Οἱ πιὸ τέλειες καὶ περίεργες πέτρες τοῦ κόσμου!

Ὅταν ἐδιάβασα τὸ ἄρθρον ξαφνιάστηκα. Δὲν εἶχα ἰδέα γιὰ τὴν ὕπαρξί των. Διάφορες σκέψεις-πιθανὲς ἀπαντήσεις ἄρχισαν νὰ προβάλλουν στὸ μυαλό μου. Ἀλλὰ καμμία βεβαιότης. 

Ἀκόμη καὶ ἡ πλέον εἰδικὴ, τὴν Ιφιγένεια Κουιντανίλα,  ποὺ δηλώνει βεβαία γιὰ τὴν προέλευσι καὶ τὸν τρόπο παρασκευῆς τους, αἰσθάνομαι πὼς ἁπλῶς δὲν ξέρει τί τῆς γίνεται!

Ὄχι, δὲν ἀμφισβητῶ τὶς ἐπιστημονικές της γνώσεις. Πῶς θὰ μποροῦσα ἄλλως τε; 

Ἀλλὰ γιὰ νὰ φτιαχθοῦν αὐτὲς οἱ πέτρες, μὲ αὐτὸ τὸ σχῆμα καὶ μὲ αὐτὲς (τὶς ἄγνωστες σὲ ἐμᾶς) διατάξεις, κάτι συμβολίζουν.  Κάτι θέλουν νὰ ποῦν! Κάποιαν πληροφορία νὰ μεταδώσουν. Δὲν ἦσαν ἠλίθιοι. 

Οἱ Μάγιας δὲν εἶναι τυχαῖος λαός. Καὶ γνώσεις καὶ ἱστορία διαθέτουν. Δὲν κάνουν κάτι τυχαίως καὶ ἀσκόπως. Ὅπως ἄλλως τε κάθε λαὸς ποὺ γνωρίζει τὶς βασικὲς ἀρχὲς τῆς ὑπάρξεώς του.
Ὅπως κι ἐὰν ἔχῃ πάντως, ἀξίζει κάποιος νὰ τὶς θαυμάσῃ! Εἶναι ἐξαιρετικές!

Φιλονόη.

οι Παράξενες Πέτρες του Diquis στην Costa Rica

 Αμέσως άρχισε μια φήμη, ότι στις αρχαίες αυτές πέτρες οι αρχαίοι έκρυβαν στο εσωτερικό τους κοσμήματα, χρυσαφικά, αλλά και διαμάντια!!! Το αποτέλεσμα αυτής της ψεύτικης φήμης ήταν να καταστραφούν παρά πολλές από τους εργάτες. Όταν κάποια στιγμή οι αρχές έμαθαν για τις πέτρες αυτές σταμάτησαν το καταστροφικό έργο των εργατών και μετέφεραν τις πέτρες στο εθνικό μουσείο του Σαν Χοσέ!
Η Doris Stone ήταν αυτή που έκανε γνωστές τις παράξενες αυτές πέτρες σε όλο τον κόσμο γράφοντας το 1943 ένα άρθρο μαζί με φωτογραφίες στα πιο έγκυρα περιοδικά εκείνης της εποχής. Ο Dr. Samuel Lothrop του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατά τύχη συνάντησε την Doris Stone την εποχή εκείνη, έμαθε για τις πέτρες από αυτήν και επικέντρωσε τις μελέτες του αλλά και τις ανασκαφές στο δέλτα Diquis οπού και έφερε στο φως σημαντικό αριθμό από αυτές!! Η πρώτη επίσημη έκθεση παγκοσμίως έγινε από αυτόν το 1963 με τίτλο οι Παράξενες Πέτρες του Diquis στην Costa Rica.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες ποιοι φτιάξανε τις πέτρες αυτές, μα το πιο περίεργο είναι ότι είναι τόσο παλιές από την εποχή που δεν υπήρχαν σιδερένια εργαλεία για να φτιαχτούν, εκτός αυτού κάποιες από τις πέτρινες αυτές μπάλες είναι τόσο λείες που πολύ μιλάνε για τεχνολογία λέιζερ!!! 
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι πέτρες αυτές ήρθαν από την χαμένη Ατλαντίδα!! Δεν εξηγούν όμως το λόγο γιατί, υπάρχει όμως και άλλη ερώτηση εφόσον καταστρεφόταν το νησί γιατί να έμπαιναν στον κόπο να μεταφέρουν τόσες εκατοντάδες πέτρες; Δεν θα κοιτούσαν να σωθούν από την καταστροφή, που θα βρίσκανε χρόνο να πάρουν μαζί τους τόσες πολλές βαριές πέτρες;
Υπάρχει και άλλη μια εξήγηση που την πιστεύουν πολλοί στην Costa Rica. Μιλάνε για ένα φίλτρο που είχαν στην διάθεση τους οι Μάγια το οποίο το έριχναν στους βράχους και μαλάκωναν σαν ζυμάρι!! Έτσι πιστεύουν ότι φτιάξανε και το περίφημο παλάτι στο Μάτσου Πίτσου. Το παράξενο με αυτήν την εκδοχή είναι ότι το πιστεύουν αρκετές φυλές σε όλη την Νότιο Αμερική, μάλιστα κάποιες λένε ότι έχουν ακόμα στην κατοχή τους την συνταγή για το φίλτρο αυτό!!!
Άλλη μια εξήγηση είναι ότι υπήρχαν γίγαντες εκείνη την εποχή που είχαν έρθει από το διάστημα, έφτιαξαν τις πέτρες αυτές για να τις τοποθετήσουν όπως ακριβώς ήταν η αστρική διάταξη εκείνη την εποχή!! Βεβαία ως συνήθως κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό, αν και πολλές από τις πέτρες δεν βρίσκονται πλέων στην θέση που τις βρήκαν.

Όταν ανακάλυπταν τις πέτρες κάποιες φορές ήταν σε ομάδες των δώδεκα και κάποιες φορές σε ομάδες των είκοσι. Πάντα αυτές η ομάδες ήταν ευθυγραμμισμένες Νότια ή Βόρια!! Υπάρχει και μια πέτρα που βρέθηκε οπού έχουν σμιλευτεί πάνω της πετρογλυφικά που έχουν αποδοθεί σε αστρικούς αστερισμούς!!
Σχεδόν όλες οι πέτρες είναι φτιαγμένες από σκληρό γρανίτη από το βουνό Talamanca που βρίσκετε 50 μίλια μακριά από την τοποθεσία που βρέθηκαν!! Οι πέτρες είναι όλες τέλεια φτιαγμένες κάνοντας λόγο κάποιοι ότι χρησιμοποιούσαν κάποιο είδος μηχανικής για να τις φτιάξουν τόσο τέλεια. Η πιο βαριά ξεπερνά τους 12 τόνους βάρος και η πιο μικρή τα 100 γραμμάρια!!! 
Ένα άλλο πρόβλημα που τίθεται είναι το έδαφος της περιοχής είναι πολύ δύσκολο να το διαβεί κάποιος από το δάσος αλλά και από τους χιλιάδες λόφους που έχει τριγύρω. Έτσι κάνουν λόγο ότι μεταφέρθηκαν από αέρος φουντώνοντας τις θεωρίες περί εξωγήινης κατασκευής. Ας πούμε ότι είναι έτσι, γιατί να μπουν στον κόπο οι εξωγήινοι να φτιάξουν τόσες πολλές πέτρινες μπάλες; 
Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή ότι οι «Λαβυρίνθιοι (!!!;;!!!)» που βγήκαν από την μέση γη έφτιαξαν τις πέτρες αυτές!! Τις έφτιαχναν και τις έπαιρναν μαζί τους, χωρίς να ξέρει τον λόγο κανείς, αφήνοντας πίσω αυτές που δεν είχαν φτιάξει καλά!! Δηλαδή αυτές που είχαν φτιάξει τέλεια πως θα ήταν;Βέβαια υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση από την κορυφαία στο είδος της Ιφιγένεια Κουιντανίλα που είναι Διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Auto Noma de Barcelona. Ισχυρίζεται ότι οι πέτρες φτιάχτηκαν από το 800 έως το 1200 μ.Χ. από τους ντόπιους. Λέει ότι είχαν κάποια εργαλεία χειρός όπως τα metate από νεφρίτη και τα έφτιαχναν!! Και για να επιτύχουν την λεία επιφάνεια τους έπαιρναν άμμο μαζί με δέρμα ζώου και έτριβαν τις πέτρες!!!

(Νεφέλη)

 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply