Ἀνασκαφὲς ἀπὸ παιδιὰ τὶς Κυριακές!

“Ανασκαφές” από παιδιά τις Κυριακές στο Παλαιοντολογικό Μουσείο

Τις πύλες στο κοινό ανοίγει πιλοτικά από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή έως τις 18 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Η Ελλάδα διαθέτει έναν τεράστιο παλαιοντολογικό πλούτο, ο οποίος όμως είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Γεώργιος Θεοδώρου και προσθέτει πως «με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα καλούμε ενήλικες και παιδιά, ακόμη από την ηλικία των έξι ετών, να έρθουν στον Μουσείο μας για να γνωρίσουν αυτόν τον θησαυρό».

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές, να δουν όσα βλέπουν οι επιστήμονες όταν σκύβουν πάνω από το μικροσκόπιο, να θαυμάσουν και να αγγίξουν μοναδικά ευρήματα που “συστήνουν” τη ζωή που υπήρχε πριν από εκατοντάδες ή δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων μια άλλων παλαιοντολογικών και γεωλογικών ευρημάτων. «Το 98% της συλλογής μας προέρχεται αποκλειστικά από τον ελλαδικό χώρο», αναφέρει ο κ. Θεοδώρου. 

Το Μουσείο τις Κυριακές θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι. Η γενική είσοδος είναι 2 ευρώ.  (ἀθηναϊκόν-μακεδονικὸν πρακτορεῖον εἰδήσεων)

Τὸ θεωρῶ ἐξαίρετο ἰδέα. 
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς εἴμαστε ἐν τελῶς ἀποκομμένοι ἀπὸ τὴν κληρονομιά μας.
Μία «ἐκδρομή» τὴν Κυριακή, θὰ ἦταν ὅ,τι καλλίτερο γιὰ ὅλους. Καὶ γονεῖς καὶ παιδιά!
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply