Τὰ συνεταιράκια.

Ἐπίσημες πλέον συνεργασίες. Ἐπίσημες ἀνακοινώσεις! Ἐπίσημες πρεμιέρες. (Ἔτσι κι ἀλλοιῶς στὸ ἀνεπίσημο τοὺς εἴχαμε μάθει τόσα χρόνια. Καιρός ἦταν.)

Τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο πολιτικών σχηματισμών η αντιπροσωπεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκθέτοντας τις απόψεις της υποστήριξε ότι:

Η βαθιά δομική και ιστορικών διαστάσεων κρίση του καπιταλισμού στον κόσμο και τη χώρα μας και οι μεθοδεύσεις για την αντιμετώπισή της μέσα απ’ την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας είναι οι παράγοντες που επιβάλλουν την μέγιστη δυνατή ενότητα στη δράση για την απόκρουση της επίθεσης και την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Με βάση την εκτίμηση αυτή, που αποτελεί θεμέλιο των αντιλήψεων και της πρακτικής της, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. απευθύνεται προς όλους τους εργαζόμενους και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και τους καλεί σε κάθε χώρο δουλειάς στις πόλεις και στην ύπαιθρο, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στις σχολές και στις πλατείες – παντού – μέσα από γενικές δημοκρατικές συνελεύσεις και επιτροπές βάσης να ενώσουν τις δυνάμεις και τους αγώνες τους. Να αποκρούσουν κάθε λογική υποταγής, πολυδιάσπασης, η επιφανειακής διαμαρτυρίας. Να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου και πολιτικοποιημένου απεργιακού κινήματος διαρκείας, ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού. Για την υπεράσπιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για την ανατροπή του Μεσοπρόθεσμου, του κανιβαλικού Πολυνομοσχέδιου και της ίδιας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των επίδοξων διαχειριστών της ίδιας πολιτικής ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο κίνημα για να έχει διέξοδο και προοπτική θα πρέπει να έχει σαν στόχους του: Την παύση πληρωμής και την διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους. Την αντικαπιταλιστική ρήξη και αποδέσμευση από τους ληστρικούς μηχανισμούς του Ευρώ και της ΕΕ. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, απαγόρευση των απολύσεων, μείωση των ωρών εργασίας και εξάλειψη της ανεργίας. Για μια κοινωνία και εξουσία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που πραγματοποιείται σ’ αυτή την κατεύθυνση στις 29 και 30 του Οκτώβρη θα έχει ως καθοριστικό της στοιχείο και την εξέταση όλων των αναζητήσεων των εργαζόμενων και του κόσμου της Αριστεράς για τη σφυρηλάτηση της ταξικής τους ενότητας, για ένα άλλο εργατικό και νικηφόρο λαϊκό κίνημα.

Με βάση και την συζήτηση που έγινε, εκτιμούμε ότι επιβεβαιώθηκε η θέση μας ότι δεν υπάρχουν όροι γενικότερης πολιτικής συνεργασίας γύρω από ένα “αντιμνημονιακό μέτωπο” χωρίς αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και προοπτική ρήξης με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει με συνέπεια να επιδιώκει την κοινή δράση της αριστεράς για την ανατροπή της επίθεσης μέσα στους αγώνες, και τον διάλογο ανάμεσα στον μαχόμενο αριστερό κόσμο, προβάλλοντας ταυτόχρονα το αναγκαίο σήμερα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, ως την μοναδική διέξοδο από την σημερινή βάρβαρη κρίση του συστήματος.

Το Κεντρικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αθήνα, 12/10/2011

κονσερβοκούτι

Ξεκίνησαν λοιπὸν οἱ «συγχωνεύσεις». 

Ἀναμένουμε βέβαια κι ἄλλες… Τοῦ αὐτοῦ χώρου, λογικῆς καὶ ἠθικῆς. Αὐτὸ σημαίνει πὼς θὰ ἔχουμε πολλὲς ἀνακοινώσεις τοὺς ἐπομένους μῆνες. Ἀναμενόμενον! 

Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὸ δίκαιά μας  διεκδικοῦν κι αὐτοί.  (Μὲ τὸν δικό τους τρόπο φυσικά…)

Νὰ εἶναι καλὰ τὰ παιδιά. Ἐπὶ τέλους, πετοῦν τὰ προσωπεῖα.

Μόνον νὰ τοὺς πῇ κάποιος (ἐὰν φυσικὰ τοὺς ἀντέχῃ) πὼς τὸ μνημόνιο καὶ τὰ παρελκόμενα εἶναι μόνον ἡ κορυφὴ ἀπὸ ἕνα παγόβουνο ποὺ ἰδίως οἱ δικές τους θεωρήσεις ἔστησαν. Ψιλὰ γράμματα; Ὄχι βέβαια…  Ἀλλὰ γιὰ αὐτοὺς μὴ ἀναγνώσιμα. 

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply