Φραγκουδάκη-Δραγώνα: ζοῦν κι ὁδηγοῦν!

Δὲν ἔχω τίποτα νὰ σχολιάσω, πλὴν ἑνός:  ὅλα καταῤῥέουν πλὴν τοῦ προγράμματος ἐκτουρκισμοῦ τῆς Θράκης. 

Χρήματα δὲν ὑπάρχουν ποὐθενά, πλὴν τῶν ἔργων ποὺ ἀνέλαβε τὸ «ἀκτύπητο» δίδυμο.

Βιβλία τὰ παιδιά μας δὲν θὰ δοῦν, ἀλλὰ στὴν Θράκη ῥέουν ἑκατομμύρια…

Κατὰ τὰ ἄλλα ἡ χἌννα παραμένει!

Νὰ χαρῶ κάτι πατριῶτες ἐγώ! 

Φιλονόη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ Η Φραγκουδάκη περιέγραψε τα κέντρα στήριξης

Η Αννα Φραγκουδάκη και η Θάλια Δραγώνα-υπεύθυνες του προγράμματος ¨Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων¨ που τρέχει από το 1996 και εντεύθεν, επισκέφτηκαν στις 9 Νοεμβρίου τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD).
Οι κυρίες Φραγκουδάκη και Δραγώνα έγιναν δεκτές από τον πρόεδρο του συλλόγου Ετσεβίτ Εμίν και από μέλη του Δ.Σ. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου, ο τέως πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν και ο Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν που κάνει το ντοκτορά του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου με θέμα τα μειονοτικά δικαιώματα.
Οι Αννα Φραγκουδάκη και Θάλια Δραγώνα-υπεύθυνες του προγράμματος ¨Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων¨ ενημέρωσαν σχετικά με τα κέντρα κέντρα στήριξης του προγράμματος. Οι υπεύθυνες του προγράμματος ανέφεραν πως θα ανοίξει από ένα κέντρο στήριξης σε Σάππες, Οργάνη, Ίασμο, Εχίνο, Σέλερο, Δροσερό και Αλεξανδρούπολη, πως σε αυτά τα κέντρα θα παρέχεται εκπαίδευση στα ελληνικά στους μειονοτικούς μαθητές και αν υπάρξει αίτημα και στους γονείς τους.
Κατά την συνάντηση οι διοικούντες του BTAYTD και οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων επανέλαβαν πως η εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αποτελεί μια ολότητα και κατ΄αυτό τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οι αρμόδιοι της μειονότητας ανέφεραν πως το πρόγραμμα για την καλύτερη εκμάθηση των ελληνικών από τα μουσουλμανόπαιδα είναι σημαντικό, αλλά από μόνο του δεν είναι επαρκές, και ότι συνθήκη για αυτό είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης του τουρκικού μέρους. Ανέφεραν πως πρέπει οι φορείς της μειονότητας να έχουν λόγο και στο θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, και στο θέμα της σχολής που θα ιδρυθεί στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα βγάζει δασκάλους που θα υπηρετήσουν στα μειονοτικά σχολεία.
Στο τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι του B.T.A.Y.T.D. παρέδωσαν μια αναφορά απόψεων και προτάσεων σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα, τα προβλήματα στην προσχολική, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και το χαμηλό ποσοστό επιτυχίας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Περιοδικό Ροντοπ Ρουζγκαρί 11-11-2011

τουρκικά νέα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply