Ἐγκαταλείπεται ὁ διεθνὴς διαγωνισμὸς γιὰ τὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά!

Λεφτὰ ὑπάρχουν γιὰ τὰ μοναστήρια! 

Λεφτὰ ὑπάρχουν γιὰ προσλήψεις κομματοσκύλων.

Λεφτὰ ὑπάρχουν γιὰ ὑπερπολυτελὴ ταξείδια, γιὰ gay party, γιὰ ΜΚΟ, γιὰ καλωσόρισμα  ΛΑΘΡΟεποίκων, γιὰ ξενῶνες… Γενικῶς… Ἡ ἀντίληψις γιὰ τὸ χρῆμα καὶ ἡ διαχείρισίς του γίνεται μὲ γνώμονα τὴν …γκόμενα!

Τί τήν εὐαρεστεῖ; Μπουζούκια; Ταξειδάκια; Ὑπαλληλικό προσωπικό; Βίλες; Αὐτοκίνητα; Μύκονος; Big Brother; Εὔκολη ζωή; Ἐλαφριά; Ἀνέμελη; Καί στό τέλος λίγη μετάνοια γιά νά σχωρεθοῦν τά ἀποθαμένα της;

Λεφτὰ ὅμως δὲν ὑπάρχουν γιὰ νὰ ἐπαναληφθῇ ὁ διαγωνισμὸς γιὰ τὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά! (Δῆλα δή, δὲν ἀρέσει στὴν γκόμενα!)

Ἀκριβῶς ἔτσι λειτουργοῦν οἱ πατριδοκάπηλοι! 

Λεφτὰ ὑπάρχουν γιὰ νὰ ἀλλαχθοῦν πατώματα στὰ σαλόνια τῆς χἌννας ἀλλὰ δὲν ὑπάρχουν γιὰ τὴν προβολὴ τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης. Ἄλλως τε ἔχει καταθέσει τὶς προτιμήσεις της πρὸς τὴν ἀγγλικὴ καὶ τὴν τουρκική.

Ἀλλά, τὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά, παρὰ τὶς διώξεις ποὺ δέχονται (ναί, τίς δέχονται, πρέπει νὰ τὸ ἀντιληφθοῦμε ἐπὶ τέλους) ἀντέχουν καὶ διαδίδονται. 

Σὲ ὅλον τὸν πλανήτη ἄνθρωποι ἀφυπνίζονται καὶ ἀναζητοῦν τὴν πηγὴ τῆς γνώσεως. Τὴν ὁποίαν ὅμως καταλήγουν νὰ βροῦν στὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά! 

Στὴν Ἑλλάδα ἐπίσης! 

Καὶ τώρα κάποιοι (ποιοί ἄρα γε;) πιστεύουν πὼς κατάφεραν ἕνα πλῆγμα πρὸς τὸν ἐπαναπολιτισμὸ τῆς ἀνθρωπότητος. Γελιοῦνται.

Τὰ κρυφὰ σχολειὰ εἶναι ἤδη μέσα στὰ σπίτια μας. Αὐτὸ δὲν ἀλλάζει. 

Σέ πόσο; Σέ μία γενεά; Σέ δύο; Σέ τρεῖς; Καὶ μετὰ τελειώσατε «κυρίες» καὶ «κύριοι»… Διὰ παντός!

Φιλονόη


Υ.Γ. Ἂν καὶ πιστεύω πὼς αὐτὸ θὰ συμβῇ πολὺ νωρίτερα, ἂς τοὺς ἀφήσουμε νὰ ἐλπίζουν πὼς ἔχουν χρόνο. 

Εγκαταλείπεται ο διεθνής διαγωνισμός για τα Αρχαία Ελληνικά! 1

 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Εγκαταλείπεται ο διεθνής διαγωνισμός για τα Αρχαία Ελληνικά!

Της Βένης Παπαδημητρίου, e- mail: [email protected].

«Tο περιοδικό μας “ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ” (φωτογραφία) ταχυδρομείται δωρεάν σε 76 Χώρες σε όλες τις Έδρες Κλασικών Σπουδών (αποτελεί βοήθημα των φοιτητών τους) και σε ελληνικούς συλλόγους της Ομογένειας.

Οι δραστηριότητές μας έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη υπό την Αιγίδα των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την στήριξη των Προεδρείων της Ελληνικής Βουλής.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός των Αρχαίων Ελληνικών είναι δική μου ιδέα (τον διοργάνωνα μόνος μου…από το 1996 έως και το 2005) και από το 2006 κατάφερα πλέον να πραγματοποιείται με το Υπουργείο Παιδείας από το οποίον και στηρίζεται… …μέχρι το 2010 …και τώρα τον εγκαταλείπει…», λέει – στον www.typologos.com- με παράπονο ο κ. Γεώργιος Παυλάκος, γενικός γραμματέας τον Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών !

Από τον ίδιο Οργανισμό έχει ήδη κυκλοφορήσει το τεύχος Ιουλίου- Σεπτεμβρίου του 2011, το οποίο εκδίδεται κάθε μήνες κι ανελλιπώς από το 1990. Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο κι είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού!
Μέσα στις σελίδες του συγκεκριμένου περιοδικού  διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής ( σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Στο τελευταίο τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για το Ελληνοκορεατικό Συνέδριο, το Ελληνικό Σχολείο στην Βουλγαρία, τον Άγιο Νικόλαο και τον Ελληνισμό της Ανατολικής Σικελίας, την τουριστική διάσταση του Μαραθωνίου, καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο του καθηγητή, Αθ. Επισκόπου για την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στα περιοδικά μαζί με τη εκτεταμένη χρήση των αγγλικών λέξεων.

Επίσης, παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις σχετικές με την Ελληνική γλώσσα, μαζί με βιβλιοπαρουσιάσεις και τη σχετική αλληλογραφία. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται σε επαφή οι αναγνώστες με τα όσα γίνονται για την προώθηση της γλώσσας της Ελλάδας.

Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες από 76 χώρες (Πανεπιστήμια και σχολεία όπου διδάσκεται η Ελληνική, σε ομογενειακούς συλλόγους κλπ). Παράλληλα, αποστέλλεται στα μέλη, καθώς και σε πολλούς συνδρομητές.

Η έδρα του Οργανισμού  βρίσκεται  στην οδό Φαραντάτων 31 στην Αθήνα, ενώ η ιστοσελίδα λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.odeg.gr (Τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 210- 77.18.07.77 κι e-mail: [email protected]) (Τυπολόγος)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply