διαδόχους της έδρας τους τα ανίκανα παιδιά τους; Πόσοι από αυτούς μετέτρεψαν το «άσυλο» σε μηχανή παραγωγής μαύρου χρήματος, πέρα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που μονοπώλησαν και πάλι συγκεκριμένοι; Δεν θέλω να δικαιολογήσω την ενέργεια των φοιτητών αλλά έτσι τους έμαθαν, σαράντα χρόνια τώρα, κάτι Λαλιώτηδες, Γεννηματάδες, Αρσένηδες, Παπανδρέηδες, καπετάν Γιώτηδες και Παπαρήγες, Γιαννάκες-Κουτσίκες, Σπηλιωτόπουλοι…. έτσι κάνουν.

    • Πάντως στὸ συγκεκριμένο τμῆμα ἔχω ἰδίαν ἄποψι. Δὲν ἔκαναν οἱ καθηγητᾶδες ἔτσι. Σὲ διαβεβαιῶ!

Leave a Reply