Ἡ ἐξάπλωσις τῶν νοσημάτων.

Τώρα προσθέτω κάποιες πληροφορίες στὴν προηγουμένη ἀνάρτησι. Νωρίτερα δημοσίευσα τὴν πληροφορία γιὰ τὴν γέννησι παιδιοῦ φορέως τοῦ AIDS.

Ὄχι διότι θέλω νὰ κινδυνολογῶ. 

Ἀλλὰ διότι ὀφείλουμε νὰ προστατέψουμε τὶς οἰκογένειές μας καὶ ἰδίως τὰ παιδιά μας.

Τὰ γεγονότα τρέχουν. 

Ἡ περίθαλψις περιορίζεται λόγῳ περικοπῶν.

Καὶ ἡ εἴσοδός μας σὲ μίαν κοινωνία ποὺ οἱ ὑγιεῖς θὰ εἶναι οἱ τυχεροί εἶναι γεγονός. 

Παραλλήλως, σὲ παγκόσμιο ἐπίπεδο, τὰ κρούσματα αὐξάνονται γιὰ ἀσθένειες ποὺ εἶχαν ἐξαλειφθεῖ ἢ ἀκόμη κι ἐξαφανισθεῖ. Ἐν ᾦ ταὐτόχρονα νέες ἀσθένειες, διόλου ἀντιμετωπίσημες, προβάλλουν ἀπειλητικές. Θυμηθεῖτε τὸν ἰό ecoli. Ἐδῶ γύρω εἶναι. Δὲν ἔφυγε. 

Θυμηθεῖτε τὴν Ἀϊτή. Ἐκεῖ ἔχει ξεκινήσει ἡ ἐξάρθρωσις τοῦ πληθυσμοῦ. Θυμηθεῖτε τὴν Ἀφρική. Ἐκεῖ κι ἐὰν ἔχουν πεδίον δόξης λαμπρόν!

Ὅσο περισσότερο φτωχαίνει μία κοινωνία, τόσο πιὸ εὔκολο εἶναι νὰ μειωθοῦν τὰ μέτρα προστασίας της, ἰδίως στὴν ὑγεία. 

Συνεπῶς γινόμαστε ὅλο καὶ πιὸ εὐάλωτοι.
Κι αὐτὸ πλέον εἶναι ἀναγνωρίσιμο ἀπὸ ὅλο καὶ περισσοτέρους. 

Τὰ ἐπίσημα στοιχεῖα δὲν μαρτυροῦν αὐτὰ ποὺ ἔρχονται. Ἁπλῶς καταγράφουν νοσήματα καὶ ἀσθενεῖς. 

Προσέξτε ὅμως τὴν πολὺ μεγάλη αὔξησι. 

Ὀφείλουμε νὰ προετοιμαστοῦμε. Δὲν γνωρίζω τὸν τρόπο ἀλλὰ ὀφείλουμε νὰ τὸ κάνουμε ταχύτατα καὶ μὲ τὸν καλλίτερο δυνατό τρόπο. 

Φιλονόη.

«Λόγω πορνείας και ναρκωτικών»

Σημαντική αύξηση στα νέα κρούσματα HIV/AIDS στην Ελλάδα

Αύξηση κατά 52,7% στα νέα κρούσματα HIV/AIDS, σε σχέση με το 2010, κατέγραψε φέτος το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αύξηση οφείλεται στην παράνομη μετανάστευση, την παράνομη πορνεία και τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Οι μολυσμένες σύριγγες που μοιράζονται οι χρήστες ηρωίνης φαίνεται ότι παίζουν πράγματι κεντρικό ρόλο: ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 1250%, και αντιστοιχεί πλέον στο ένα τέταρτο του συνόλου των κρουσμάτων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού ανέφερε ότι το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011 καταγράφηκαν 803 νέα κρούσματα.


Σύμφωνα με το περυσινό δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2010 είχαν αναφερθεί 284 κρούσματα λιγότερο. Το φετινό δελτίο δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του κέντρου.

Από τις νέες λοιμώξεις του 2011, οι 686 περιπτώσεις αφορούν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Όπως συμβαίνει συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό (33,13%) αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνουν να αλλάζουν, καθώς τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών υπερδεκαπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 190. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μάλιστα στο 23,66% του συνολου των νέων λοιμώξεων. 

Σύμφωνα με την κ. Κρεμαστινού, η εξάπλωση της νόσου στους χρήστες ναρκωτικών ευνοείται από τη χρήση μολυσμένων συριγγών, τις κακές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, την πορνεία και γενικά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται λόγω της αδήλωτης πορνείας, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας ενημερωτικής εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 100.000 σύριγγες μιας χρήσης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου για το AIDS, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 25-27 Νοεμβρίου.

Από την εμφάνιση του HIV μέχρι τον φετινό Οκτώβριο είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 11.340 κρούσματα. Από τους ασθενείς αυτούς, 5.550 ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, 3.235 έχουν εκδηλώσει AIDS και 2.152 έχουν αποβιώσει. (νέα)

Οι παράνομοι μετανάστες έφεραν και την ελονοσία

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας λόγω της συρροής κρουσμάτων ελονοσίας -και μάλιστα «εγχώριων»- σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με διάταξή του, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των παράνομων μεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως κινητές εστίες μετάδοσης της νόσου. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Τζένη Κρεμαστινού, «έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 κρούσματα ελονοσίας από το καλοκαίρι. Τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στη Λακωνία, όπου ήταν σαφείς οι ενδείξεις της εγχώριας μετάδοσης από παράνομους οικονομικούς μετανάστες. Γι’ αυτό άλλωστε κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σποραδικά περιστατικά χωρίς ιστορικό ταξιδιού σε ύποπτες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, όπου ενδημεί η νόσος, εμφανίστηκαν στην Εύβοια, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και την Αττική».

Το 2009 είχαν καταγραφεί 51 κρούσματα ελονοσίας, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς ετησίως ο αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου 34. Οι ειδικοί κινητοποιήθηκαν, διότι τα προηγούμενα χρόνια νοσούσαν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη χώρα καταγωγής τους (ιδίως Πακιστάν και Μπανγκλαντές) πριν από την εκδήλωση της ελονοσίας.

Η καταπολέμηση της νόσου μέσω της μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η μία παράμετρος της «μάχης» κατά της ελονοσίας που αρχίζει το υπουργείο Υγείας. Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει η επαπειλούμενη επιβολή προστίμων σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες και δεν φροντίζουν για την εξέταση ή τη θεραπεία τους. Έως και 100.000 ευρώ θα πληρώνουν Ελληνες εργοδότες εάν εντοπίζονται στην εργασία τους αλλοδαποί με ελονοσία κατά τον έλεγχο των αρχών (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, ΣΕΥΥΠ, ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ). (πρῶτο θέμα)

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Οικογενειακός φίλος, γιατρός πνευμονολόγος που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο μας είπε ότι ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα φυματίωσης σε όλη την Ελλάδα σε Έλληνες, κι αυτό δυστυχώς οφείλεται στους εκατοντάδες Ασιάτες λαθρομετανάστες που νοσούν και κυκλοφορούν στη χώρα μας. Ήξερα ότι οι φυματίωση ήταν μια παλιά σοβαρότατη θανατηφόρος νόσος που χτυπάει τους πνεύμονες, ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ, αλλά δεν ήξερα ότι παρουσιάζει τέτοια έξαρση στη χώρα μας. Ο γιατρός ήταν θυρυβημένος, μας είπε ότι οι λαθρομετανάστες νοσηλεύονται για 15-30 ημέρες στο νοσοκομείο, φυσικά δωρεάν !!! (από τους φόρους μας) και μετά τους δίνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή πάλι δωρεάν!!!(από τους φόρους μας) και κατά διαστήματα πηγαίνουν και επαναλαμβάνουν τη θεραπεία. Στο μεσοδιάστημα κυκλοφορούν ανενόχλητοι στα λεωφορεία, ηλεκτρικό, μετρό παντού μεταδίδοντας το μικρόβιο της φυματίωσης με την αναπνοή και με το βήχα τους. 

Μας συνέστησε να παίρνουμε προφυλάξεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να έχουμε ένα μαντήλι-χαρτομάντηλο στο χέρι για να το φέρουμε στη μύτη μας, σε περίπτωση που δούμε κάποιον λαθρομετανάστη να βήχει ή να φταρνίζεται ή απλώς να μας πλησιάζει. Όπως μας εξήγησε, ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΣΟ. Φυσικά επιμελημένο πλύσιμο χεριών όταν επιστρέψουμε και να μην φέρουμε τα χέρια στο στόμα για κανένα λόγο. Είναι ένα μικρόβιο που μεταδίδεται απίστευτα εύκολα ακόμα και από τις χειρολαβές κινδυνεύουμε.!!! Συνέστησε επίσης, να μην κυκλοφορούν στα λεωφορεία μικρά παιδιά και γέροι επειδή αν κάποιος έχει κι άλλα προβλήματα υγείας ή είναι ευάλωτος οργανισμός κινδυνεύει ακόμα και με θάνατο! Τα Χριστούγεννα πέθανε ένα κοριτσάκι Ελληνόπουλο από φυματίωση και πολλοί ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν δίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα αυτό, επειδή έχουν κι άλλα προβλήματα υγείας και καταλήγουν από άλλα προβλήματα, ωστόσο, όπως επισήμανε ο γιατρός, επιβαρύνει σημαντικά την κατάστασή τους και τους οδηγεί στο θάνατο μια ώρα αρχύτερα η φυματίωση. 

Μας είπε επίσης, ότι έχουν διαγνωσθεί και κρούσματα ….της νόσου του Hansen (λέπρα). Σημείωση: Στο Μεσαίωνα υποχρέωναν τους λεπρούς να έχουν ένα σήμαντρο (μεγάλος κώδωνας) και να το χτυπάνε όποτε περνούσαν σε ένα δρόμο για να ακούγεται από μακρυά και να απομακρύνονται οι περίοικοι. Για τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα μιλάμε. Στο Μεσαίωνα φαίνεται ότι ήταν πιο υπολογίσιμη η ανθρώπινη ύπαρξη. Ενώ στην Ελλάδα του 2010 οι γηγενείς κάτοικοι δεν ενημερώνονται για την ύπαρξη λεπρών μέσα στην ίδια τους τη χώρα, για να μην χαλάσουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης μέσω των υποτελών τους των εθνομηδενιστών, που είναι ο αφανισμός του ελληνικού έθνους. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των Αφρικανών λαθρομεταναστών έχει Εϊντς το οποίο μεταδίδεται στους Έλληνες από τις Νιγηριανές, κυρίως, ιερόδουλες. Να σημειωθεί ότι το προφυλακτικό προφυλάσσει κατά 85% (αποδεδειγμένο εργαστηριακώς), όπως μας εξήγησε ο γιατρός. Κατά 15% ο «πελάτης» μένει ακάλυπτος!

Οι Αλβανίδες αδήλωτες πόρνες που δραστηριοποιούνται κυρίως μέσω «υπηρεσιών» με τηλεφωνικό ραντεβού και σπάνια αποκαλύπτουν την καταγωγή τους, συνήθως πλασάρονται για Βουλγάρες ή Ουκρανές, μεταδίδουν ηπατίτιδα. 
Θυμάστε τότε με τη γρίπη των χοίρων που μας είχαν τρελάνει; Θυμάστε τις οδηγίες για κλειστούς χώρους; Είδατε τώρα αν μιλάει κανείς;
Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο και οι αρμόδιοι δεν ανακοινώνουν μέτρα προστασίας. 
Ούτε για τους ασθενείς και επισκέπτες των νοσοκομείων, ούτε για τους επιβάτες στα ΜΜΜ, ούτε για τα παιδιά μας που είναι υποχρεωμένα να φοιτούν με παιδιά λαθρομεταναστών στα σχολεία, παιδιά χωρίς εμβόλια, χωρίς ίσως, να τα έχει δει γιατρός ποτέ. Δεν ανακοινώνουν μέτρα για τους αστυνομικούς που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο καθημερινά εφ όσον έρχονται αντιμέτωποι με την παραβατική κι εγκληματική συμπεριφορά των λαθρομεταναστών.
Να ξέρει ο κόσμος να προστατεύεται όσο μπορεί τουλάχιστον.
Δεν δίνουν οδηγίες. 
Δεν θέλουν να εξαγριώνεται ο κόσμος και ζητάει ευθύνες από τους εθνομηδενιστές που εκτός από τον κίνδυνο που διατρέχει το έθνος μας με το λαθρονομοσχέδιο, 
ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΪΝΤΣ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ.

Αίσχος! 
(Προμηθέας)

Υ.Γ.Τὰ στοιχεῖα ἀφοροῦν μόνον στὰ ἐν Ἑλλάδι κρούσματα. Ἐὰν ἀνατρέξουμε στὰ παγκόσμια δεδομένα, τότε ἀλλάζουν δραματικῶς τὰ προαναφερόμενα.

Υ.Γ.2. Ζητῶ συγγνώμη ἐὰν κούρασα μὲ τὸ μεγάλο κείμενο. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply