Φιλοσκοπιανὰ παραληρήματα στὰ Ἐξάρχεια.

Μὴν ἀνησυχοῦμε. Ἔχουν λάβει χρῆμα πολύ γιὰ νὰ σταματήσουν.

Λογική; Ποιός τὴν ἔχασε;

Ἦθος; Ἀνύπαρκτον!

Συνείδησις; Ἀνέκδοτον!

Κυβέρνησις;  Καλά, ἐδῶ γελᾶμε…

Φιλονόη.

Φιλο-σκοπιανό παραλήρημα στο κέντρο της Αθήνας

Με την «ευγενική» χορηγία των Εξαρχείων…

Σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, για την παρουσίαση του λεγόμενου «Σύγχρονου Μακεδονικού-Ελληνικού Λεξικού», σε «αντιεξουσιαστικό» καταγώγιο, στα Εξάρχεια. Στο πάνελ, ήταν ο γνωστός για το ρόλο του με το αποσχιστικό Ουράνιο Τόξο, Παύλος Βοσκόπουλος, ένας Νίκος Ιωάννου από το περιοδικό «Βαβυλωνία» και ο αριστεριστής Φίλιππας Κυρίτσης από την περιθωριακή Αντιεθνικιστική Κίνηση. Στην εκδήλωση, όπου παρέστησαν κυρίως διάφοροι εκπρόσωποι MKO, γινόταν πώληση του «λεξικού», ενώ διανεμήθηκε και το αποσχιστικό έντυπο «Nova Zora». Φυσικά, η κουβέντα δεν έμεινε στο «λεξικό», αλλά τέθηκε το «μειονοτικό» και η σχέση των εδώ φιλοσκοπιανών, με τα Σκόπια, τα οποία αποκαλούνταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τη συνταγματική τους ονομασία.

Παρούσα όμως ήταν και η ανταποκρίτρια της σκοπιανής τηλεόρασης (κανάλι 5) στην Αθήνα, η οποία μετέφερε τις «απόψεις» της εν Ελλάδι εθνομηδενιστικής κομπανίας. Ο Φίλιππος Κυρίτσης, δήλωσε πως «για την μακεδονική κοινότητα στην Ελλάδα, είναι καθαρά φασιστική η άποψη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την επέκταση των συνόρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ο δε Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι «θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην Αθήνα για την αντι-μακεδονική πολιτική της. Την ημέρα που η Ελλάδα είπε όχι στον φασισμό, 71 χρόνια μετά οι αντιεθνικιστές Μακεδόνες μαζί με τους αντιεθνικιστές Έλληνες με την παρουσίαση του λεξικού, λένε ΟΧΙ στον ελληνικό φασισμό». Από την πλευρά του, ο Νίκος Ιωάννου, έκανε λόγο για «μια γλώσσα κατά της οποίας πολέμησε η Ελλάδα όσο κανείς άλλος».

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε και να σχολιάσουμε εκτενώς τα παραπάνω εξωφρενικά επιχειρήματα ανθρώπων, που δεν χαίρονται, απ’ ό,τι φαίνεται, που ζουν στην Ελλάδα. (elkosmos)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply