Τά ψέμματα καί οἱ κωλοτοῦμπες τοῦ Σαμαρᾶ

Τά ψέμματα καί οἱ κωλοτοῦμπες τοῦ ΣαμαρᾶἈπ΄ὅτι διαβάζω τό eurogroup θά δεχθῇ τήν ἐπιστολή Σαμαρᾶ, ἀντί τῆς ἔγγραφης δηλώσεως.

Φοβήθηκε ὁ Σαμαρᾶς μή τοῦ φορτώσουν τήν χρεωκοπία τῆς χώρας καί εἶπε νά κάνῃ ἄλλη μία κωλοτούμπα. Ἐάν συμβῇ τό μοιραῖον θά ἐπικαλεσθῇ τήν ἐπιστολή. Νίπτω τά χείρας μου, πού λέμε. Ἐπίσης, στήν ἐπιστολή δέν ἀναφέρει ὅτι στηρίζει μία προσωρινή κυβέρνησι καί ἕναν προσωρινό πρωθυπουργό! Ἄρα, ἐκλογές στίς 19 Φεβρουαρίου, μή περιμένετε. Ἄλλος ἕνας γελοῖος καί ψεύτης. Δυστυχῶς, γιά τήν Ἑλλάδα δέν ὑπάρχει κανένας μά κανένας ἔντιμος πολιτικός. Στό παρακάτω ἄρθρο ὑπάρχει καί ἡ νέα ἐπιστολή τοῦ ἀνθρώπου πού θέλει νά γίνῃ ὁ ἑπόμενος πρωθυπουργός. Ὅποτε τοῦ δώσουν τό «πράσινο φῶς» τά ξένα ἀφεντικά…..

Μινώταυρος

Ἐπιστολή ἀπό Σαμαρᾶ

Της  Μαρίνα Μάνη

Νέα επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους εστάλη ήδη. Το κείμενο είναι πανομοιότυπο με εκείνο που είχε στείλει ο κ. Σαμαράς στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 13 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της αναφοράς στην ανάγκη αλλαγών ορισμένων πολιτικών που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, όπως προκύπτει από την πορεία του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2012. 

Υπενθύμιζεται ότι αυτή ακριβώς η παράγραφος είχε προκαλέσει τη δυσφορία του Βερολίνου με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στον κ. Σαμαρά να υπογράψει τη δέσμευση που του ζητήθηκε. 

Συνεπώς, αναμένεται η απάντηση εκ Γερμανίας στην άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να αφαιρέσει αυτή την παράγραφο από αυτή την επιστολή. 

Εκκρεμεί η επίσημη ενημέρωση που θα έχει ο αρχηγός της ΝΔ από τον Λουκά Παπαδήμο, μετά τις συναντήσεις που είχε χθες και προχθές με τους επικεφαλής της ΕΕ, του Eurogroup, της Κομισιόν και της ΕΚΤ.

Αργά το μεσημέρι από το Μαξίμου γνωστοποιήθηκε το ραντεβού που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου (στις 3.00 μμ),  αλλά όχι και με τους άλλους δύο αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αποφύγει επιμελώς όλες αυτές τις ημέρες να παρέμβει στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων.

Η νέα επιστολή Σαμαρά

Η νέα επιστολή Σαμαρά, όπως εστάλη σήμερα στους εταίρους, είναι η εξής:

“Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.   

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

 Με εκτίμηση,

 Αντώνης Κ. Σαμαράς

<

p align=”justify”>Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”

Μπακογιάννη «ναι» – Κουβέλης «όχι»

Να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε (και) σήμερα να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο κ.Σαμαράς – είτε να υπογράψει, είτε να το αρνηθεί επισήμως ώστε να μη ταλαιπωρεί τη χώρα. Η ίδια τάσσεται υπέρ των έγγραφων δεσμεύσεων.

Αντιθέτως, σε ρόλο… απρόσμενου συμμάχου του κ. Σαμαρά βρέθηκε ο Φώτης Κουβέλης: «Θα έλεγα στον κ. Σαμαρά να μην υπογράψει» δήλωσε, θεωρώντας ότι οι απαιτήσεις της κ. Μέρκελ είναι «καθ΄υπερβολήν». (capital.gr) (εἰκών) 

(Visited 6 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τά ψέμματα καί οἱ κωλοτοῦμπες τοῦ Σαμαρᾶ

  1. Ἄν εἶναι δυνατὸν νὰ ἀσχολούμεθα μὲ τὸν Σαμαρᾶ. Ὁ κύριος αὐτὸς εἰσελθὼν νεώτατος εἰς τὴν πολιτικὴν ἀντὶ μέλλοντος έδημιούργησε παρελθὸν. Ἄς γίνῃ καὶ ὁ ἴδιος παρελθὸν (πολιτικῶς πάντοτε) νὰ ἠσυχάσουμε!

    • Ὅλοι αὐτοί πού εὑρίσκονται στήν σημερινή «κυβέρνησι» πρέπει νά γίνουν παρελθόν. Ὅσο γρηγορώτερα, τόσο καλλίτερα καί νά πάρουν μαζί των καί τά ἀριστερά λείψανα τοῦ Σταλινισμοῦ! Ἄς τούς δώσουμε ἕνα μάθημα!

Leave a Reply