Εἶχε ῥόλο τό ΕΛΙΑΜΕΠ στίς τελευταῖες ἐξελίξεις;

ΙΧΕ ΡΟΛΟ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ  ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ; 

Με αφορμή τις πληροφορίες του Olympia.gr (όπως τις αναμετέδωσε το ΚΟΝΤRA CHANNEL) σχετικά με  παρασκήνιο που οδήγησε στην “επιβολή” του Λουκά Παπαδήμου  ως πρωθυπουργού “ανάγκης”,  οδηγούμαι στους παρακάτω λογικούς συλλογισμούς :

Σύμφωνα με το Olympia.gr ο Λουκάς Παπαδήμος είχε έλθει στην Ελλάδα πριν  κάποιος από τα συγκυβερνούντα κόμματα επικοινωνήσει μαζί του. Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου άρχισαν να το “διαρρέουν” ως υποψήφιο πρωθυπουργό -πάντα σύμφωνα με το Olympia.gr-,  δημοσιογράφοι από συγκεκριμένο “συγκρότημα ΜΜΕ του Φαλήρου”. Το συγκρότημα περιλαμβάνει μία εφημερίδα και έναν τηλεοπτικό σταθμό. 

Συμπτωματικά με το παραπάνω συγκρότημα συνδέονται οι Αλέξης Παπαχελάς και Παναγής Βουρλούμης. Άσχετο  αλλά όχι αδιάφορο είναι το γεγονός  ότι το παραπάνω συγκρότημα πρωτοστάτησε και στην παραγωγή και προβολή του ισοπεδωτικού ντοκυμαντέρ “1821” το οποίο επιμελήθηκε ο Θάνος Βερέμης. 

Συμπτωματικά…και οι τρεις είναι στο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Λουκάς Τσούκαλης, αντιπρόεδροι οι Θεόδωρος Κουλουμπής και ο ως άνω Θ. Βερεμής, γενικός γραμματέας είναι ο ως άνω Α. Παπαχελάς, ταμίας είναι ο ως άνω Π. Βουρλούμης. 

Πέραν των παραπάνω ως μέλη και τ. μέλη στο Δ.Σ. φιγουράρουν τα ονόματα των: Γεωργίου Δαβίδ, Μίνωα Ζομπανάκη, Κωνσταντίνου Ζέπου, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου  κ.α.

Πάλι συμπτωματικά… όλοι οι παραπάνω(πλην του Π.Βουρλούμη)  έχουν συμμετοχή στις συναντήσεις της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και συγκεκριμένα:

Ο Λουκάς Τσούκαλης τουλάχιστον κατά τα έτη 1992, 2009, 2010, 2011

Ο Θάνος Βερέμης  τουλάχιστον το 1993

Ο Θεόδωρος (Ted) Κουλουμπής τουλάχιστον το 1995

Ο Αλέξης Παπαχελάς τουλάχιστον το 2002, το 2008 και 2009

Ο Γεώργιος Δαβιδ τουλάχιστον τα έτη 1996, 1997, 1998, 1999, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2011

Ο Μίνως Ζομπανάκης τουλάχιστον το 1991

Ο Κωνσταντίνος Ζέπος τουλάχιστον το 1990

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και ο υιός Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τουλάχιστον το 1989 και 1993, 2008, 2009.

Μετά την διαρροή του ονόματος Παπαδήμου κλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό του εν λόγω συγκροτήματος προκειμένου  να προωθήσουν την επιλογή Παπαδήμου οι: Γιάννης Παπαθανασίου, Ντόρα Μπακογιάννη, και Στέφανος Μάνος .

Τι συνδέει όλους αυτούς; Μα η παρουσία τους  σε συναντήσεις της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, τουλάχιστον το 2009

Η Ντόρα Μπακογιάννη, τουλάχιστον το 2003 και το 2009

Ο Στέφανος Μάνος, τουλάχιστον τα έτη, 1986, 1993, 2001 

Ενδεχομένως, τα παραπάνω να είναι συμπτώσεις. Ωστόσο, γενικά δεν πιστεύω σε αυτές. Το αντικείμενο του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική), η σύμπτωση των προσώπων, η θητεία τους στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, υποδεικνύει μία πιθανή εμπλοκή του σε κρίσιμες εθνικές επιλογές.

Και για να απαντήσω στην υπουργό Πεδίας (γιατί Παιδείας δεν είναι)  Διαμαντοπούλου, η οποία μοιράζεται τις απόψεις  της Λέσχης (2004, 2005, 2007, 2008, 2009) και η οποία διατείνεται ότι η Λέσχη Bielderberg είναι απλώς ένα think tank παραθέτω ενδεικτικά θέματα συζήτησης των συμμετεχόντων κεκλεισμένων των θυρών (γιατί άραγε;)

Στις 8-11 Ιουνίου 1995, στην συνάντηση των μελών της Λέσχης  στο Burgenstock, Switzerland,  το δωδέκατο θέμα ήταν: “Πρακτικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας καλύτερης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και Kανόνων” (Practical steps towards better Global Governance and Rules)

Στις Στις 1-4 Ιουνίου του 2000 στην συνάντηση των μελών της Λέσχης  στο Hotel Chateau du Lac, Genval Belgium, το δεύτερο θέμα ήταν:  “Παγκοσμιοποίηση” (Globalization) 

Στις 24-28 Μαΐου του 2001 στην συνάντηση των μελών της Λέσχης  στο Stenungsbaden, Sweden, το όγδοο θέμα ήταν:  “Παγκοσμιοποίηση” (Globalization)

 Μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του ΕΛΙΑΜΕΠ αναφέρονται τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας,  Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, του OTE A.E. της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., Εθνικής Τράπεζας, Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Πολιτισμού, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο ΟΠΑΠ Α.Ε., οι εταιρίες INTRACOM Α.Ε και PriceWaterhouseCoopers, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το European Science Foundation, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ και τα ιδρύματα Eleni Nakou Foundation, Ford Foundation, Friedrich Naumann Stiftung, Japan Foundation, German Marshall Fund of the United States, United States Institute of Peace και John D. and Catherine T. MacArthur Foundation.

Αν ψάξετε τα ονόματα των Διοικητών ή Γενικών Διευθυντών των παραπάνω “υποστηρικτών” του ΕΛΙΑΜΕΠ σε σχέση με τις λίστες των συναντήσεων της Λέσχης, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα και ερωτηματικά. 

Και όπως ανέφερα παραπάνω, δεν πιστεύω στις συμπτώσεις!

Για τούτο επιλέγω να μην ξαναδώ ΣΚΑΙ tv, να μην ξανακούσω ΣKAI radio και να μην ξαναδιαβάσω Καθημερινή.

Ιωάννης Δέμος  

πηγές: http://olympia.gr/2011/11/11/%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-

         %ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84/

           http://www.eliamep.gr/about-us/the-team/

           http://www.eliamep.gr/about-us/funding/

           http://www.bilderbergmeetings.org/meetings.html

           

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply