Ἡ Ἰταλία δὲν εἶναι Ἑλλάδα!

Λέει ὁ Ὀμπάμ(Ι)α(ς).

«Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος ενώπιον Ιταλών δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε πως η Ιταλία είναι μία μεγάλη και πλούσια χώρα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ιταλία δεν πρέπει μόνο να ανακοινώνει τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να τα εφαρμόσει.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν οριστικά το Σάββατο το απόγευμα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επίσημη παραίτηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει τα μέτρα αυτά την Παρασκευή και το Σάββατο το πακέτο θα περάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων. (πηγή

Πράγματι… Δὲν εἶναι…

Ἀλλὰ ἐὰν πέσῃ ἡ Ἰταλία (ποὺ κατὰ πῶς πάει θὰ πέσῃ ταχύτατα!) θὰ κάνῃ τόσο πάταγο, ποὺ ἀκόμη κι αὐτὸς θὰ τὸν ἀκούσῃ. Κ ὄχι μόνον θὰ τὸν ἀκούσῃ τὸν πάταγο… Ἀλλὰ θὰ τρομάξῃ. Διότι μετὰ θὰ ἀκολουθήσῃ ἡ Ἰσπανία… Μετὰ ἡ Γερμανία.. Καὶ στὸ τέλος, τὸ μεγαλύρο ΜΠΑΜ θὰ τὸ κάνῃ ἡ ἀσθμαίνουσα Ἀμέρικα..

Διότι ἀγαπητὲ πρόεδρε, καλὰ φάγατε,καλὰ ἤπιατε, καλὰ τεντωθήκατε τόσους αἰῶνες… Ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ ἀκολουθήσετε τὴν πεπατημένη. Κι αὐτὴ εἶναι ἡ γνωστὴ πτώσις κάθε αὐτοκρατορίας…

Καιρὸς φέρνει τὰ λάχανα, καιρὸς τὰ παραπούλια…

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Ἡ Ἰταλία δὲν εἶναι Ἑλλάδα!

    • Μὰ ἐάν καταρρεύσουν ὅλα Γεωργία θὰ ἐπικρατήσῃ τὸ χᾶος. Αὐτὸ δὲν μποροῦν νὰ τὸ ἐλέγξουν.

    • Καταστροφολογία; Λᾶθος.
      Ἀντικειμενικότης.
      Καὶ κοντεύουμε μάλλιστα…
      Ἐδῶ θὰ εἴμαστε καὶ θὰ τὰ λέμε… Μόνον ποὺ δὲν ξέρω ἐὰν θὰ μποροῦμε νὰ καταλάβουμε τί κεραμίδα μᾶς ἦλθε στὸ κεφάλι.

Leave a Reply