Συμφωνία συγκυβερνήσεως;

Διαπιστώνεται μία αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας η οποία “μυρίζει” κρυφή συμφωνία συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. 

Η ηγεσία της ΝΔ. φαίνεται ότι έχει φορέσει κυβερνητικό κουστούμι ενώ πέρα από το΄πολιτικό θέατρο βλέπουμε και μια σύγκλιση απόψεων τουλάχιστον ως προς την αντιμετώπιση των συνδικαλιστών και των απεργιακών κινητοποιήσεων πολύ δε περισσότερο με την “ιπποτική” διαγραφή του συνδικαλιστή των ιδιοκτητών ταξί Λυμπερόπουλου για απρεπή συμπεριφορά κατά…Ραγκούση και Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Βεβαίως είναι και μία ένδειξη αποφασιστικής αντιμετώπισης του συνδικαλιστικού κινήματος και από την Ν.Δημοκρατία η οποία εναρμονίζεται λεκτικά με το ΠΑΣΟΚ. 
Αλλά και η πρωτοβουλία για το ταξείδι Αβραμόπουλου και η συνάντησή του με Λαγκάρντ του ΔΝΤ, δεν μπορεί να έγινε χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση.   

Συνάντηση με την Λαγκάρντ του ΔΝΤ θα έχει και ο ΓΑΠ  την επόμενη εβδομάδα. Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Είναι βέβαιο ότι “ψήνεται” κάτι περισσότερο από μία προσπάθεια διαπραγμάτευσης της Ν.Δ.με το ΔΝΤ για την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.  Μένει να δούμε αν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και ο Πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, η θα αρχίσει και αυτός τις “κολοτούμπες” μετά από εντολή Λαγκάρντ.

Η επόμενη εβδομάδα σίγουρα δεν θα είναι βαρετή από πλευράς ειδήσεων και ενδεχόμενα επιφυλάσσει πολιτικές εκπλήξεις.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Συμφωνία συγκυβερνήσεως;

Leave a Reply