Δύο δικαστικὲς ἀποφάσεις «κουρέματος» ποὺ κάτι σημαίνουν.

Ἕνα Εἰρηνοδικεῖο ἀφαιρεῖ 250.000 χρέη (ἀπὸ τὸ σύνολον τῶν 300.000) πρὸς τράπεζα, λόγῳ ἀδυναμίας πληρωμῆς. 

Ἕνα Πρωτοδικεῖον ἀποφασίζει ἀναστολὴ ἀποφάσεως διακοπῆς ῥεύματος, ἐπίσης λόγῳ ἀδυναμίας πληρωμῆς. 

Κάτι γίνεται στό δικαστικό σῶμα; 

Ἀναλαμβάνουν τήν εὐθύνη νά σεβαστοῦν καί νά ὑπηρετήσουν τόν νόμο;

Ἴσως…

Πάντως ἡ στάσις αὐτὴ τοῦ δικαστικοῦ σώματος, μαζὺ μὲ τίς ἄλλες ὑποθέσεις ποὺ ἐκκρεμοῦν στὸ ΣτΕ, δηλώνουν πὼς κάτι ξεκινᾶ στὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστᾶν νὰ λειτουργῇ. 

Ἴσως ἐπὶ τέλους ἡ «δικαιοσύνη» νὰ φορέσῃ τὰ καλά της καὶ νὰ ξαναγίνῃ δικαιοσύνη. 

Διότι σιχαθήκαμε τοὺς προσκυνημένους, τοὺς δοσιλόγους, τοὺς συμβιβασμένους. 

Ἀηδιάσαμε μὲ τὴν ἀδικία, τὴν  ἀνομία καὶ τὴν ἀτιμωρησία. 

Ἀναμένοντας τὶς ἐξελίξεις…. Παραμένοντας ἐραστὲς τοῦ δικαίου….

Φιλονόη. 

Ειρηνοδικείο δικαίωσε δανειολήπτη, διαγράφοντας ποσό χρέους 250.000 ευρώ

Tο Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου δικαίωσε έναν ακόμη δανειολήπτη διαγράφοντας ποσό ύψους 250.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ τις οποίες εμφανιζόταν να οφείλει σε διάφορες τράπεζες καλώντας τον να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, 50.000 ευρώ όπως αυτός είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης αυτός, είχε ένα σημαντικό χρέος, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες. Εμφάνισε αδυναμία πληρωμής και έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από τον μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τονίζει ”ότι με τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νοιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές – δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχιακό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη.” (ἀθηναϊκόν-μακεδονικὸν πρακτορεῖον εἰδήσεων)

Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος για το χαράτσι

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (28-2-2012) για το λόγο ότι ο υπολογισμός του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών στο λογαριασμό της ΔΕΗ ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένηεπιφάνεια.
Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται «απόφαση – οδηγός» για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού.
Η ως άνω απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην αποκατάσταση της αδικίας και του «εκβιασμού» που υφίστανται οι συμπολίτες μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)    (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ) (ἐλευθερία)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply