Λέτε νά χρεωκοπήσει, πρῶτα, ἡ Ἰταλία;

Guardian: Εμπιστευτική έκθεση προειδοποιεί για ιταλική χρεοκοπίαΠοιός ἀσχολεῖται, πλέον, μέ τήν Ἑλλάδα; Οἰ εἰδήμονες τῆς Εὐρώπης καί Ἀμερικῆς ἔχουν βάλει πλώρη γιά τήν Ἰταλία. Ὁπωσδήποτε μία κατάρρευσι τῆς γείτονος θά ἔχῃ μεγαλύτερες ἀρνητικές συνέπειες ἀπό αὐτές μίας μικρῆς χώρας σάν τήν Ἑλλάδα. Λέτε νά χρεωκοπήσει, πρῶτα, ἡ Ἰταλία; Διόλου ἀπίθανο….

Guardian: Εμπιστευτική έκθεση προειδοποιεί για ιταλική χρεοκοπία

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η έκθεση παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Eurogroup.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ιταλίας θα είναι καταστροφικές τόσο για το ευρώ όσο και για τις άλλες μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας και τηςΙσπανίας.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές τομές στο εσωτερικό και να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, μία εκ των οποίων είναι και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Εφόσον η πολιτική απάντηση στο ιταλικό πρόβλημα δεν είναι αποφασιστική, τότε ο κίνδυνος μιας «πλήρους έκτασης κρίσης ρευστότητας» για τα κράτη της ευρωζώνης είναι υπαρκτός.

«Μια κρίση ρευστότητας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια κρίση φερεγγυότητας. Οι συνέπειες για τις άλλες μεγάλες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να είναι πολύ ντονες, δεδομένης της έκθεσής τους στην ιταλική οικονομία», προειδοποιεί η έκθεση.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση της Κομισιόν ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το δημοσίευμα. (newsbomb) 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leave a Reply