Ὁ κ. Παπαδῆμος ἔχασε ὅλα τά στοιχήματα – καιρός νά φεύγῃ

Ένα από τα βασικά στοιχήματα του κ. Λουκά Παπαδήμου ήταν αν θα μπορούσε να υπερβεί το “εκσυγχρονιστικό” του παρελθόν.

Γιατί ο άνθρωπος δεν ήρθε από τον ….Άρη.

Γνωστή η πολιτεία του και η διαδρομή του. Και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ήταν παρών-απών και για την  ένταξη μας στο ευρώ διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο.

Το πρώτο στοίχημα που έχασε ο κ. Παπαδήμος  ήταν ότι δέχθηκε να προεδρεύει μιας πολυπληθούς κυβέρνησης αποτυχημένων υπουργών. Ο …ομόλογός του στην Ιταλία, από την πρώτη μέρα, έδειξε τις προθέσεις του. Και είχε να κάνει με τον  Καβαλιέρε, όχι με τον …ΓΑΠ.

Εν συνεχεία ο κ. Παπαδήμος ανέχθηκε να τον  καπελώνει ο κ. Παπανδρέου. Θυμάστε εκείνη το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε, πριν από το επίσημο πρώτο του κ. Παπαδήμου;

Αργότερα, έβλεπε τους υπουργούς του να διαπληκτίζονται δημοσίως και απλώς “μέσω κύκλων διέρρευσε τη δυσφορία του”! Έτσι έκαναν οι πολιτικοί. Ο κ. Παπαδήμος κατά δήλωσή του δεν είναι πολιτικός. Πρέπει να μιλάει ανοιχτά στον ελληνικό λαό.

Χθές, ο κ. Παπαδήμος …ξεπέρασε τον εαυτό του!

Πρώτον, διόρισε ένα γνήσιο τέκνο του “σημιτισμού” τον κ. Χαρδούβαλη, ως οικονομικό του σύμβουλο. Προφανώς, αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται.

Δεύτερον, τοποθέτησε έναν κομματικά ενταγμένο δημοσιογράφο, τον κ. Παντελή Καψή, ως υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο οποίος μάλιστα αρθρογραφούσε συστηματικά (και με απαξιωτικό τρόπο) εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. Από λόγους ευπρέπειας προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά και μόνο έπρεπε να είχε αποφύγει αυτόν τον διορισμό.

“Μα η Ν.Δ. γιατί δεν αντέδρασε;” θα αναρωτηθεί κάποιος.

Καλώς δεν αντέδρασε, επισήμως τουλάχιστον, επειδή ανεπισήμως γίνεται χαμός (δείτε εδώ)

Ας αφήσουν τον κ. Παπαδήμο να εκτίθεται…

Κατά τα άλλα πρωθυπουργός της 6ης δόσης (έτσι τον ονομάζουν έξω) ολοκλήρωσε κατά τα φαινόμενα την αποστολή του με την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευσή της.

Επειδή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά την Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Μήπως είναι λοιπόν καιρός να μας χαιρετά η διορισμένη κυβέρνηση της 6ης δόσης;(Αδέξιος Δεξιός)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply