Ἡ εἰκονικὴ ἀντίστασις νὰ γίνῃ δράσις!

Η εικονική αντίσταση να γίνει δράση

Μηνύματα και κείμενα με βold, ΚΕΦΑΛΑΙΑ, διαφορετικά χρώματα γραμματοσειρών, χρωματιστός φόντος πίσω από τις λέξεις, συνθέτουν την εικονική αντίσταση, τον εικονικό θυμό, την εικονική αγανάκτηση και τέλος την εικονική ελπίδα.
Μοναδικό κέρδος από την διαδικτυακή αντίσταση: η πληροφόρηση γεγονότων τα οποία «πνίγονται» από το κατεστημένο των ΜΜΕ.
Τα παραπάνω αντιτάσσονται απέναντι σε μία στυγνή πραγματικότητα, με τους κυβερνώντες να έχουν συστήσει μία «χλιδάτη» ρωμαϊκή αυλή που νομοθετεί και αποφασίζει ελέω τρόϊκας και τραπεζιτών, ερήμην των Ελλήνων προωθώντας μία υποδεικνυόμενη καθεστωτική πολιτική και ολοκληρωτικά επικοινωνιακά δόγματα και:
i. Εκβιάζουν και πάλι τους πολίτες με συνεργούς τους Προβόπουλο και Παπούλια, για δήθεν έξοδο από την δραχμή και άλλα δεινά, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέο μνημόνιο, νέα καταλήστευση της ζωής των Ελλήνων και νέα παραχώρηση των υπολειμμάτων της εθνικής κυριαρχίας.
ii. Καλούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ξαναπληρώσουν για τα λάθη τα οποία παραδέχονται ότι οι ίδιοι έπραξαν.
iii. Αντί να παραδειγματιστούν από την «μικρή» Κύπρο και να προκαλέσουν έκρηξη ανάπτυξης με κύριο μοχλό τον ορυκτό πλούτο της χώρας , βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση και την χώρα σε απαξίωση με στόχο το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και ίσως τον διαμελισμό των εδαφών.
iv. Βάλλουν κατ’ εντολή των διαφόρων εραστών της Παγκοσμιοποίησης, εναντίον της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και προσπαθούν να αλλοιώσουν βίαια την Ελληνική ποσόστωση του πληθυσμού με την σκόπιμη αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών.
v. Άλλο μέλημα τους είναι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Περισσότερα από 150 δις ευρώ έχουν δοθεί στις «Ελληνικές» Τράπεζες και άλλα 65 δις θα δοθούν σε μετρητά και εγγυήσεις το 2012. Γιατί άραγε τα χρήματα αυτά δεν έπεσαν απ’ ευθείας στην αγορά;
vi. Συστηματικά κοροϊδεύουν, περιγελούν και καθυβρίζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και ένα Πρόεδρο Δημοκρατίας ο οποίος ανερυθρίαστα χαρακτηρίζει τις κραυγές αγωνίας των πολιτών ως «κουρνιαχτό».
vii. Σπαταλούν αλόγιστα τα χρήματα των Ελλήνων σε πολυτελή πολιτικά γραφεία, σε αμοιβές, σε προσλήψεις ημετέρων, σε δώρα στο τραπεζικό σύστημα, καθ’ ην στιγμή έχουν οδηγήσει περισσότερα από 3.000.000 Ελλήνων, στην ανέχεια.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ έγινε γνωστός ο ρόλος του Παπαδήμου και της κυβέρνησής του και ενώ έχουν πέσει οι μάσκες του συνόλου του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες παρακολουθούν μουδιασμένοι. Ακόμη περισσότερο το 1/3 εμφανίζονται να εμπιστεύονται τον διορισμένο Πρωθυπουργό.
Εν κατακλείδι προκύπτει ότι τα συμβατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποδεικνύονται ισχυρότερα από το διαδίκτυο. Επίσης προκύπτει ότι το πολιτικό σύστημα υπερτερεί επικοινωνιακά επί των διαφόρων κομμάτων, κινημάτων και μετώπων που «ανδρώθηκαν» στο διαδίκτυο, αλλά καθ’ όπως φαίνεται δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν και να συγκεντρώσουν την «κρίσιμη» μάζα πολιτών.
Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat προέκυψε ότι μόνον το 50% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Δική μου εκτίμηση μετά από μία πρόχειρη έρευνα, είναι, ότι στην «Διαδικτυακή Αντίσταση» (ανάγνωση blogs, αναρτήσεις, προώθηση e-mails, f, t, κλπ.) συμμετέχει μόλις το 21% των χρηστών του διαδικτύου, ποσοστό το οποίο βαίνει μειούμενο ίσως απογοητευμένο από την μη εκπλήρωση των αντιστασιακών προσδοκιών.
Η μόνη περίοδος που η λαϊκή οργή βρήκε διέξοδο και πλησίασε την κρίσιμη μάζα είναι η περίοδος των «Αγανακτισμένων». Ανεξάρτητα από τα όσα προσάπτουν στους διοργανωτές και άλλους εμπλεκόμενους, ήταν η μόνη περίοδος που καταγράφηκε και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ η λαϊκή αντίδραση με την αυθόρμητη προσέλευση δεκάδων χιλιάδων ανεξάρτητων πολιτών. Δυστυχώς, δεν εκδηλώθηκαν ενέργειες εμπνευσμένων ηγετών προς συγκρότησή του μεγάλου αυτού όγκου πολιτών σ’ ένα πολιτικό σώμα.
Συμπερασματικά η αντίδραση και οργή στο διαδίκτυο για να καταστεί αποτελεσματική πρέπει να μετουσιωθεί σε πραγματική-ένζωη δράση.
Κόμματα, Μέτωπα και Κινήματα τα οποία ενέπνευσαν ελπίδα, έχουν την τεράστια ευθύνη να οργανώσουν δράσεις, των οποίων τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήριά θα αναγκάσουν τα ΜΜΕ να τις προβάλουν.
Η «Πολιτική Αυλή» της χώρας καθορίζει τις αποφάσεις της ωθούμενη από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Μοναδικός της στόχος είναι η διάσωση και βελτίωση του τρόπου ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους, όπως οι ίδιοι και οι προκάτοχοί τους τον επέβαλλαν. Στην μετα-Αγανακτισμένων εποχή λειτούργησε και το ένστικτο της επιβίωσης, το οποίο τους οδήγησε να απέχουν από τις δημόσιες εμφανίσεις έως και να κρύβονται.
Σε αυτά τα ένστικτα πρέπει να στοχεύουν οι δράσεις. Εξωθώντας τους σε αποφάσεις είτε προς όφελος της χώρας και των πολιτών, είτε παραίτησης.
Για την ευόδωση των δράσεων, απαιτείται αποφασιστικότητα, γνώση, ευφυΐα, στρατηγική, συνεννόηση και λογική ώστε οι δράσεις να είναι εξόχως αποτελεσματικές και να κινούνται στα όρια των νόμων και του Συντάγματος.
Οι συνθήκες ευνοούν την ανάδειξη πραγματικών ηγετών και όχι απλά αρχηγών.
Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply