Ἀόρατοι καθηγητὲς στὸ ΔΠΘ!

Ἡ καταγγελία εἶναι σοβαρὴ καὶ δὲν γνωρίζω  ἐὰν κάποιος ἔχει ξεκινήσει τὴν ἔρευνα. Μᾶλλον ὅμως δύσκολο μοῦ φαίνεται.

Ὄχι διότι ἀδυνατεῖ τὸ ὑπουργεῖο νὰ ἐρευνήσῃ ἀλλὰ μᾶλλον γιατὶ οἱ ἐν λόγῳ καθηγητὲς ἔχουν κάτι σὰν ἕνα εἶδος ἀσυλίας.

Εὔχομαι νὰ λανθάνω. Ἄλλως τε ἡ καταγγελία προέρχεται ἀπὸ ἱστολόγο ποὺ σέβεται τοὺς ἀναγνῶστες του καὶ δὲν φημίζεται γιὰ ἀνυπόστατες ἀναρτήσεις. Ἀντιθέτως θὰ ἔλεγα. 

Κρατῆστε τὴν πληροφορία. Καὶ σὲ λίγο καιρὸ τὸ ἐρευνοῦμε ἐκ νέου. 

Ἴσως ξανα-διαπιστώσουμε τὰ ….αὐτὰ γεγονότα.

Φιλονόη.

Το μεγάλο της Παιδείας χάλι: Αόρατοι καθηγητές στο ΔΠΘ!

Κάποτε είχε γίνει μεγάλο θέμα με τους «ιπτάμενους καθηγητές» των Πανεπιστημίων. Με καθηγητές που δεν διέμεναν στην πόλη εργασίας τους, αλλά «επισκεπτόντουσαν» την πανεπιστημιακή σχολή που δίδασκαν 1 ή 3 φορές την εβδομάδα… και η στάση των πανεπιστημιακών που ακολουθούσαν την συγκεκριμένη «συνταγή» επικρίθηκε δεόντως από τα τότε ΜΜΕ. Το φαινόμενο αυτό είχε παρατηρηθεί σε πανεπιστήμια εκτός νομού Αττικής…

Όμως άλλαξε κάτι μετά την αποκάλυψη των «ιπτάμενων καθηγητών»; Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε πως όχι. Αλλά με οργή μαθαίνουμε πως τώρα υπάρχουν και «αόρατοι» καθηγητές, που ενώ πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε Έλληνες φοιτητές, αυτοί έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και επισκέπτονται 2 με 3 φορές το χρόνο την σχολή που διδάσκουν…! Το ετήσιο σύνολο παραμονής τους στην Ελλάδα σπάνια ξεπερνάει τους 2 μήνες…

Αν διαπιστώνετε πως αυτή η μέθοδος «πανεπιστημιακών» είναι εξοργιστική, τότε σας ενημερώνουμε πως υπάρχουν και χειρότερα, αφού διαπιστώσαμε την ύπαρξη τουλάχιστον ενός καθηγητή του ΔΠΘ, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ) κι ενώ πληρώνεται για την ανυπαρξία του στο ΔΠΘ, εργάζεται ταυτόχρονα και σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, διδάσκοντας ένα συγκεκριμένο μάθημα σε αμερικανούς φοιτητές το οποίο θα έπρεπε να το διδάσκει στο ΔΠΘ και σε Έλληνες φοιτητές…! Αναρωτιέστε γιατί πληρώνετε φόρους, αφού ο συγκεκριμένος καθηγητής παίρνει μισθό αλλά δεν τον «ανταποδίδει» μέσω της εργασίας του…

Αλήθεια, τι έχει να πει γι αυτά ο Πρύτανης του ΔΠΘ; Επειδή ίσως να μην πείθεται ο ίδιος, αλλά και όσοι μαθαίνετε ένα μικρό μέρος του Ελληνικού Πανεπιστημιακού χάους, ας προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα… τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά και πάρα πολύ εύκολα μπορεί να διασταυρώσει τόσο ο Πρύτανης του ΔΠΘ, όσο και το υπουργείο Παιδείας, εάν ζητήσουν πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών…
(Στη συνέχεια θα παραθέσουμε ακριβή περιστατικά, χωρίς να δώσουμε τα στοιχεία των «πρωταγωνιστών», τα οποία φυσικά είναι στη διάθεση του Πρύτανη του ΔΠΘ οποιαδήποτε στιγμή μας τα ζητήσει)

    • Μία άδεια από τις… λίγες!

Υποτίθεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2011, συνήλθε ο Τομέας Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ και συναίνεσε ώστε να πάρει άδεια ένα μέλος της, ώστε να δώσει σεμινάρια διάρκειας ενός (1) μηνός (8 Μαρτίου έως 8 Απριλίου) στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Northwestern University, που βρίσκεται στο Evanston (Illinois) των ΗΠΑ.

Υποτίθεται ότι στην συνεδρίαση αυτή του Τομέα παρευρίσκοντο η κυρία Χ, ο κύριος Ψ (καθηγητής, στον ίδιο τομέα με την κυρία Χ) και η γραμματέας του τομέα. Απουσίαζαν τα δύο άλλα μέλη ΔΕΠ του τομέα, καθηγητής και αναπληρωτής Καθηγητής.

Στην συνεδρίαση του τομέα της 10ης Μαίου 2011 εις εκ των απόντων είπε ότι ουδέποτε αυτός και ο έτερος απών έλαβαν πρόσκληση για να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του τομέα της 8ης Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο τομέας (με παρόντες ένα ανδρόγυνο και την γραμματέα) ενέκρινε τις άδειες του … ανδρόγυνου.

Σημειωτέον, υποτίθεται ότι στην επίμαχη αυτή συνεδρίαση ενεκρίθη και άδεια και άλλου καθηγητή για μέρος των μηνών Μαΐου και Ιουνίου για σεμινάρια στο Northwestern University… Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως αυτοί που αποφάσισαν για τις άδειες, έδωσαν άδειες στους… εαυτούς τους!!! Πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο;

Επίσης τονίζεται ότι η έγκριση για άδεια του ενός εκ των δύο υπεβλήθη για τελική έγκριση στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στις αρχές Ιουνίου (!), και αφού ο κύριος αυτός ΗΔΗ ΔΙΔΑΣΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ στο Northwestern University! Και δίδασκε ΟΧΙ σεμινάρια για τα οποία υποτίθεται ότι ζήτησε την άδεια ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ μάθημα…
Με μία ερώτηση στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ίσως ανακαλυφθούν πολλά περισσότερα…

Υπάρχουν επιπλέον τα εξής σημαντικά ζητήματα:

– Ένας από τους δύο, λοιπόν πήρε άδεια για τον μήνα 8 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, αλλά επέστρεψε στο πανεπιστήμιο στις 9 Μαΐου, ήτοι έλειψε ΔΥΟ μήνες.

– Υποτίθεται ότι έδωσε σεμινάρια στο Northwestern University, αλλά δεν κατέθεσε με τα δικαιολογητικά της την πρόσκληση του εν λόγω Πανεπιστημίου της Αμερικής, ούτε και το πρόγραμμα των εν λόγω σεμιναρίων.

– Στην ιστοσελίδα του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Northwestern University, ουδέποτε αναρτήθηκε κάποιο πρόγραμμα σεμιναρίων της συγκεκριμένης αδειούχου Ελληνίδας καθηγήτριας.

Σημειωτέον ότι το πανεπιστήμιο αυτό, όπως και τα περισσότερα πανεπιστήμια αναρτούν τα σεμινάρια τα οποία δίνονται, ειδικότερα όταν έχουν καλέσει κάποιον ειδικό από το εξωτερικό…

Έχουμε άδικο να υποψιαζόμαστε ότι το Northwestern University δεν κάλεσε την Ελληνίδα καθηγήτρια για κάποια σεμινάρια;

Λεπτομέρεια: Μήπως, «απλώς» η Ελληνίδα καθηγήτρια επισκέφθηκε την κόρη της η οποία σπουδάζει στο Northwestern University;

Ωραία ιστορία, μεγάλες απορίες και… πάμε στο δια ταύτα.

    • Παράνομη απουσία καθηγητή από το ΔΠΘ

Ο ένας εκ των αδειούχων που προαναφέραμε (καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ), δίδαξε παρανόμως στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Northwestern University, που βρίσκεται στο Evanston του Illinois των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια του Spring Quarter του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Το Spring Quarter άρχισε στα τέλη Μαρτίου του 2011 και έληξε στις αρχές Ιουνίου του 2011, και έχει διάρκεια 10 εβδομάδων. Ο κύριος αυτός δίδαξε το προπτυχιακό μάθημα (undergraduate course) “Mechanics of Materials I”. Επειδή το ψάξαμε, βρήκαμε πως το πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος αυτού ήταν: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 10 π.μ. έως 10:50 π.μ.

Ο καθηγητής αυτός ΔΕΝ είχε άδεια από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το εν λόγω διάστημα και παρόλα αυτά πληρωνόταν κανονικά από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά το εν λόγω διάστημα (τέλος Μαρτίου έως Ιούνιο) ο εν λόγω καθηγητής υποτίθεται ότι συνδίδασκε το μάθημα «Μηχανική του Στερεού Σώματος ΙΙ» στο δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ!! (έχει ενδιαφέρον ότι το μάθημα «Μηχανική του Στερεού Σώματος ΙΙ», το συνδίδασκε με την σύζυγό του!!!)

Έχει δει άραγε κάποιος πρωτοετής φοιτητής του ΔΠΘ τον συγκεκριμένο καθηγητή στην αίθουσα διδασκαλίας; Εμείς μάθαμε πως όχι!!! Οι γονείς των παιδιών αυτών πληρώνουν τον μισθό του κυρίου αυτού όμως!

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Northwestern University πάντως έβλεπαν τον Έλληνα καθηγητή κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή και κάθε εβδομάδα επί δέκα εβδομάδες για όλο το Spring Quarter, από τα τέλη Μαρτίου έως και τις αρχές Ιουνίου.

Απορείτε ακόμη γιατί η χώρα έφτασε στην καταστροφή;

Σημειώνεται ότι ο κύριος αυτός είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών…! Άραγε, η Ακαδημία δέχεται τέτοια μέλη τα οποία ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΤΑΦΩΡΑ;

Σημειώνεται ότι οι παράνομες απουσίες της συγκεκριμένης οικογένειας στις ΗΠΑ, τα τελευταία 10+ χρόνια είναι γνωστές στα περισσότερα μέλη του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΔΠΘ, αλλά και γενικότερα στο Πανεπιστήμιο.
Πως τα «καταφέρνουν» άραγε;
Πώς έχουν εξασφαλίσει την σιωπή των υπολοίπων;
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ τι έχει να δηλώσει άραγε;
Αναμένουμε…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Σημειώνουμε πως δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των συγκεκριμένων καθηγητών, ευελπιστώντας πως αυτό θα συμβεί από το ίδιο το ΔΠΘ και τον Πρύτανή του. (Κωνσταντῖνος ἀπὸ τὸ ἂς μιλήσουμε ἐπὶ τέλους)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply